Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не мога да отслабна.Хормони.Помощ!

  • 1 066
  • 5
Здравейте.От 6 годишна тренирам. И не съм спирала.Но в един момент рязко качих 10 кг,въпреки спорта и ходих на изследвания за Щитовидната жлеза.Там ми намериха високо TSH и Хашимото. Реших да почна да следя калории,за да отслабна,но нищо не стана.Режима на хранене ми е IIFYM с 400 калории под поддържащите ми и се предполага,че трябва да свалям.Но уви,не свалям нищо, от както съм започнала вече 4 месеца.Не знам каква е причината.Някой ако има такъв проблем,да пише как е свалил кг.Sad Вече съм загубила надежда и си мисля ,че никога няма да отслабна.
Виж целия пост
# 1
Не разбрах следвате ли лечението за Хашимото и изследван ли е инсулин? Хашимото и Инсулинова резистентност вървят ръка за ръка.
Виж целия пост
# 2
Направете ОГТТ , но с изследване и на инсулин трикратно!
Виж целия пост
# 3
Посетете ендокринолог.  Едни изследвания нищо не означават на този етап. Нужно е лечение.
Виж целия пост
# 4
С режимът на Атанас Узунов хората свалят килограми, дори с Хашимото и инсулинова резистентност. Приятелката ми  е с тези заболявания и свали така 20 кг. Аз също свалих 22 кг., но не съм с тези заболявания, а само с диабет.Така че, прегледайте режима. Влезте във Фейсбук и потърсете групата
ОРИГИНАЛ-ОТСЛАБВАЙ И БЪДИ ЗДРАВ С МЕН АТАНАС УЗУНОВ. УСПЕХ мило момиче!
Виж целия пост
# 5
Няма да се впускам в дълги обяснения и няма да следя темата, само ще дам няколко основни препоръки:

1. При хипофункция (високото ТСХ означава това) трябва да се прилага медикаментозно лечение с хормонален препарат. За целта обаче трябва да се следи не само ТСХ, но задължително и ФТ4 + ФТ3, като се цели да бъдат над средата на референтните стойности. Напр. при реф. стойности за ФТ4 12-22, стойността на фТ4 е препоръчително да бъде над 17. Дозата на хормона трябва да се съобрази, така че да се постигнат такива стойности. Ако дълго време се поддържа добър ФТ4, но нисък ФТ3, трябва или да се включи допълнителен хормон (Т3), или най-напред може да се пробва да се подобри конверсията на Т4 в Т3 (като се напише "конверсия Т4 Т3" без кавички в Гугъл, излизат статии по темата). Добрите нива на щитовидните хормони са задължително условие за добро здраве, а рязкото повишение на теглото е само симптом на хормоналния дисбаланс. За да се коригира по най-здравословен начин напълняването, трябва да се коригират щитовидните хормони.

2. Може да е налице и инсулинова резистентност - трябва да се направи изследване ОГТТ с трикратно взимане на кръв, но задължително да се каже в лабораторията да изследват трикратно и инсулина, защото иначе не го правят. Доплаща се за него.

Ако се установи ИР, храненето трябва да бъде по-нисковъглехидратно, но не е задължително да се отива чак в крайности.

3. Режимът на Атанас Узунов е прекалено краен и е неподходящ за дългосрочно спазване, особено от жени с хипофункция. Да, добре е храненето да бъде по-нисковъглехидратно при наличие на ИР, но ако е толкова крайно, колкото на Атанас Узунов, щитовидната функция се потиска още повече и се влиза в омагьосан кръг. Може да не е веднага, а след време, зависи от цялостното състояние на организма.

Най-важното в случая е хормоналната терапия и постигането на добри стойности на ФТ4 и ФТ3.

За Хашимото има хубави статии в интернет, а също и книги. Може да се започне с книгите на Изабела Уенц.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия