Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 7 288
  • 315
Добре дошли в новата тема   https://m.bg-mamma.com/?topic=1077080
Виж целия пост
# 1
благодаря, Данилу

тази вечер ще е салата от червено цвекло, моркови и лимон, че хемоглобинът ми е сякаш нисък и не ми върви добре тичането
Виж целия пост
# 2
У нас още не знам. Ще купувам салата. За мм риба, а за мен таратор и .... Може и диня. И без това не се спи в топлото.
Виж целия пост
# 3
Чудесно за темата!
Ориз със зеленчуци и йогурт с орехи и краставици.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата!

Пълнени чушки с ориз и картофи
Нещо като гювеч с нахут
Басмати ориз
Хумус
Крем сума смес зеленчуци

Harpalike, виждам, че за желязото заедно с витамин С знаеш. Ако случайно не знаеш, казвам - храни, богати на желязо поне на час време от кафето и никога с млечни или други богати на калций храни.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за темата, но тези теми си мислех, че нямат лимит до 50 страници.

Ася, какво е Кавърдисан боб?

У нас салати и дояждаме готвеното от неделя. Но за утре ще свара едни пълнозърнести макарони и със зелено песто + паста от зелени маслини ще им добавя, и салати (основно домати, краставици, чушки и лук).
Виж целия пост
# 6
Wednesday,  играла съм тази игра по правилата, които си описала и резултат имаше и то точно като бременна Wink
Виж целия пост
# 7
Когато  се свари боба, отделно се загрява олио и в него леко се запържва червен пипер и се изсипва при боба. Това е кавърдисване.

Днес грах с картофи  плюс салата от градината всичко
Виж целия пост
# 8
Отдавна не съм се вясвала.
Поправяй се!
Когато  се свари боба, отделно се загрява олио и в него леко се запържва червен пипер и се изсипва при боба. Това е кавърдисване.
Напомня ми за мама и баба този термин: кавардиса. Татки много го обичаше така. Kissing Heart
За утре съм накиснала нахут.
Имам и зелен фасул.
Виж целия пост
# 9
Живея вече в Лондон. Ако има някоя тук може да се видим на кафе. Много не готвя. Замених кашкавала с чедър и голям трип с Фетата. За чубрица да се намери през два квартала но не по име, че и транслейтора блокира:), обаче я надуших мрасницата. Вчера готвих зелен боб, замразен от пакет, стана вкусно. Тук е меката на полуфабрикатите. Има огромен избор от веган продукти на ниски цени. Макар да не консумирам полуфабрикати си направих сефтето с едни фалафели, че взеха че ми харесаха. После вземах и веган бургери но не съм впечатлена. Има и Макартни продукти, които още не съм опитвала.
Виж целия пост
# 10
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?
Виж целия пост
# 11
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?
Ами той вече си има всичко. Трябва само да  се запържи  с червен пипер.  ( BGЖАРГОН.com
Navigation
кавардисвам
запържвам с червен пипер

турни един боб, ма да е кавардисан!

ния от стз
21 Dec 2010 в 14:15:36 ч. )

Аделина,:joy:
Виж целия пост
# 12
добре де, на този боб нищо друго ли не се слага? Никакви зеленчуци? Нито лук, чушки, домати, моркови - нищо?
Ами той вече си има всичко. Трябва само да  се запържи  с червен пипер.  
Скрит текст:
( BGЖАРГОН.com
Navigation
кавардисвам
запържвам с червен пипер

турни един боб, ма да е кавардисан!

ния от стз
21 Dec 2010 в 14:15:36 ч. )

Аделина,:joy:
значи освен да е сварен, с него се варят и другите неща - зеленчуци, подправки, и после само се изсипва олиото в което е запържен червения пипер, така ли? А кпива ли след това?

Аз така правя мунг боб и леща, но след като изсипа олиото с червения пипер, ги оставям да кипнат заедно.
Виж целия пост
# 13
Боб се вари с олио без сол. Като се посвари аз слагам запръжките там лук, пипер каквото му се полага и оставям да ври да се смесят вкусовете. По-бързо увира с олиото, сол ако се сложи не се сварява хубаво. Домат винаги накрая се слага във всяко ястие.
Виж целия пост
# 14
Стар фасул се сварява във вода. Изцежда се като за салата. Загрява се малко растително олио в тигана и се прибавя малко брашно (количеството му според количеството фасул). Разбърква се брашното и се оставя леко да се запържи, за да не мирише на сурово. Прибавя се малко червен пипер, разбърва се и всичко се излива към изцедения фасул. Отново се разбърква.
Баба ми му казваше фасул по сливенски.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия