Нашите кухни - 79

  • 50 923
  • 781
# 645
И тук да попитам - търся котлони (индукция, качествени) с възможно най-малка дълбочина.
Плотът ми ще трябва да е дълбок по-малко от стандартните 60см, по възможност около 50см, а на него трябва да са ми вградените котлони.
Виж целия пост
# 646
И тук да попитам - търся котлони (индукция, качествени) с възможно най-малка дълбочина.
Плотът ми ще трябва да е дълбок по-малко от стандартните 60см, по възможност около 50см, а на него трябва да са ми вградените котлони.

Ако двойка ви върши работа, би могло да я разположите хоризонтално, ще заеме на дълбочина максимум към 35 см. Иначе за по-големите плотове дълбочината обикновено не е по-малка от 51-52 см.
Скрит текст:
Ето, този е от сравнително по-тесните плотове - https://www.emag.bg/indukcionen-plot-za-vgrazhdane-neff-cheren-t … /#product-gallery
Виж целия пост
# 647
Мислех и за двойка, но съм свикнала да приплъзвам готовата храна назад върху по-задните котлони. Струва ми се неудобно да има плот отзад и да не мога да сложа горещия съд там.
Има ли с какво да се покрие плота, за да се слагат горещи съдове (нещо по-стабилно, не просто решетка)?
51-52см са ОК, може да се направи плота толкова, но сигурно трябва и още пространство за вграждане? И дължина 71см ми е много, нямам толкова ширина за плота.
Виж целия пост
# 648
За индукционните плотове, доколкото знам, трябва да има отзад повече място за достъп на свеж въздух, така че това, че самият плот е 52 см дълбочина, май твърде не върши работа във вашия случай, поне според картинката.



Иначе, има най-различни подложки за горещи съдове, и силиконови, и метални, с най-различни ширини

Виж целия пост
# 649
В Корковата къща на витрината съм виждала и подложки за съдове от корк, на външен вид са дебели към 1 см., на сайта им ги няма тези дребни стоки. При всички положения имат листове от корк с дебелина от половин до 1 см. и площ от половин квадратен метър на цени, започващи от 14-15 лв. От такъв лист корк могат доста кръгчета да се изрежат.
Виж целия пост
# 650
Бърз въпрос.На шкаф, състоящ се от чекмеджета- 3 броя, каква е удобната ширина? В най-горното чекмедже ще са приборите , разбира се.То ще е по-плитко.Чудя се   50 или 6- сме да  пусна ширината на шкафа....? СЪщо така- в П-образна кухня, частта на която е бара  с каква дълбочина да е ? 60 см, както  ще е на другите стени и  както е стандарта на самия плот ми се струва че ще  е по-грубо.... Кухнята е отворена към общо помещение с хол.Приемам съвети
Виж целия пост
# 651
дали самостоятелен или като продължение на острова-за плот на бар са достатъчни 40-45см
Виж целия пост
# 652
Харесахме си апартамент и сме в процес на документална проверка. Все още не сме изповядали сделката, даже нямаме подписан и предварителен договор. Но толкова съм се надъхала, че вече имам няколко проекта на кухнята Joy И ако не стигнем до покупка, ще съм мнооого разочарована Simple Smile

Засега сме се спряли Моббо, като в краен случай може и икейска да е, но не искаме да се изхвърляме със супер скъпа кухня. Имаме наблюдения над 3 кухни от Моббо, като първата е сглобена преди около 4 години и се държи изключително добре за парите си.

Много трудно се постига симетрия на горни и долни шкафове, оптимално разпределение на мястото, както и удобство при ползване, когато си ограничен откъм модули, но това е положението и неминуемо трябва да се правят копромиси
Виж целия пост
# 653
Струва ми се неудобно да има плот отзад и да не мога да сложа горещия съд там.
Има ли с какво да се покрие плота, за да се слагат горещи съдове (нещо по-стабилно, не просто решетка)?

Аз съм с двойка индукционни на Сименс, много съм доволна.Сложих си ги перпендикулярно на плота, в единия край, а самият ми плот е специално направен да се слагат горещи неща върху него-майсторът ми го препоръча и...просто слагам тетджерата там.
Виж целия пост
# 654
Струва ми се неудобно да има плот отзад и да не мога да сложа горещия съд там.
Има ли с какво да се покрие плота, за да се слагат горещи съдове (нещо по-стабилно, не просто решетка)?

Аз съм с двойка индукционни на Сименс, много съм доволна.Сложих си ги перпендикулярно на плота, в единия край, а самият ми плот е специално направен да се слагат горещи неща върху него-майсторът ми го препоръча и...просто слагам тетджерата там.

Какъв е плотът?
Виж целия пост
# 655
Изглежда като другите, но просто издържа на топлото, не зная как се казва, предложиха ми го, взех го Simple Smile
Виж целия пост
# 656
Стандартните термоплотове не издържат ли на горещо?
Виж целия пост
# 657
Стандартните термоплотове не издържат ли на горещо?

Зависи колко горещо. На тенджера със супа издържат всички, защото тя не се нагрява над 100 градуса заради водата в нея. Но на нажежен тиган, или тава от фурната на 250 градуса -  вече си зависи. Предишният ми плот беше нормален термоплот и издържаме на всичко, никакви кусури нямаше. Сдаде леко багажа, когато свеки веднъж, докато гледа детето,  забравила тенджера на котлона, водата извряла и тенджерата се нажежила до червено. И тя като видяла вместо само да спре котлона, или да я плъзне по керамичния плот, я преместила на термоплота. Е, остана едно изгорено с размер на монета от един лев.
Но предполага, че и тук си има класове и по-евтините са по-неиздържливи.
Виж целия пост
# 658
А може ли да препоръчате съдове за индукционни котлони? В новата ми кухня ще са такива и трябва да си купя. В Амазон ли да търся?
Виж целия пост
# 659
От къв зор в Амазон? Иди в кой да е магазин и си избери, само гледай да са маркирани със знака за индукция. В ИКЕА и МЕТРО има голям избор на прилични цени. В моловете има и по-маркови, може би по-хубави, но не чак толкова, колкото са по-скъпи Mr. Green Тях вече човек си ги купува заради стандарт, естетика, престиж...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия