развален кашкавал?

  • 1 146
  • 2
здравейте!
преди няколко дни купих намален кашкавал от магазин на известна верига. днес като го помирисах от близо усетих силна миризма на кисело.
означава ли това, че кашкавалът е развален или за да се каже, че е развален, трябва да има мухъл по него?
Виж целия пост
# 1
Моя приятелка биоложка ми е казвала, че млякото не се разваля - само променя вкуса си. Може би това се отнася и до млечните продукти. Прави се и плесенясало сирене например. Кашкавалът, който сте купили, може би не е развален, в смисъл да е вреден, но щом не е вкусен, не става за ядене. Може би ако го използвате за готвене, с подправки, все пак няма да се наложи да го изхвърляте.
Виж целия пост
# 2
Сиренето, кашкавалът, изварата са по същество вече развалено мляко. Мухълът не е точно развала, а нещо, което се е прихванало да се храни от продукта поради неправилно съхранение при голяма влажност.

Ако не ви харесва мирисът, сгответе кашкавала с подправки. Надали е развален, но аз не бих яла нещо, което ми мирише лошо - това е защитна проява на организма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия