Любители на кучета - 95

  • 18 042
  • 762
# 735
Хибискус не давай лакомства на излизане, защото така прави връзката, че и даваш хапване и я оставяш сама. На моята приятелка бигълката така спря да яде от кожените кокали, защото преди излизане всеки път и даваше по един. Вода и Макс не налита да пие денем. Та ако е много жадна няма да се умори сама, не се притеснявай.
Виж целия пост
# 736
Хибискус,а ти защо оставяш купа с храна?Даваш купата,ако не яде прибираш след 15 минути и готово.За водата не се притеснявай,кучетата не са такива самоубийци,при тях инстикта е толкова силен,никое куче няма да се затрие нарочно от глад или жажда.
Виж целия пост
# 737
Това с храната беше така преди, но тя започна да си яде и закуска и вечеря веднага след поднасяне(спря с капризите) и аз понякога сипвам гранула и излизлитам, че съм закъсняла за работа, в тези случаи ме чака да се прибера и тогава яде.. Ако имам време слагам закуска и се оправям през това време - веднага изяжда яденето, но не и ако е сама.
Мен това с водата ме притеснява, тя че няма да пукне-ясно, ама май не е много хубаво да пие само два пъти вода на ден, като по график. Да не направи някоя беля, не мисля, че е хубаво за бъбреците така..
Sivi, ще спра да и ги давам на излизане, тя при прибиране ги търси по принцип, започва да скача до шкафа с лакомствата.. манипулаторката.
Виж целия пост
# 738
Хибискус,не я подценявай така,просто има кучета пият по-малко вода.Нашите две са различни Фея пие постоянно вода по много,докато Бет по-малко.Пробвай да й слагаш по някое ледче сега в жегатаи сменяй водата в купата често ако не я изпива изливаш и чиста .Направило ми е впечатление че ако има някакви боклуци отказват да пият и търсят чиста вода.Откакто имаме такава поилка,но доста по-голяма пият повече вода,явно в контейнера горе се запазва по-свежа.Но долу напълнят ли го с ориз и т.н неща дето са яли и им пада от бузите и спират да пият,затова всеки ден се сменя и мие.
https://www.ita-bg.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B … D0%BE%D1%82%D0%B5

Виж целия пост
# 739
Хибискус, Роузи също не пие вода докато ни няма. Понякога намирам и гранулите, оставени за закуска, недокоснати. Вечер си ги изяжда. За водата и аз съм се чудила. Споделих с док - не се трогна особено.

Ние от вчера сме в леко премеждие. Роузи има нещо в носа си (незнайно какво) и не може да го издуха/глътне. Док изписа капки Тобрадекс, сега капем (не ме питайте как) и чакаме нещото да излезе отнякъде. Притеснявам се да не направи някое възпаление. Confused
Виж целия пост
# 740
Слънчогледка, тя е на гранула, предполага се, че трябва да пие доста вода. Иначе я сменявам сутрин, обед и вечер без да съобразявам дали я е изпила, ледчета давам когато отварям фризера, реди се за тях, все едно са сладолед.. и замразени морковчета слагам за нея там, та все нещо намазва.
pip4i,  а виждате ли боклука, как разбрахте, че има нещо в носа? Да не грухти все едно иска да прокара/изкашля (кух кашлица е с такива звуци)?
Виж целия пост
# 741
Хибискус, аз мисля, че кучетата имат много силен и вроден инстинкт за оцеляване, както и всички животни, де. Нямам опит голям, но това, което виждам по Джина е, че тя пие вода и яде, когато сама си поиска и често е много малко по моите разбирания, но вета каза, че е в перфектна форма. Нито й се виждат ребрата, нито е дебела. И аз изпитвах притеснения, тъй като доста тича, просто започнах да купувам по-калорична храна, като за подрастващи кучета. И на нея й е по-добре, понеже са по-малки гранулките. А тя се оказа, че има и счупено зъбче.
Аксел също е на строг режим и яде по 200 гр сутрин и 200 гр вечер, за да не стане дебел, защото е безкрайно лаком.
Виж целия пост
# 742
Pip4i ,не се притеснявай,бързо да се оправя малката.Предполагам доктора е огледал да няма осил.Дано не е и кучешка кашлица,че голям бум има пак.Вие като слагахте ваксини за нея за колко време ви казаха че е ,защото нашия вет каза че след 9 месец било хубаво да ги преваксинирам ,а аз бях чела за година.Просто не ми се иска да ги товаря излишно с лекарства,Фея и без това пие и за ставите,Бет за напишкването.
Виж целия пост
# 743
Не знам дали има разновидности ваксини? Ние сме с Nobivac KC, по опаковка производителят дава поне 12м. имунитет. Според мен за тях е по-добре да напишат по-кратък срок, ако е така реално, за да се купува по-често, а не обратното.
Нямам мнение на вет, защото съм купувала ваксината по поръчка от аптека.

Дух, всяко куче е хубаво да яде по режим и дажба, а не на свободен достъп. Те не са като котките, стомахът им трябва да почива.
Виж целия пост
# 744
Здравейте, ние сме нови тук. Не знаех, че има такава тема и онзи ден я открих. Нашето бебче е Арес, осиновен от приют, на 1г и 4 м., гледаме си го от 1 година.  Най сладкото, лигаво и прекрасно дете (за нас), голям пакостник,  но в някой случай (пишкане, акане, храна - само това)  изключително  възпитан. Истории много... Ето го и него и как си почива и спи.. [/img]
Виж целия пост
# 745

Здравейте, ние сме нови тук. Не знаех, че има такава тема и онзи ден я открих. Нашето бебче е Арес, осиновен от приют, на 1г и 4 м., гледаме си го от 1 година.  Най сладкото, лигаво и прекрасно дете (за нас), голям пакостник,  но в някой случай (пишкане, акане, храна - само това)  изключително  възпитан. Истории много... Ето го и него и как си почива и спи.. [/img]
[/quote]
Виж целия пост
# 746
Виж целия пост
# 747
Грухти, да, но не е кашлица. Док я преслуша, каза, че дишането е чисто, Т няма, отваряхме устата, гледа очи, уши... Стиска ѝ гръкляна да предизвика кашляне, пита това ли е звука, ми не беше. Той невинаги се чува, в определен момент/поза. Сякаш хърка, но не се опитва да изкашля, а по-скоро да издиша нещото през носа, със затворена челюст, стиска зъбите и напъва. Това ме кара да си мисля, че не е кашлица. Вчера сутринта звукът беше зловещ, стягаше се цялата като от спазъм в опит да изкара дразнителя. Иначе играе, яде, акото е нормално. Дано да не е осил, но и да е, на този етап няма какво да се направи. Капем капките и чакаме да мине "като на куче". Unamused

Добре дошъл на Арес Heart
Виж целия пост
# 748
Виж целия пост
# 749
pip4i, дано всичко е наред с Роузи.


Добре дошъл на Арес, много е красив. Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия