Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 29 478
  • 1 011
# 240
Картофи с праз, яйца и кисело мляко на фурна.
Скрит текст:

Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 241
Кьопоолу с печени чушки
Печен патладжан с тахан
Гуакамоле
Мини калцоне пици
Соленки с тиква
Чипс от брюкселско зеле
Карфиол с кашкавал на блат за low carb пица
Салата тип налично в хладилника 😝
Виж целия пост
# 242
и при мен остана един печен патладжан - ще го намачкам с тахан на мутабал; 
много ми се е доял японски омлет с кашкавал и магданоз, но ситното (абе вече не е ситното толкова) няма да го хареса и за него ще са само пържени яйца;
салата червено цвекло, моркови и лимон; 
Виж целия пост
# 243
Картофи с праз, яйца и кисело мляко на фурна.
Скрит текст:

Може ли рецепта?
Рендосвам обелени картофи( 6- 7 средно големи картофа), нарязвам праз лук и разбърквам с малко слънчогледово олио. Слагам във фурната зеленчуковата смес да се загрее ( леко поомекне) на 175 °С с вентилатор. ( времето е  между 5-10 мин.)
През това време разбърквам кофичка кисело мляко с 4 яйца, сол, малко вода ( половин чаша) и отново малко олио. Смеската я разбърквам със загрените зеленцуци и продължавам  пека всичко заедно до зачервяване.
За да не ми се зачерви бързо повърхността, а вътре картофите да останат недоопечени, в началото покривам тавата с фолио, за около 10 минутки. После доопичам без фолио, общото време на печене е около 40- 50 минути.
Виж целия пост
# 244
Правих много хубави сладки, с малко продукти ( смлени овесени ядки, бадемово брашно (в оригиналната рецепта е със смлени орехи), мед, тахан, канела и малко кокосово мляко). Във втората доза сложих смлени боровинки. С мокри ръце се правят топчета и се пркат до първи признаци на покафеняване. Много вкусни станаха.
    Броколи на пара с лимон. И едни нудъли с едамаме и царевица за гарнитура.





Виж целия пост
# 245
Ir74, с каква консистенция са курабийки те? Яде ми нещо с консистенция на ореховка, chewy.
Нудълите изглеждат много вкусно!
Виж целия пост
# 246
Ами аз исках да станат меки, но са средно меки. Затова сложих боровинки на вторите, да има повече течност. Печи ги повече, така ще са хрупкави. Те нямат и никаква мазнина, колкото си е пуснал тахана и ядката (в моя случай брашно). Може би и ореховата ядка ще даде онези уникални  вкус и усещане за ореховка (ние не ползваме орехи, защото моят син е алергичен към тях; а ядех с шепи по време на бременност и кърмене).
Виж целия пост
# 247
Smiley съвпадение Simple Smile
 и при мен днес се ядяха нудъли.
Направих ги със зелен фасул, праз лук, червена чушка и доматен сок.
Скрит текст:

Виж целия пост
# 248
Аз днес - грис халва, откога я мисля, нямам търпение да се охлади, ох няма изстиване тоя кашоляк Joy
Виж целия пост
# 249
Много обичам нудъли и така ми се приядоха, като гледам снимките ви, момичета. Grinning
Кои нудъли са безглутенови?
Виж целия пост
# 250
Много обичам нудъли и така ми се приядоха, като гледам снимките ви, момичета. Grinning
Кои нудъли са безглутенови?

    Оризовите. Тук при нас има и бобови, и нахутени.
Виж целия пост
# 251
Дори и белият? Хубави новини за мен, ще спретна нещо за вечеря скоро.
Виж целия пост
# 252
Има и други безглутенови, не са само оризовите: от коняк ( незнам как се казва на български), от мунг боб( бели са като оризовите), май и от касава има.

Крем супа с белена леща и зеленчуци.
Виж целия пост
# 253
Rochellka,  виждала съм нудъли и от елда. Те са също безглутенови. Белите ( стъклените) са ми много любими, но трябва да ги натрошавам предварително.
Виж целия пост
# 254
Rochellka,  виждала съм нудъли и от елда. Те са също безглутенови. Белите ( стъклените) са ми много любими, но трябва да ги натрошавам предварително.

    За елдените четете хубаво - понякога ги смесват и с пшеничено брашно, но пишат елдени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия