При свободния достъп до разнообразна информация онлайн вероятно сте попадали на всякакви интересни факти, митове или други данни, свързани с #матраците. Наред с всичко това обаче има и някои важни аспекти на матраците и #материалите, използвани в тях, които не се познават достатъчно или се пренебрегват.

1. Има различни методи за създаване на мемори пяна

Един от методите, използвани в производството, е разпенване с помощта на химически агенти.
В други случаи пяната се разпенва с вода. Към момента това е най-екологичният начин за създаване на мемори пяната и той позволява производство с по-малко негативни ефекти за природата и човешкото здраве.  

2. Еднакво усещане, независимо дали е лято, или зима
Kачествената мемори #пяна реагира първо на натиск и след това на топлина. Това е изключително важно през зимните месеци, когато в спалнята е по-хладно. Ако пяната реагира първо на топлина, във времето, докато тялото Ви затопли достатъчно матрака, ще го усещате доста по-твърд. Обратно, ако пяната реагира веднага на тежестта на тялото, тя ще го обгърне и ще намерите удобна поза за комфортен сън още в първите секунди от лягането.

3. Опаковката има значение
Технологията на навиване на руло се прилага при матраците от 45 години. Опаковането се извършва в напълно защитена и хигиенична среда. Това означава, че матракът остава идеално чист до отварянето и е гаранция за неговото #качество.
Методът намалява общия обем на матрака с 90%, което означава, че с един курс може да бъде транспортирано значително по-голямо количество матраци. Това намалява разхода на гориво, сваля цената на доставката и намалява отделяните емисии на СО2 в атмосферата. Допълнително предимството за клиента е, че може да го съхранява до момента на отварянето му, без да заема много място.
Стегнатото вакуумираното руло е атестат за качеството на материалите, използвани при производството, които запазват еластичните си качества и след отваряне матракът бързо възстановява пълния си обем.

4. Удобството от възглавницата зависи и от матрака, с който ще се използва
Чувството за комфорт от една #възглавница се променя в зависимост от матрака, с който е съчетана. Тялото потъва по различен начин на матраци с различна твърдост и заради това има нужда от различна опора за главата. Изпробвайте възглавници, легнали на същия или подобен матрак на този, който имате вкъщи.5. Калъфите с мемори пяна може да се почистват
Сваляемите калъфи, в които има мемори пяна, могат да се почистват и са хигиенични. Те не могат да се перат в пералня по конвенционалния начин. Повечето от тях обаче могат да се почистват успешно на сухо химическо чистене и това няма да навреди на усещането за комфорт или на материалите в калъфа на матрака.


 
6. Мемори пяна в детския матрак не е заплаха за здравето на детето
Да, децата трябва да спят на предимно твърда опора, за да може костната им система да се развива правилно в най-активната фаза на растеж. Това обаче не означава, че слой мемори пяна в матрака ще окаже негативно влияние. Тя може да добави усещане за комфорт и детето да заспива по-бързо. Единствено следете слоят с мемори пяна да не е твърде дебел – до 2 – 3 см.

7. Текстилът на матрака може да регулира температурата през цялата година
За да е комфортен сънят през всички сезони, не е необходимо матракът задължително да има зимна и лятна страна. Модерните текстили са разработени така, че да поддържат термобаланса на тялото. Различните третировки с алое, естествени материи като влакна от бамбук, както и иновативни материали като Outlast текстил, се използват не само за да благоприятстват съня и да предпазват от бактерии и алергични реакции, но и за да регулират температурата на тялото през всички сезони.

8. Използването на протектор е важно
Поставянето на протектор е много важно, за да се запази матракът чист и да се удължи животът му. Насочете се към продукти, изработени от висококачествени и естествени материи, които ще предпазват матрака, без да запарват.

9. Не е задължително матракът ви да е твърд, за да облекчи болките в кръста и гърба
Често може да чуете, че при проблеми с кръста и гръбнака трябва да изберете непременно най-твърдия матрак. Много по-ключово е той да поддържа правилна позиция на гърба в предпочитаната поза за сън и да ви е удобен. Нови технологии в съвременните матраци подобряват кръвообращението в областта на гърба и кръста и облекчават напрежението, като с това осигуряват комфорта, от който се нуждаете.
Дискомфортът може да бъде предизвикан и от неподходяща възглавница, така че вземете и нея предвид при избора на матрак.


Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.

#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#ФактиЗаМатраците