Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето ми е по-различно от другите

  • 2 049
  • 58
# 45
Аз не виждам нищо притеснително. Около 2г повечето деца, особено ако са по- темпераментни и активни, се държат бунтарски, сблъсквайки се с правила и забрани. Не случайно го наричат "ужасните две". Моят син имаше много труден период около тази възраст. Него не можехме да откъснем от чешмички и сергии,но го израстна. Цяло чудо е, че оцеляхме- и ние и той.Често и аз съм си мислела, че нещо не е наред, докато не тръгна на градина и дето се вика- поулегна. Успокоихме се, видяхме, че общува много добре с децата, изпълнява всички задачи.
Проговори сравнително късно и все още има какво да се желае, но помни неща от този период и често ми казва - помниш ли като направих еди какво си еди къде си и ти ми се скара- неща, които аз съм забравила, но той помни  и ми ги припомня.
Виж целия пост
# 46
Ох, моят е същият с чешмичките 😁, няма махане от тях...
Виж целия пост
# 47
Нормално е да се променят с израстването децата, както и да тестват границите. Като цяло и на мен не ми се струва нещо тревожно в така описаното поведение, но ако майката има притеснения, само специалист може да се изкаже адекватно, след като наблюдава и детето дали наистина има проблем или не.
Виж целия пост
# 48
И моя е същия с чешмите. Няма откъсване. Може би наистина е трудна тази възраст. И дано е това. ще го изтърпим. Той и таблет гледаше много, сам си го пускаше но му го спрях и сега даже се чудя ако му дам пак дали не е загубил умението да го пуска. Точно затова преди да се разболее ама изобщо не се тревожех че има проблем макар че той и тогава не говореше и изоставаше спрямо връстниците. Проблема тръгна след тези обриви. Появиха се по време на лечението и  след като пи кисело мляко. Той яде и яйца и лимон му давах. После се обриваше още дълго време.  От спанак, банан, хляб чушки броколи... Доста свих диетата му,  одисеята продължи дълго и завърши със запек. От питане тук и там ми казаха че може да е някаква хистаминоза или проблем с червата или атопичен дерматит и че това с червата може да отключи аутизъм. Уплаших се много и детето взе да ми изглежда различно. Взех да го гледам под лупа. Затова пуснах тези изследвания на фецеса във Детокс центъра а и заради запека. Резултатите направо ме вкараха в ужас. Той има неща извън нормите. Както вече писах нисък серотонин и съмнение за пропускливи черва. Това според тях е гаранция за забавяне в развитието. Е как да съм спокойна? А и сега понякога има пъпчици  или му излизат странни петна тук и там. В неделя ще ме консултират относно изследванията и ми казаха в имейл че ще трябва да изследвам още панел: метаболизъм и развитие....
Не знам но има много деца с атопичен дерматит и с пропускливи черва и с хр непоносимости но не са със забавено развитие. Затова се чудя при нас какво е? Мисля да му дам този пробиотик Нарине. Много ми го похвалиха но виждам че тук не е известен. Ще го тествам и за хранителни непоносимости в някоя тукашна лаборатория. Реших да му давам и active flora baby за намалените лактобацили. И добавки ще давам но след консултацията.  И диета ще започна макар че все си мисля че така го лишавам от ценни вещества а той плодове не яде. Иначе за манджи и хляб умира. Много е ящен. Досега винаги съм била на принципа че на детето му се яде това от което има нужда организма и сега цялата ми философия се преобърна.
Как да го огранича? И като е без глутен какво да яде за закуска? Елдата вече не:я понася. Но явно е труден този път и ако се налага ще го вървя. Много благодаря за:насоките ви и ще:ви държа в течение. Моля се всичко да се оправи. Желая и на вас късмет и живи и здрави дечица.
Виж целия пост
# 49
Калина явно имате много тясно разбиране за аутизъм, нещата, които описваш ги имат повечето деца в спектъра, то е спектър.....хората имат навик да си представят под аутисти само тези в много тежка форма. Около 70 % от децата с аутизъм развиват и опозиционно поведение.....това, което наричате твърдоглавост, инат, опак характер. Манията с водата, чешмички, врати и тн....са си класика в спектъра. Няма да го оправи диетата, за мен даже е страшно да чета за тия ограничения....оставете го да яде каквото иска хайвана.🙄
Виж целия пост
# 50
La Catrala, права си. Знам това и от това също се опасявах. Защото не играе вече с деца, своенравен е и да вманиачен понякога в някои неща, като цяло труден. Но пък на моменти ни се радва има някаква игра... мушка се между краката ни хвърля се да ни:прегръща....говори ни нещо... дава пет... Ами аз вече не знам от какво да се притеснявам. Не маха за чао. Ако непознат го вика по име не се обръща. Не е много социален. Като няма да го оправя с диета тогава смяташ ли че от храната може да го е отключил?  Защото преди беше по социален. Ами дано поне не е тежка форма на аутизъм...
Виж целия пост
# 51
Като отида в парка, на чешмата има поне 5 деца около 2 годишна възраст. Е, всички ли са от спектъра? Хайде, стига.
Всички деца обичат водата, да отварят и затварят врати, да посягат на майка си и да се тръшкат. Много рядко толкова малки деца се заиграват едно с друго, в повечето случаи се сърдят за играчките на другото дете.
Виж целия пост
# 52
Повечето малки деца се захласват по чешмички. Само пп себе си не може да бъде дадено като основание за диагноза, още повече в такава малка възраст. Виж, стереотипните движения и липсата на контакт и комуникация са друго нещо. Калина, ако имате съмнения, потърсете правилен специалист, макар че детето е малко за поставяне на подобна диагноза.
Тук само може да се объркате.
Виж целия пост
# 53
Непременно ще отида при психиатър. Но се чудя има ли връзка с храненето. Най странното в детено ми е че на моменти разбира и изпълнява а после почва да ми говори и сочи разни неща или едно и също нещо по няколко пъти но аз изобщо не намирам логика защо го прави и какво изразява. А и вече все по малко ми реагира на това което го питам или карам.  И игрите му станаха причудливи.  Ще видим.
Виж целия пост
# 54
La Catrala, права си. Знам това и от това също се опасявах. Защото не играе вече с деца, своенравен е и да вманиачен понякога в някои неща, като цяло труден. Но пък на моменти ни се радва има някаква игра... мушка се между краката ни хвърля се да ни:прегръща....говори ни нещо... дава пет... Ами аз вече не знам от какво да се притеснявам. Не маха за чао. Ако непознат го вика по име не се обръща. Не е много социален. Като няма да го оправя с диета тогава смяташ ли че от храната може да го е отключил?  Защото преди беше по социален. Ами дано поне не е тежка форма на аутизъм...

Ами не мисля, че от храна може да се отключи....то просто се проявява в това време при някои деца и те се променят. Аутизъм не значи, че детето ще е напълно откъснато, много варира това, та това, че иска да е контактен със семейството е напълно в реда на нещата.
Виж целия пост
# 55
Отказвам повече да следя темата, защото пак взеха да ми влизат мухите в главата, че детето ми наистина е аутист. Може и да е, а може и да не е. Но...все си мисля, че не е и че е характер това, а тук написаното ме разубеждава и започвам пак да изперквам и да се взирам в детето, търсейки за какво да се захвана. Обичал чешми - в спектъра е, обичал вратички - в спектъра е, закачал се с майка си и баща си - пак в спектъра е. Ами айде, мерси! То просто явно всичко е в спектъра!
Не че нещо ще се промени, ако е с аутизъм, напротив - ще го обичам вечно!
Но на този етап нямам нужда отново да се тормозя и да се вайкам.
Успех на всички.
Виж целия пост
# 56
Днес навън ни срещна един дядо и му каза каква хубава шапка имаш я ми я дай на мен и той изненадващо и за мен веднага я свали и му я даде. Знам ли... Това също ли не изключва аутизъм. Странен е. На моменти реагира на други не. Не може още и да скача. Бях на невролог каза че има известно изоставане защото не говори и не се съблича сам. Наистина е объркващо. Спирам и аз да пиша. Ще изчакам прегледите и да мине време. После ще дам инфо. Дано е положително. Отново благодаря на всички.

Виж целия пост
# 57
Леле, изостава, защото на няма и две години не се съблича сам? Синът ми не е аутист, в доста отношения до 3 годишна възраст беше много по-зрял и изпреварващ в развитието си връстниците и нормите, ама се научи да се съблича и облича чак на 3 години и половина като тръгва на детска градина. До тогава просто не искаше. Научи се да се люлее на люлка на 5 години и 3 месеца. Ама пък се учеше да скача на две години. Това му беше интересно. За сравнение, кака му, с цялото си изоставане в развитието и здравословни проблеми горе долу по същото време започна да се облича и съблича сама, а на 4 да се люлее сама. Та това, ако е критерий, не знам какво да кажа.
Виж целия пост
# 58
Струва ми се , че авторката има много завишени очаквания. По - добре да се успокои и да го кара по - леко, защото децата усещат, а от пришпорване няма смисъл.Работете върху развитието на фината моторика и бъдете търпеливи, всяко нещо с времето си. Децата са различни и по това което описва не виждам нещо, чак толкова притеснително. Нека си направи консултациите, но без излишна паника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия