Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 28 853
  • 1 011
# 180
Ние сме на Дал за вечеря.
Виж целия пост
# 181
закуска : капучино, бисквитки
Обяд : салата от червено цвекло, бейби спанак, рендосан морков, лук, домат, авокадо и подправки
Скрит текст:
Вечеря : диня със сирене
Скрит текст:
Виж целия пост
# 182
Катма-пица: като я обърна, слагам дом сос и кашкавал 🤓
Зеленчуци на тиган
Поридж с ябълка
Бананов шейк
Овесени сладки

Днес ще правя киш с лук, имам листа от алабаш и кейл и се чудя дали да не направя зелник с тях 🤔
Виж целия пост
# 183
Какви са овесените сладки? Започнаха училище децата и пак съм в чуденка какви неща да им слагам в кутиите...Миналата седмица бяха на банананови сладки, после на бананови мъфини и сега трябва да измисля нещо друго но да не е много пипкаво.
Виж целия пост
# 184
Нивея, безглутенова, готова смес.
Овесени ядки, оризово брашно, бакпулвер, захар. Добавихме масло и яйце.
Не са здравословни, но детето решило да ме зарадва и ми подари опаковката. После унищожи резултата🤣

Вчера купих голяма разфасовка лук. Днес смятам да направя лучена яхния с тофу.
За детето крем супа с леща и зеленчуци.
Вчера правих пай с лук, долу вместо тесто сложих катма от нахутено брашно.

Прочетах в едно списание от аптеката, че при настинка вегетата трябва да си правят супа от леща, била най-близка по състав до пилешката!
Идва сезона на настинките, та се сетих.
Виж целия пост
# 185
Привет, момичета и момчета, ако има! Simple Smile
Надзъртам от известно време при вас. Не сме вегетарианци (макар да се стараем да намаляме месото), ама заради постните идеи.
... Започнаха училище децата и пак съм в чуденка какви неща да им слагам в кутиите...
Заповядай
Скрит текст:
в темата за кутиите - https://old.bg-mamma.com/?topic=1141885,
пък може и при мен да потърсиш идеи - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D … e%20Lunch%20Ideas
Виж целия пост
# 186
Настинка с чай от Джинджър лекувам аз.
Виж целия пост
# 187
Вместо супи при настинки, по добре прясно изцеден сок от цитруси на всеки час по 100-150мл, но да е изцеден точно преди консумацията и да се пие колкото се може по бързо след изцеждането. Колкото повече лимон в него, толкова по добре.

Пак нищо не съм готвила, не сме си в нас. Рязах страхотна диня! 😀
Виж целия пост
# 188
Ха, аз днес готвих леща, ама не защото сме настинали, слава Богу.Simple Smile
Та много вкусна стана - със сладък картоф, лук и спанак. Ама не с къри, а с шарена сол и червен пипер.
Morena, добре дошла Hug
Виж целия пост
# 189
Аз утре ще правя червена леща с ананас и кокос.
Цитруси у нас никой не яде освен мен. Аз като съм болна търся нещо топло.
Чай с джинджифил и аз си правя, но трябва и да се яде 😉
Виж целия пост
# 190
Не е като и аз да не съм на лещена вълна де:)) вчера готвих, днес дояждах. Червена леща със салата от спанак, пресен лук, домати, лимонов сок, олио, маслини, сирене.
Виж целия пост
# 191
Привет!
Малко след дъжд качулка, ама да отговоря.
Ася, хокайдо като правя на тиган и ми се разкашква. Предполагам, защото не слагам мазница, а се опитва да го гриловам. А хранителната мая я ръся основно върху или във сосове, тостове с авокадо, печени гъби. С гъби страшно я харесвам.

Последните дни готвих:
Печено хокайдо с натрошено бяло сирене и  царевични макарони
Пица с домашно тесто
Надупени картофи
Макарони с веге карбонара (сос от кашу, хранителна мая, печени гъби)
Боб с ориз по мексикански
Пак пица, че имаше още тесто
Пекох брауни с готова смес, вредно и вкусно
Салати разни.

Днес не работя и ще правя едни като гриловани дискове полента, които после се пекат в доматен сос, боб, спанак и настърган кашкавал. Малко странно звучи, но искам да опитам рецептата.

Съседът по градинка ми подари две огромни червени цвекла. Сигурно по 1 кг всяко. Чудя се какво да ги правя.
Виж целия пост
# 192
Благодаря, Катерица! Simple Smile

...Днес не работя и ще правя едни като гриловани дискове полента, които после се пекат в доматен сос, боб, спанак и настърган кашкавал. Малко странно звучи, но искам да опитам рецептата.

Съседът по градинка ми подари две огромни червени цвекла. Сигурно по 1 кг всяко. Чудя се какво да ги правя.
Грилована полента с печени чери домати и рикота правя аз и много ни харесва.
Скрит текст:
Съжалявам за снимаката (снимам кутите на детето), но може да се добие някаква представа.
А цвеклото на салата с котидж сирене много обичаме ( и обикновената с моркови и ябълка, целина...), кюфтета също, или да го свариш и замразиш в краен случай. От варенето водата ползвам - оцветявам паста, тортили, палачинки, тако, ньоки...
Виж целия пост
# 193
Wednes, на мен не ми се разкашква, аз понякога също така я грилване в тигана. Може много да я обръщаш 🤔

Гъбите си имат достатъчно силен вкус, не бих ръсила там мая. Въобще моята си стои така, ще трябва да я сложа някъде да я виждам и ползвам, но повече няма да купя.

От червено цвекло правя една прибалтийска студена супа Schaltibarschtschiai.
На салата с цикория, портокал и орехи.
Сварено, после на кубчета и овкусено с оцет, олио и сол.
Също нарязано някак и ферментирано със сол и вода.
Аз го варя цяло, необелено и на пара и нямам оцветена вода.
Виж целия пост
# 194
Wednesday28,прати ми на мен червено цвекло. Аз го стържа, овкусявам със сол, звхтин и лим.сок или оцет. Невероятен вкус! Тук го намирам рядко. Обикновено купувам сварено. Но суровото е неявроятно. А и току що извадено, ще да е вкусотия.
Днес червена леща и тиквички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия