Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 39)

  • 9 673
  • 285
# 270
нали помните че всичко е садено в началото на юли? Simple Smile
Виж целия пост
# 271
Цветето е просто прекрасно!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 272
Цветето е просто прекрасно!  Heart Eyes

Благодаря. Simple Smile
беше опаковка от 10 лилиума, които, според картинката, са различни видове и цветове.
оказаха се само два вида, но не се оплаквам. Simple Smile догодина повече. Simple Smile
Виж целия пост
# 273
Йее, Добри, какъв е този хибрид - самозавръзващ се домат?
Ама пържолките не си снимала на какво растат. Simple Smile

Пу,пу, много хубава реколта!

Виж целия пост
# 274
Чудесна реколта.
Аз утре ще ходя, да видим дали ще имам какво да показвам.

Миналата година имах доста излишъци, понеже само аз ям зеленчуци вкъщи, та снабдявах една приятелка. Тази година тя ме снабдява с плодове: 3 кг кръстоска между слива и синя слива ( хрупкава и сладка) и сега 1,5кг арония.

Някой знае ли дали черупки от яйца, добавени във ферментираща коприва, намаляват смрадта?
Виж целия пост
# 275
Как да позная, че дините са узрели и са готови за късане?
Виж целия пост
# 276
От баба ми съм чувал, че мустачето, което е точно при дръжката на динята, трябвало да е напълно изсъхнало. Аз само така се ориентирам, така и не разбрах това с почукването как става.
Виж целия пост
# 277
С почукване - трябва да кънти звучно, с хубав звук. Ако е приглушено и не кънти така, не е узряла добре. Майка ми казваше, да има хубаво жълто петно, където е лежала динята и дръжката да е засъхнала малко, а не свежа, ама това за магазинските. Предполагам, че важи и за бостан.
Виж целия пост
# 278
За петното е така, но мисля не трябва много наситено жълто да става, защото ще презрее.
Виж целия пост
# 279
Тази година пръскам по-малко. Миналата пръсках с бордолезов веднъж в началото и после почти всяка седмица с йод и сода. Към края на сезона вече имахме всички видове гъби (няколко вида мана, ръжда и нормални гъби където се задържа повече влага) . Всичко някакси преживя и брахме от всичко. Тази година го карам по-лежерно. Бордолезовия го пропуснах. Пръсках веднъж с коприва заради въшките и три пъти с йод и сода. Растенията не са по зле от миналата. В началото имаха вирус явно копривата им помогна и се пооправиха. Имаше само два гнили домата. Тиквичките са далеч по добре от миналата година и раздаваме защото не можем да ги изядем. Така е и зеления фасул. Раздадох няколко торби и раших да не бера повече а да го оставя за зрял. Вие какво правите с излишъка?
Втора година садя чушки до патладжани и резилтата не е добър на патладжана нищо му няма, обаче чушките са горчиви и лилави.
Виж целия пост
# 280
Аз садя малко зелен фасул, да запълвам мястото между други култури, та излишен не съм имала. Тази година първия не расте добре, сега втория е по- добре, но са 5 корена само.

От доматите дивите вървят най- добре, най-много завръз имат и завземат градината!!!!
Два сорта не мога да идентифицирам....
Два патладжана откъснах, от всеки сорт по един.
Краставиците са с мана 😒
Виж целия пост
# 281
Сиси, това са бебета-чушки. Трябват още много дни, за да се развият, налеят и тн
Виж целия пост
# 282
Днес брах кейл и дивите домати.
Определено е по-добре да се сеят да висят от някъде. Превземат градината и се дупя да ги бера. Сега зреят тези долу и не се виждат 🤪

Тази година много късно ми вързаха и зреят, но не само при мен е така, гледам и при съседите е така. 🤔
Сега направих разсад за есенни и зимни салати, китайско зеле и кейл.

Препоръчайте ми сорт патладжан без семе, имам Black beauty и еarly purple long , малки ги откъснах и бяха с доста семе.

Малко снимки:
Дивия, малко лошо се вижда, но е претрупан с плодчета


Двата италиански сорта:




Тези са на съседите, помолих ги за семе, ама не ми дадоха, явно са забравили или не искат. Розови, големи, много плод и тънка ципа. Май са биволско сърце, но не съм сигурна



Някой знае ли защо тези семки са така празни? Не са опрашени или са изядени? Горе се падат:

Виж целия пост
# 283
И нашите домати най-накрая зреят.. за първи път набрахме малко.
Тиквичките ни сякаш се “измориха” и почнаха да дават по-малко. Време ли им е вече?
Сложих разсад за китайско зеле и разни салатки насях днес. Кейл имам също на няколко седмици.

Виж целия пост
# 284
Много от доматите ни са напукани, независимо от сорта. От какво се получава?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия