Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Без майчинство в Германия

  • 596
  • 12
Здравейте , не намерих нищо подобно като тема , затова реших да отворя нова. Живея в Хамбург и съм бременна в четвъртия месец . Трудовият ми договор ,за който получих забрана за работа от работодателя ми изтича на 13.08.2019. Обадих се в Кранкенкасата ,от където ми казаха ,че ако се осигурявам сама няма да получа майчинство. Ако някой е запознат какво мога да направя да получавам дори и минималното майчинство моля помогнете .
Виж целия пост
# 1
Има начин да те осигуряват и да получаваш 1 г. майчинство. Трябва да се  запишеш в бюрото по труда и от там ще ти обяснят.
Има фб група  на майките в Герм.  Влез там и попитай - ще ти отговорят.
Тук освен да те нападнат разни уж преуспели друго няма да стане.
Виж целия пост
# 2
Брей, че предубедено🙄. Аз съм от преуспелите,  ама да питам? Имаш ли съпруг, можеш да минеш към неговата здравна осигуровка. Освен това, можеш да говориш със социалните. Не съм наясно, защото не съм била  в такава ситуация, но сигурно ще могат да помогнат с нещо. Успех✌
Редактирам се- сега прочетох  по- внимателно. По принцип, ако имаш забрана за работа, сред това си ползваш съвсем нормално майчинство, поне аз съм така, само, дето моят договор беше безсрочен. Съветвам те да намериш Schwangersschaftsberater и да питаш кок стоят нещата в твоя случай.   
Виж целия пост
# 3
Трябвало е още май месец да отидеш в Арбайтсамт след като знаеш, че договорът ти изтича август.
Отиди там възможно най-бързо, за да те посъветват.
Виж целия пост
# 4
Phenix благодаря. Мисля да мина към здравните осигуровки на приятеля ми все още нямаме брак ,но в информацията в Кранкенкасата пише ,че и Lebenspartner може. Maus,Aisha записана съм в Arbeitsamt ,но тъй като имам само 10 месеца работени без прекъсване нищо няма да направят .
Виж целия пост
# 5
Ако с Arbeitsamts нищо не става, отиди в Sozialamt. Може те нещо да ти помогнат и непременно  се консултирай с Schwangersschaftsberater.
Виж целия пост
# 6
Phenix благодаря. Мисля да мина към здравните осигуровки на приятеля ми все още нямаме брак ,но в информацията в Кранкенкасата пише ,че и Lebenspartner може. Maus,Aisha записана съм в Arbeitsamt ,но тъй като имам само 10 месеца работени без прекъсване нищо няма да направят .
При изтичане на договора няма ли да имаш точно година? Тогава имаш право на 6 месеца Arbeitslosengeld, 60% от заплата ти.
Послушай Дени-Мени, отиди до Социаламт.
Виж целия пост
# 7
Тя лесно ще отиде до Социаламта. Може и да вземе някакви  дребни пари.
Но ако останат в Германия след години може да им правят проблеми и да не вземат гражданство.
Вече няколко такива случаи има в южните провинции.
Затова да си преценят дали си заслужава.
Виж целия пост
# 8
Не всички, които живеем там, искаме гражданство. Жената пита какво да прави, защото и там бебе трудно се гледа без кинти. 
Виж целия пост
# 9
При подаване на молба за гражданство не трябва да си на разни помощи, иначе не виждам какъв проблем би било да използва всичко, което ѝ се полага.


Виж целия пост
# 10
При положение, че жената не е омъжена, скоро ще е безработна, а и сигурно не е от 8 г. в Германия, за гражданство в момента и дума не може да става. Така че да опита на всички места. Като си стъпи на краката, тогава да му мисли за гражданство. Ще отгледа детето, ще започне работа и тогава - гражданство.
Вие, Aisha, какво точно предлагате сега да направи? Освен групата във Фейсбук?
Виж целия пост
# 11
Предлагам - да сключт набързо брак. Но да си дойдат в България, че германските разводи са доста по-скъпи. Бащата също има задължения към жената и бъдещото си дете, нали?
Другия вариант е ако има някакъв трудов стаж в България да си плати 1 м. пълни осигуровки към фирма на близък, да я назначан на работа  и после да излезе в болничен. Има начин и без да е тук. Така ще има някакво майчинство поне. Но това е последен вариант.
Във ФБ групите ще я упътят точно къде да отиде и какво да иска от организациите.
А за 8те години - скоро мой познат не взе гражданство, защото преди 4 -5 г. получавали соц. помощи. Само предупредих за възможния  отказ след години.

Виж целия пост
# 12
Аз пък имах колежка, която след 20 години на помощи и тн реши, че й трябва на баир лозе и взе немски паспорт. После си го биеше в главата, щото си разбута спокойното , подредено битие в Германия , пък реално тоя немски паспорт...
На жената сега й е важно да си уреди нещата, след години не се знае къде ще е, дали ще иска все още да живее там.
Ако и да се ожениш в бг, немските разводи пак са си скъпи, ако там ще се развеждаш😆 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия