Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Диоптрични очила - проблем със син оттенък

  • 247
  • 2
Здравейте,
преди няколко дни си взех новите очила, но за мой късмет се оказаха доста странни.
Постоянно навсякъде се отразява един син оттенък и това е доста дразнещо.
Особено когато гледам телевизия с тях, субтитрите или буквите се отразяват и ми излизат като допълнителен  ред в синьо. Когато има светлина от прозорец или от нещо друго, постояно се отразява в стъклото.
Когато давах поръчката, препоръчаха ми от оптиката по-скъпите стъкла, че били по-хубави, повече предпазвали при работа с компютър и т.н.
 Аз съответно се съгласих, все пак съм поръчвала и предишните очила от там( и бях доволна). Исках само да има покритие за компютър, тъй като работя по цял ден на него.
Стъклата са някакви френски  BBGR NEVA MAX BLUE UV E-SPF10,  диоптера не е голям ( - 0,75) и на двете.
Та проблема с това синьо отражение от стъклата ли идва или от покритието ?
И дали мога да искам замяна в тоя случай, все пак никой не ме е предупредил за синьото.
Виж целия пост
# 1
Нарича се просветлена оптика и е намален коефициентът на отражение предимно за зеления цвят(533nm), защото той най-добре се възприема от очите. Затова оттенъкът е лилав, а не точно син. Има го и при камерите и фотоапаратите.

Не зная с какво би ни навредил компютърът и защо трябва да има очила за компютър. Какво ли не измислят, за да вземат парите на потребителя.
Виж целия пост
# 2
Здравейте, какво мислите за стъклата Maska lens?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия