Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гримиране - идеи и техники. Тема №74

  • 28 338
  • 495
Добре дошли в Гримиране - идеи и техники (Тема № 74)


Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.Стари предизвикателства:

Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият


Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:


https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни теми
Грим тенденции SS 2019:Има ли място гримът на плажа?
Виж целия пост
# 1
За мен лично гримът няма място на плажа.
Виж целия пост
# 2
Мерсаж за новата тема,:kissing_heart: аз на плаж ходя с тониран слънцезащитен и глосче.
Виж целия пост
# 3
Агентче, мерси за темата!
Аз не ходя на плаж, не обичам. Simple Smile
Но, ако бих – ярко силно хидратиращо червило или ефект мокри устни в нюд, слънцезащита и подсилени вежди. Без нищо на очите. Само по очила, ярко/нюд червило и шапка.
Скрит текст:Виж целия пост
# 4
Агентче, благодаря за прекрасно оформената тема!
Много обичам да се припичам на плажа, същинско студенокръвно съм, но там не ползвам грим, освен обилна слънцезащита и някакъв гланц за устни. Очила и капела- по дифолт.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за темата!!!
Моето мнение за грим на плажа се припокрива с цитираното по- долу. С единствената разлика , че обикновено залагам на тонирана слънцезащита.

Аз не ходя на плаж, не обичам. Simple Smile
Но, ако бих – ярко силно хидратиращо червило или ефект мокри устни в нюд, слънцезащита и подсилени вежди. Без нищо на очите. Само по очила, ярко/нюд червило и шапка.
Скрит текст:
Бях обещала мнение за сенките на Make Up Revolution.  Скромното ми такова  е, че за парите си са повече от прекрасен продукт. Трайни, доволно пигментирани, лесно се преливат. Важно е да се отбележи, че винаги ползвам база- със сигурност допринася сериозно за издържливостта на нанесения върху очите ми грим.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема!
На плаж ходя само ако съм на морска почивка. Не обичам да се пека, но обожавам да се плацикам във водата. Грим не слагам, евентуално тонирана слънцезащита ако съм си я взела.
Днес се сетих, че прасковената палитра има някакво подобие на лилаво към което до сега не съм посягала. На снимки цвят няма много, но горе долу се вижда:
Скрит текст:


Виж целия пост
# 7
Освен, че се вижда виолетката и както предполагах, ти стои чудесно. Придава загадъчност на погледа!
Виж целия пост
# 8
На плаж никога не ходя с грим.Веднъж опитах от любопитство и всичко се размаза.Беше отвратително.
Виж целия пост
# 9
За мен няма по-голяма глупост от това да ходиш гримиран на плаж - нали при припичането и потенето с часове и влизането във водата всичко ще се разтече? Виж, ако е басейн за гъзарията, не влизаш във водата и само пиеш коктейли под чадъра може да си сложиш и full face. Макар че пак за мен ще изглежда странно.
Виж целия пост
# 10
Sivi, за мен точно този цвят е един от най-лесно съчетаващите се със сини очи и много ти отива. Аз най-често такива слагам. Съчетавам с молив в студено кафяво.
На плажа - грим не нося. Най-много балсам за устни.
Виж целия пост
# 11

Не мога да повярвам, че го казвам, но не обичам да ходя на плаж.А когато ме "замъкнат" използвам само слънцезащита и то повече от щедро, въпреки , че съм на сянка.
По въпроса с разтичането,  отдавна има вдоустойчиви продукти, ако някой иска да бъде  гримиран на плажа .

Помня , че когато бях  студентка  имахме веднъж седмично плуване физическа посготовка.Въпреки че бяхме разделени в смисъл когато жемите имахме плуване, мъжете имаха физическа  подготовка и обратното в  началото повечето колежки влизаха гримирани в басейна докато осъзнаха, че е прекалено суетно и изглеждат добре само до първото намокряне на лицето.
Виж целия пост
# 12
Agent, благодаря за темата!
Принципно и аз не смятам, че на плаж се ходи с грим, обаче аз винаги ходя с подчертани вежди, че моите са много рехави и с особен сивкаворус цвят, визуално се сливат с кожата и просто не изглеждам добре. Слагам им малко помада и оцветен гел за вежди и не помръдват нито от горещината, нито от водата, друг грим по лицето си не нося по време на плаж.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за новата тема! На плажа не нося абсолютно никакъв грим.
Виж целия пост
# 14
За мен няма по-голяма глупост от това да ходиш гримиран на плаж - нали при припичането и потенето с часове и влизането във водата всичко ще се разтече? Виж, ако е басейн за гъзарията, не влизаш във водата и само пиеш коктейли под чадъра може да си сложиш и full face. Макар че пак за мен ще изглежда странно.
Правилно, човек отива за релакс там от всичко-да се отпусне, да поплува и да маже слънцезащити.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия