Вегетарианската тема 12 - какво ще готвим днес

  • 29 489
  • 1 011
# 870
Дафиновият лист не е ли животозастрашаващ?
Свекърва ми ми беше казала, че дори едно парченце да изям по невнимание, може да ми увреди червата и да се наложи спешна операция.
Вярно ли е това?
Виж целия пост
# 871
Само това намерих: Der Lorbeer kann zwar im eignen Garten kultiviert werden, für die Verwendung als Tee oder Gewürz muss es aber zwingend der Edle Lorbeer (Laurus nobilis) sein. Der häufig als Heckenpflanze verwendete Kirschlorbeer ruft bei Verzehr Vergiftungserscheinungen hervor.

Аз го обожавам, заедно с естрагона и инд. орехче.

Днес гледах пак предаването, дето готвят непознато ястие и си харесах soir от Естония. Мляко се пресича с извара и котидж сирене, бърка се после на котлона с масло, яйца и ким. Изглеждаше като неузрял кашкавал.

Също видях интересна рецепта за тарт Татън, смятам да я пробвам. Само тестото трябва да заменя.
Виж целия пост
# 872
Пълнозърнести палачинки със сладко.
Нещо като кус кус - чушки, лук, целина, пармезан и яйца. Вкусно.
Пълнени мини чушлета с ориз.
Баница с яйца, кисело мляко, зелении разни и масло.
Панирана моцарела в кори за баница.
Купен топъл хляб тандори с бг. овче сирене и лютеница + краставички.
Виж целия пост
# 873
Ася, сладкиша изглежда страхотно😊, ще споделеш ли как го приготвяш🌻😊?
Аз сладкиш с ябълки правих, картофи със сметана  и сирена, супа със спанак и спаначени палачинки .
Днес купих аспержи, ще правя крем супа, детето много я харесва. Това беше една от първите супи, която изобщо яде, а той е доста труден с яденето🙄😊. Към нея крутони ще направя, ама с купешки хляб, че имам няколко изостанали филийки.
Виж целия пост
# 874
Феникс, от предния сладкиш заделих една част от тестото и го изпеках на блат.
Всеки пандишпан става, аз импровизирам заради глутена.
Бялото е маскарпоне с извара, отгоре малини с агар. Въпреки че ги охладих, малините избутаха крема. Трябваше и него да го стегна с агар, но не ми се занимаваше. И така беше изяден скоростно!

Взех ябълки за тарт Татън .
Да видим дали детето ще го яде.
Иначе супа с аспержи яде, ама ще изчакам местните. Тук в полето само аспержи растат.
Виж целия пост
# 875
Благодаря ти🌻, ще пробвам и аз да направя такъв сладкиш, но агар никога не съм ползвала. С желатин имам два опита и двата провалени,  та ще видим какво ще спретна.
Аспержите ги грабнах веднага, не пропускам, ако има в магазина,  но си права, че и местните скоро ще започнат😊
Виж целия пост
# 876
Взех някакво тофу в саламура. Не е гадно, но няма вкус на нищо. Вие как го приготвят?
Виж целия пост
# 877
Аз го пържа, после овкусявам. Но може да го мариноваш преди това и после да пържиш.
В яденета тип къри/гулаш се овкусява от соса.

Феникс, агарът е лесен: сложих малко вода, агара и кипнах. 2мин трябва да ври. После малините, както са замразени. Като се отпуснаха, оставих 5 Мин да се охлади и сложих отгоре на сладкиша. Агарът стяга много бързо. Ако се сгъсти преди да си го сложила, слагаш тенджерата на котлона и пак се втечнява.

Супа праз, селъри и ориз
Омлет с гъби праз и синьо сирене
За довечера картофи ветрило, кейл чипс, тартата. Сега наредих ябълките.
Виж целия пост
# 878
Данилу, мислех, че само на север е карантината, има ли и при вас болни?
При нас няма доказани случаи. Все още. Но италианците са доста недисциплинирани за съжаление и всички забрани и ограничения са за другите а не за тях. А това води до засилена опасност от  зараза . За всеки случай училищата са затворени си 15/03. Всичко се прави онлайн. Та съм си у дома.
Днес закуска мляко със сусам и семена от  коноп. Сега замесих крекери. Идея от т.н. норвежски крекери, но малко преработена. Ще видим какво ще се получи.
Виж целия пост
# 879
От мен таратор и пюре от сладки картофи със сирене и масло.
То короната да имаше 40-50-60%смъртност да разбера. Ама обявените проценти с ескалиралата паника и презапасяване с продукти, не мога да разбера. В България официално грипа ходи само по интелигенцията. Театри, кина и училища затворени но МОЛа и чалготеките работят.
Виж целия пост
# 880
крем супа от червена чушка, морков, картоф, лук и спанак.
Ястие от чушки, домати, патладжан, сухи треви, лук, булгур и перлен ечемик
Салата царевица, варено червено цвекло, магданоз, лук, домат, чушка, настърган морков, ябълков оцет, зехтин и подправки.
Виж целия пост
# 881
Понеделник е яйчена вечер у нас за втора седмица, май ще го превърна в традиция 😜. Зелена салата с краставици. Препечени филии.
За закуска на детето правих пълнозърнести гофрети със слънчогледово масло и сладко. Портокали на сок. Ябълки.
Виж целия пост
# 882
Крекерите станаха много сполучливи. С богата салата за вечеря и плодова за десерт.
Днес сок от червени портокали за междинна закуска.
За утре ще чистя каквото има в хладилника.
Изолират в момента цяла Италия! Много бързо серазви ясичко. За някакви си две седмици надвишаваме 8000 заразени.
Виж целия пост
# 883
Как беше. С корона вируса ще стане както със пастата. Китайците са го измислили, италианците ще го разръснат по света. На корона вируса в България щели да му казват коКона вирус, че се появил на 8-ми март.
Виж целия пост
# 884
При облъчване се взимат мерки за подпомагане на организма -  витамини, повече хлорофил, течности има доста неща, които се препоръчват.
Много се изкушавам от сладкиши.
Днес - салата авокадо, маслини и домати, гъбена супа.
Утре- спанак яхния с малко елда.

 (Четох, че при топло време корона вирусът загива. Да се пие чай и да се слагат дрехите на слънце..Ама до май има време. Дано мерките в Италия донесат скоро успех. Как се живее сега така?)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия