Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 131-та тема

  • 125 477
  • 746
# 585
Палачинки
Виж целия пост
# 586
Сурови бонбони със сини сливи и череши


Овесена палачинка с ябълки
Виж целия пост
# 587
Яхния от свинско месо с картофи
Виж целия пост
# 588
Банички за закуска от вчера:


Едната тава се препекоха повече отколкото трябва.
Виж целия пост
# 589
Чушки


Супа с пащърнак и джинджифил
Виж целия пост
# 590
Яйца на очи.        Пиле със спанак.
Виж целия пост
# 591
Тази вечер - свински ребърца с мед и картофки на фурна
Виж целия пост
# 592
Препечена филия с яйце, авокадо и бекон

Пържени банички

Макарони на фурна
Виж целия пост
# 593
Тази вечер - свински ребърца с мед и картофки на фурна
Скрит текст:
Рецептата може ли?
Откъде са купени ребърца та?
Виж целия пост
# 594
Нисковъглехидратен чийзкейк с тиква
Виж целия пост
# 595

Мляко с ориз и банан


Гофрети с овесени ядки и брашно от елда


Кефал със зеленчуци на фурна


Пилешка супа


Пиле фрикасе
Виж целия пост
# 596
Може ли рецептата за всичките показани нещица?
Виж целия пост
# 597
mihaela88888,
 
Скрит текст:
Мляко с ориз и банан:
500мл мляко (ползвах домашно козе)
2 жълтъка
6 с.л. ориз
2 банана
Ванилия
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. масло
Канела

В съд поставяме ориза и варим до пълната му готовност.
В купа разбиваме жълтъка, нишестето и няколко лъжици от млякото.
Млякото изсипваме в тенджера и загряваме до кипване и прибавяме сварения ориз.
На тънка струя прибавяме яйчната смес с нишестето. Намаляваме котлона на слаба степен.
Намачкваме банана, като преди да го прибавим, овкусяваме с маслото и ванилията. Бъркаме до сгъстяване на крема.
Премахваме и разпределяме млякото с ориз в чашки или купички.
Отгоре поръсваме с щипка канела за вкус.

Гофрети:
1 яйце
1 с.л. разтопено масло
1 ч.ч. прясно мляко (ползвах домашно козе)
1/2 ч.ч. овесени ядки
Брашно от елда на око, докато стане нужната консистенция за гофрети. Пекат се в предварително загрят гофретник. (Излязоха 3 броя)



Пилешка супа(ММ я прави) :
пилешко филе - 350 г
картофи - 2 - 3 бр.
моркови - 1 бр.
лук - 1 глава
фиде - 2 шепи
олио - 2 - 3 с.л.
сол
черен пипер
чубрица - 1 с.л.
универсална подправка - 1 с.л.
магданоз - 1 ч.л.
ЗАСТРОЙКА
жълтъци - 1 бр.
кисело мляко - 4 - 5 с.л.
оцет - 1 - 2 капки
Пилешкото месо се сварява.

Морковът и лукът се настъргват и задушават в олиото с малко вода и магданоза. След това се добавя вода, в зависимост от тенджерата, и се добавят картофите, нарязани на малки кубчета, и свареното пилешко месо. Остава се да ври 15-20 мин.

След това се добавя фидето и подправките. Остава се да се вари, докато фидето се свари напълно (10-15 минути).

Застройката: Жълтъкът се разбива с млякото и оцета.

Пилешката супа се сваля от котлона. 4-5 черпака от супата се прибавят към застройката, като се бърка хубаво. Тази смес се добавя към супата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Готовата супа се връща на котлона и се остава да поври още 2-3 мин.

Пиле фрикасе(отново от ММ):
пилешко месо - 1 кг.
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 50 гр.
брашно - 4 с. л.
олио - 30 гр.
черен пипер - 1 щипка

Пилето се сварява в подсолена вода. Обезкостява се и месото се накъсва на големи парчета.

В отделна тенджера се загрява олиото. Към него се добавя брашното и се запържва леко. Сваляме от котлона и добавяме горещ бульон от вареното пиле. Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Връщаме на котлона и оставяме да поври 5 - 6 мин.

След като е готово, бавно и внимателно добавяме предварително разбитите жълтъци и кисело мляко. Разбъркваме фрикасето и подправяме с черен пипер.

Кефал със зеленчуци(пак от ММ)
Рибата се осолява, нарязват се в тавичка картоф, тиквичка, пипер морков, лук и дръжки от магданоз. Полива се с малко зехтин, подправки по избор и се пече до готовност.

Виж целия пост
# 598
Просто скалички Simple Smile
Виж целия пост
# 599
Здравейте,
За пръв път слагам снимка тук,и то съвсем скромно.
Китаиски ориз със пилешко,яйце и зеленчуци
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия