Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Връща ли се всичко?

  • 10 913
  • 257
Здравейте!
Сигурно има доста теми като тази,но не можах да открия. Имам въпрос към вас и той е: според вас връща ли се всичко? И добро,и зло? И ако да,много бих се радвала,ако някой може да даде пример от неговия житейски опит. Не знам защо,но напоследък са ми много интересни такива неща. Аз лично за себе си вярвам,че всичко се връща,защото съм го изпитала не веднъж на собствен гръб.
Благодаря предварително на всеки,който реши да се включи в темата. Hug
Виж целия пост
# 1
Връща се. Поне от моя опит. Не ми се иска да давам пример, защото засяга семейството ми, а родителите ми починаха съвсем скоро.
Виж целия пост
# 2
Не, не се връща.

П.П. Темата според мен не е за този раздел.
Виж целия пост
# 3
Връща се. Но не като награда и наказание, спуснати свисше. Това са естествени процеси, дори и да не виждаме взаимовръзката между действие и последствие.
Виж целия пост
# 4
Връща се, при това многократно и по жесток начин. Свидетел съм на неща, които се случват в момента, а предисторията им е от преди 30 години. Рано или късно всичко си идва по местата.
Виж целия пост
# 5
Според мен на всеки човек му се случват и добри и лоши неща. Всеки може да си тълкува, че нещо му се връща, но според мен нещата не са свързани. Просто всичко си е част от живота и добро и лошо.
Виж целия пост
# 6
И се, и не се. Зависи как погледнеш на дадена ситуация. Истината е, че животът си тече - един ден сме добре, друг - не сме. Няма пълно щастие.
Виж целия пост
# 7
Не мисля, че се връщат. Животът на човек е низ от хубави и лоши моменти, от случайности и провокирани събития.
Виж целия пост
# 8
Не смятам, че се връща или поне не заради причина - направих това и заради това получавам/случва ми се това. По-скоро вярвам в баланса в природата и почти ежедневно се убеждавам в това.
Виж целия пост
# 9
Не мисля, че се връщат. Животът на човек е низ от хубави и лоши моменти, от случайности и провокирани събития.
Точно, да.
Сега, ако А реши да връща заради нещо на Б, то тогава, да, на Б се връща, но това е индивидуално, няма закономерност.
Виж целия пост
# 10
Значи... да даваме примери от своя живот за да си направи авторката извод, който всъщност вече е направила, но тя да не дава пример ... хммм
Виж целия пост
# 11
Ако имаше подобен баланс, щеше ли да има деца болни от рак,хиляди загинали в земетресения и войни и т.н. Най-пострадалите, най-грешните ли са? Естествено от решенията ни има последствия и,  слава богу, не всичко лошо остава ненаказано, но болести, трагични инциденти, природни бедствия не идват като възмездие.
Виж целия пост
# 12
Catcher in the rye имаше такава тема в Клюкарник-а, май.

Напоследък си мисля, че няма емоционална справедливост, защото има един огромен дразнител, който живота си живее и е страшно агресивен към обкръжението си, но е голям късметлия и му се случват само хубави неща. Един вид той раздава възмездие като мачка другите, а пък той цъфти и се радва на живота....
Виж целия пост
# 13
Не мисля, че се връщат. Животът на човек е низ от хубави и лоши моменти, от случайности и провокирани събития.
Именно, де. „Лошият„ човек върши цял живот лоши дела и в резултат получава зло. Съвсем закономерно околните са подозрителни към него и рано или късно собствената му лошотия го застига.
Инцидентите, случайни и непричинени от човек - на кого да се върне? Няма причинител, не се връща.
Говорим за случаите, в които човек, направил другиму добро или лошо, бива ли овъзмезден, нали така? Болести и прир. бедствия не са в тази категория. Има теория, че на злите хора се връща чрез децата им. Наблюдавам, така е.
Не, че човек им „връща„, сиреч отмъщава, ами животът им се стича така, че в даден момент им се обърква и сговнясва тотално. Последици от собствените действия се нарича това.
Виж целия пост
# 14
Косите на Вероника, дай да обърнем причинно-следствената връзка. Ако точно на гаднярите се сговнясва живота, тогава семейството на сгазеното дете във Варна сигурна са най-големите гадняри? Или пък всичките изнасилвани и пребивани жени в разни военни конфликти в Третия свят? Това не са природни бедствия и болести. Има хора вършещи злини, които чудесно си живеят докрая. Има и такива, които са добри и помагащи, но изтеглят късата клечка. Ако имаше глобален замисъл, защо това се случва?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия