Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препоръчайте интериорни врати- тема 3

  • 6 789
  • 88
Продължение на темата за интериорни втрати, в която споделяме идеи и опит - модели, доставчици, монтаж и всичко друго.

Всички препоръки и мнения са добре дошли!

Линк към тема 1
Линк към тема 2
Виж целия пост
# 1
Мнение от човек, който се занимава със строителство повече от 25 години: За тези години разбрах предимството да се купи врата от специалицирана фирма доставчик, която има свои магазини. това е за предпочитане. Защо? Защото обикновено имат свои монтажници на заплата и процент. Монтажниците са най-важното звено и без тях, колкото и да е красива вратата, монтирана зле, я превръща в трън за очите, най-малко.... Друго предимство за специализиран магазин, е наличието на доставка, качвате и монтаж, които вървят с гаранция. Например, ако сте купили и доставили вратата сами, а монтажниците идват после, тогава в случай, че вратата е повредена, много трудно и проблемно е подмяната и обичайно, се свежда до кавги и разправии... Освен това, поддържането на асортимента, в случай на възникнали дефекти или повреде след време, могат да се отстранят или заменят. Хората в спец магазините и фирмите имат специални силикони и други средства, които отговарят на цвета или рисунката н, шарката на вашата врата...и т.н. което в никакъв случай не е гаранция за добросъвестност на фирмата... Фирми няма да споменавам, ..в Бургас съм купувал ако не кажа стотици, то десетки врати с монтаж за обектите си, от една хубава фирма с прекрасни монтажници факири ...да, китайски врати
Виж целия пост
# 2
Днес бях за оферта във Флор Декор. Три врати, супер базови, без нищо...2200 лв. Ще пропусна.
Продължавам да търся и накрая май ще се върна на вариант Врати София.
Навсякъде са медна пита отвътре.
Виж целия пост
# 3
Проверете и врати Портал. Поръчали сме външна от тях и ако бяхме решили да къртим каси, щяхме и интериорните да вземем от там, но засега сме на вариант да сменим само крила, каквито открих само във Видов.
Виж целия пост
# 4
Ала-Бала, с една друга потребителка писахме в края на миналата тема.
Виж тези, имам 2 точно такива, другите ни 3 са същите но със стъкла. Не, не са медна пита. Наистина са много хубави, плътни врати, от почти година вече ги имаме
https://vratisofia.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE … 0%B0-vda-100-2997

Ох, редактирам се, ти вече точно към тях си се насочила. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Speed Queen
Да и щях да съм ги поръчала отдавна, но тук изразиха негативно мнение. Че се обадиха тогава и ми дадоха и персонална отстъпка...
Благодаря ти!

ПП
Отворих линка...аз за други Врати София бях питала...ще ги проверя и тези. Чувала съм добри отзиви за някакви турски в Дружба. И май са тези.
Виж целия пост
# 6
Ами и аз заради това се обърках. Значи, тези, моите ги коментирахме с Мишенце и поне ние двете сме доволни. Линка виж, който дадох, да склада им е в Дружба (поръчахме от магазина им на Бул. Сливница, близо до моста на Захарна Фабрика). Вратите идват със стандартни размери от Турция и имат тук доста наличности на склад. На място вече ги прерязват. Не са пчелна пита, плътни са. Вижте ги на  живо, на нас много ни харесват вратите, към  монтажа имаше леки драми, но по-скоро пренебрежими.
Виж целия пост
# 7
Да ви питам договорът за закупуване на вратите има ли печат на фирмата или само подпис?
Виж целия пост
# 8
Ние имаме фактура, с касова бележка и в самата фактура си е описано подробно, какви врати, какви брави.
Виж целия пост
# 9
При нас не е фактура, напечатан лист и пише какви врати и брави, има и касова бележка, но няма печат. Служителката каза, че вече не се слагало печат, което ме учуди.
Виж целия пост
# 10
Миналата година поръчах врати в Пловдив. Ще напиша впечатления след монтажа и изполване и дано е полезно на някой.

Интериорни врати поръчах от ibox (старото име goldwork). Не намерих отзиви за тях освен няколко коментара от един човек, но все пак реших да рискувам.

Срокът беше 45 работни дни. Плаща се капаро 50%.Размерите трябваше да ги взимат от Кърджали.
Забавиха се около 3 седмици  с взимането на размерите като се обадиха от вечерта , че ще идват утре, но без да се знае час (Бяхме предупредили няколко пъчи, че няма да сме в града и трябва предварителна уговорка).
В резултат имаше забавяне на поръчката , но не с много.

Изпълнението на вратите не е добро. Боядисан МДФ има неравности, на места са грапави на други не. Явно материалът не е изчистен добре преди боядисването. Отдалече не си личи.
Моят модел беше с фрезовка и тя не е добре направена на места. Един от собствениците беше на монтажа, но след като се оплаках каза,че така ги правели..

Друг минус е, че много лесно се нараняват. Успяхме да отчупим едно парче от боята след удар. Изключително е неприятно да си постоянно в напрежение, че може да удариш вратата без да искаш.
Иначе като модел ми харесват.

Монтажът беше ок, но не съвсем ,защото има проблем със затварянено. Трябва да пробвам няколко пъти, за да се затвори вратата.

Врата за баня избрах на евростил врата Aqua - облечена боядисан мдф.. Поръчах от друго място.

Поръчах я от ik vrati на бул вапцаров. По принцип производството на такава врата беше 2 месеца от фабриката, бях проучила. Тук ми казаха доста по-кратки срокове, което беше подвеждащо.
Вратата ми харесва, добре е изпълнена. Но монтажниците не бяха монтирали такава преди. Первазите не бяха срязани на 45% и ги рязоха и скъсяваха на място .В резултат обърката дължината единия перваз и сега е  с половин см по-къс. Освен това поправяха с коректор ,където има срезове.

В началото смятах да поръчам всички врати от евростил, но ми наговориха, че имало проблеми с вратите на евростил от по-скъпите серии, не били виждали хубави неща. Затова се отказах. Поне с вратата за баня няма проблем.

Тъй като тогава доста търсих откъде да поръчам добре изглеждаща врата за баня ще напиша къде се предлагат такива врати:
-евростил - има изложена в  практикер, баумакс , Star-go, maxipod
-класен(доста фирми ги предлагат вносител е Давидо) - вече предлагат и врата за баня, но никъде ги нямаше изложени, когато търсех
-граде
-VS врати / vito
-Флор декор
-брайт флоринг - сами ги правят от алуминиева и цяла друга врата и се заплащат и двете врати

Най-много врати на различни производители има изложени в магазин Star-go на ул Дунав срещу парка.
Този магазин обаче беше ново открит и не можeха да отговори на нито един въпрос.
На класен има изложени доста врати в K2interiors.
Виж целия пост
# 11
Ала - Бала, ако получиш оферта от тези от линка, би ли споделила каква е? Може и на лично.
Благодаря!
Виж целия пост
# 12
В предната тема имаше запитване за отзиви от фирма Елегант-21, но нямаше такива. Дали някои има вече информация за тях?
Някой запознат ли е какво е покритието еталбонд за външни врати изложени на атмосферни условия?
Виж целия пост
# 13
Скрит текст:
В предната тема имаше запитване за отзиви от фирма Елегант-21, но нямаше такива. Дали някои има вече информация за тях?
Някой запознат ли е какво е покритието еталбонд за външни врати изложени на атмосферни условия?
Еталбонд са алуминиеви композитни панели. Гледам, че в Пловдив на доста нови сгради фасадите са облечени с еталбонд. Така че си е материал за външни условия. Ако конструктивно вратата е изработена добре, не би трябвало да има проблем.
Виж целия пост
# 14
Аз съм на момент в който ми трябват две интериорни врати и една за баня. За съжалаение мястото е вила в гората, където ще се търси евтин вариант, защото се предполага ходене 2-3 пъти в годината.
Лошото е, че монтажа вероятно ще си го правим ние, колкото разбираме. Отвора на банята е 730 мм светъл, надявам се да намеря по големите вериги готова, както и двете за стаите и да успеем да ги превозим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия