Първокласници. Тема 1

  • 14 949
  • 758
Здравейте!
На есен и моето дете ще е първи клас.От сега се мъчи по малко да чете и смята,но писането ни е голяма мъка.Дано като тръгне на училище свикне.А вашите деца учат ли или ги оставяте да играят само?
Виж целия пост
# 1
Моето е голямо, но преди 1 клас го оставихме да си поживее. После има да учи сума ти години.
Не е имала проблеми с четене и писане, тръгна без никакви познания, освен повърхностните от 4 група.
Виж целия пост
# 2
Нашият учи, идва човек вкъщи, но той си имаше други проблеми и има за наваксване.
Виж целия пост
# 3
Милинка,какви проблеми сте имали?
Не се сърди човече,моя сам изявява желание за четене и смятане,но да пише не иска.Сега и няма кой да го гледа и ходи на една частна занималня,където по голените имат по един учебен час и пишат и четат,а моя там чете и смята каза госпожата,но не иска да пише.
Виж целия пост
# 4
Късно проговаряне, обучителни проблеми, поради което работата с него е непрекъсваема. Има да си наваксва от материала за предучилищната.
Виж целия пост
# 5
Детето ми ще бъде 4 клас и пак продължава да си живее и играе. Хич не я разбирам тази философия, че видиш ли с училище игрите свършват.
Моето постъпи в 1 клас можещо да чете и смята до 100. Така беше и целият клас от ПУК. И въпреки това хич не му беше лесно в 1 клас. Трудно му беше с стонето 30 минути на един стол и работа тези 30 минути. Писането пък беше трагедия. Ставаше му скучно и бързо се уморяваше. Така че според мен занимания по 30 минути с чертички, ченгелчета,  букви и цифри само ще са в помощ на детето. От 12 часов ден половин, един час....няма да му изяде игрите.
Виж целия пост
# 6
Чете и пише колкото тя иска. Синът ми имаше отлична четивна техника, четеше като голям човек преди първи клас, но се научи сам и по свое желание. Дъщеря ми чете, но срича на места, интонацията в края на изречението не винаги е правилна, има доста какво да се желае. Ако не по-рано, като тръгне на училище ще се научи. Лятото ще прави каквото иска.
Никога не съм карала и двете си деца да учат лятото.
Единственото, на което винаги съм държала да имат достатъчно хубави книги под ръка. Дори и за книгите обаче не ги насилвам, нямат задължителни часове четене на ден и прочие глупости. Опитвам се да им помогна да обичат книгите и четенето. Останалото си идва на мястото само - поне при моите деца, не твърдя, че това е единственият правилен начин, добре е всеки да намери своя.
Виж целия пост
# 7
Мон,и аз не го натискам зорлем.Само,ако той изяви желание.Сега пожела да чете и чете доста добре,но това е защото в занималнята,в която ходи малките явно повече четат.Самата госпожа каза,че за писане не искат,но за четене и смятане имат голямо желание.
Виж целия пост
# 8
Цамбур и аз.
Понякога пише, понякога смята. Занимаваме се с разни занимателни книжки, тренираме наблюдателността.
Виж целия пост
# 9
И аз ще съм първокласничка отново. Първото дете тръгна на училище четящ и смятащ, второто ще започне сричаща и смятаща на пръсти. Писането на елементи от букви ѝ е скучно, а думите пише печатно и все още "изяжда" гласните. Не ме притеснява нивото, тепърва има да се учи и съм сигурна, че в края на първи клас всички ще са покрили образователните изисквания за възрастта.
Ние в момента сме на вълна раница, купих кецове за физическо, но тя ги подкара още от сега, поръчах и 2-3 черни клинчета за физическо и малко по малко се подготвяме, че имам и батко в 6ти клас и там вече си е лудница.
Виж целия пост
# 10
То и моето смята и чете.Писането на елементи от букви също му е скучно,буквите пише ръкописно,но само някой,но прави много правописни грешки.
Раница купихме,риза за униформата и платненки за физическото също.Остана черни обувки,сако и панталон за униформата ще шият другия месец,а също и за физическото униформите.
Виж целия пост
# 11
И аз при вас.
Синът ми чете гладко и решава сложни /според мен/ задачи с думи. Пише на Вайбър и рядко прави грешки. Но ръкописът е ужас. Не го карам нищо, само да играе. Но и дъщеря ми не поглежда нищо през ваканциите, а ще е в 7-ми клас.
Виж целия пост
# 12
Нан моя на вайбър не може да пише.Чете според госпожата в лятната занималня добре и смята,но писането ще ни е мъка.Познава буквите,пише ги,но започне ли да пише думи и текст всичко е криво,че за него няма тесен и широк ред.
Виж целия пост
# 13
Не го юркам през лятото, не виждам никакъв смисъл. Умее да срича, някак смята до 100. Не пише ръкописно. Нали това ще учат в първи клас, ако от сега го може какво ще прави в час? Ще зяпа мухите, ще му доскучее и няма изобщо да придобие навик да слуша и учи.
Виж целия пост
# 14
Месечинка,моя смята до 10.До 100 и дума да не става,че ще може.Ръкописно не съм го учила да пише аз,а някак си от градина ли,от занималнята ли сега се е научил сам,но само някой букви.В първи клас ще учат това,но нямат много време за упражнения,че почти всеки ден вземат нов урок знам от майки,чийто деца са били 1 клас миналата учебна година.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия