Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Хлебарки - Фронтлайн, Фиприст, Пестигон?!

  • 1 988
  • 32
Здравейте,

От изчетенето в редица теми изглежда има консенсус, че фронтлайн-а е най-ефикасното решение срещу хлебарки, заради съставката фипронил. Срещам мнения обаче, че редица други препарати като фиприст, които са далеч по-евтини имат тази съставка в същото съотношение.

Въпросът ми е ефективни ли са действително? Мисля си, че ако бяха еднакви с фронтлайна, пък и на солидно по-ниска цена, щяха да бъдат много по препоръчвани от него.
Мнения?Също така искам да попитам, малките пликчета по 1 грам Регент които се продават в OLX-а в руски опаковки, уж внос, дали са истинското нещо или менте?
Виж целия пост
# 1
Все е фипронил. Фронтлайн е марката която първа го пуска и затова е най-скъп но е просто марка.
Виж целия пост
# 2
250 мл фиприст е към 35лв.
Активната е една съща.
Виж целия пост
# 3
Фиприст предлагат често като пипети за обезпаразитяване на животни, като спрей сега научих, че съществува. При едно ято бълхи в коридора ми дадоха Фронтлайн спрей, след това купих Фендона, на който пише, че е и срещу хлебарки.
Виж целия пост
# 4
250 мл фиприст е към 35лв.
Активната е една съща.

Във ветеринарните аптеки ли се предлага в такава разфасовка? Досега съм го виждала само под формата на пипети.
Виж целия пост
# 5
Пръскам с Пестигон през година - две. Хлебарки у нас няма, доволна съм. Блока е на 18 ет. х 7 апарт. на етаж, хигиената в общите помещения не е на високо ниво.
Първия път тръгнах да купувам Фронтлайн, но продавачката в зоо магазина ми обясни за Пестигона и го препоръча. Послушах я и изпъдих гадовете.
Виж целия пост
# 6
Няколко пъти съм се борила с хлебарки и айкън е нещото, което ме е спасявало. Мисля, че е към 5-6 лв разфасовката в момента, от ветеринарни аптеки се взима. Разрежда се с няколко литра вода, пръскаш ъгли, дупки, врати и всичко, през което би могла да влезе тая напаст. Излизаш да се разходиш за 30 минути, прибираш се и ги няма. Не е нужно и да миеш след него, само трябва да им събереш телата Grinning Държи ги и дълго време далече. Даже като се замисля от последното пръскане (преди може би 4-5 години), не са идвали.
Виж целия пост
# 7
А някой да е ползвал от вносния руски регент? Ако е добър колкото стария от едно време, няма нужда от каквото и да е друго.
Виж целия пост
# 8
Регент отново е с фипронил за активна съставка.
Виж целия пост
# 9
Справих се много бързо с ДОХЛОКС -гел против хлебарки. Купих го от аграрната аптека на женския пазар. Слага се върху картончета зад шкафове. Невероятен бърз ефект имаше. Руско производство е. Съдържа Фипронил 0,05%.
Това преди повече от година и сега няма гадини никакви. Цената 15 лв. тубичка /спринцовка/ от 30 гр.
Виж целия пост
# 10
И аз съм го ползвала. Много добър ефект. Въобще всичко с фипронил дава добър и ДЪЛГОТРАЕН ефект. За разлика от отровите които само убиват гадините на място, фипронил ги убива СЛЕД 24 часа, като в това време те имат възможност да се приберат до гнездото си и да заразят и други обитатели в него. Така настъпва каскаден ефект.
Виж целия пост
# 11
Само че този ДОХЛОКС изглежда е спрян. Аз поне не го намирам.
Виж целия пост
# 12
Тази вечер инвестирах в Пестигон - ампула за кучета над 40 кг. Купих го за 13 лв от Зоомагазин Стефанов в Ст. град. Много любезен персонал, дава съвети кое и как да направим при пръскане в дома. Тия дни ще напръскам профилактично да не се въдят гадовете в къщи.
Виж целия пост
# 13
Здравейте, след доста изчетено по темата днес купих Пестигон и напръсках вкъщи. Дано да има ефект, че вече полудявам с тия години вкъщи.Имаме и големи черни и малки кафяви....направо ужас. След колко време би трябвало да има ефект?
Виж целия пост
# 14
До еечерта трябванда са пп гръб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия