Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пети клас 2019/2020

  • 22 799
  • 777
# 765
Попаднах на снимка на раницата на дъщеря ми.

Виж целия пост
# 766
Ох, и моят все ден се оплаква от тежестта на раницата. Нищо не казва, а само пъшка и охка. На мен ми е трудно да я вдигам.
Моят е разсеян заплес. Предпочитам да му дишам във врата.
Виж целия пост
# 767
При нас раницата е на фази - едни дни е празна, други е пълна и не може да се вдигне. Всичко е до мързел, дали след последния час ще се наведе да си отвори шкафчето и да си изсипе вътре учебниците. Оправданието му е че му се е паднало шкафче на земята и трябва да кляка, за да го отключи.
Друг проблем забелязах снощи. От вторник насам, по всички предмети освен по БЕЛ и матемарика е писано в тетрадката по музика. Надявам се да не им ги проверяват, но ще е мисия невъзможна след 2 седмици да си намери плановете по уроците.
Виж целия пост
# 768
И раницата на дъщеря ми е същия модел Simple Smile при все,че имат и шкафчета и си оставя някои неща там, аз не мога да я вдигна, а тя как я носи не зная, два пъти седмично освен раницата на гърба си мъкне и китарата и тя доста обемна, и с всичкия тоя антураж сама в градския транспорт, но не се оплаква детето, аз помагам когато мога.
Виж целия пост
# 769
В шкафчето му стоят само платненките за физическо. Няма какво друго да остави, учебниците му трябват и в училище и вкъщи. Учебниците по музика и ТП си стоят по кабинетите и никога не съм ги виждала. За рисуване не носи нищо допълнително. Ползва си моливите в несесера, които винаги стоят там.
Виж целия пост
# 770
Хора, трябва ми съвет.
Макар и толкова скоро след началото на учебната година, за съжаление, започнах доста да й вдигам мерника на класната и едва се сдържам да не проговоря. Такава съм - не мога да мълча. Най-много се дразня като има проблем родителите да се вайкат скришно и никой да не смее да постави проблема пред учителя.
На няколко пъти дъщеря ми се оплаква, че има неяснота относно домашните по български сред децата в класа. Въпросната учителка по български е наша класна. Не знам как точно им ги съобщава, но често не разбират какво е домашното. Следва въпрос от някое дете към госпожата. И тук госпожата вместо да поясни, отговаря, че вече била казала и с това се приключва.
Днес половината клас, включително дъщеря ми, са със забележки за без домашно по български. Децата са записали вчера, че даденото домашно е за понеделник. /Тук така ги дават разбъркано/.
И още по-лошото - не са разбрали какво е домашното, което е дадено днес. Попитали са я и тя отново е отговорила, че вече била дала.

Меко казано - избеснявам.
Децата на този етап са изпълнителни. Като знаят какво е домашното, си го пишат.
Не разбирам какво се опитва да покаже или постигне въпросната госпожа.
Намирам отношението й на класен ръководител за крайно некоректно.

Както ви казах, засега се сдържам и мълча. Не знам обаче още колко.

Разговарям и с други родители, които също са недоволни.
Но никой няма да дръзне да каже нищо.

Не искам да излизам най-капризният родител, нито пък пререканията ми с госпожата да рефлектират върху детето. А това май е неизбежно. Трябва да си голям професионалист, за да не го допуснеш. А видно от описаното, госпожата май не е такъв....

Как бихте постъпили вие?
Виж целия пост
# 771
utro77, ползват ли в училището на детето електронен дневник? Ние си комуникираме чрез съобщения в сайта на Школо. Ако писмено и възможно най-любезно й се обясни проблема на класната, вероятно ще вземе мерки, защото съобщенията се пазят. Нашият класен предпочита писмената комуникация и аз приветствам това му решение, защото когато намериш, обмислиш и напишеш най-точните думи, намалява опасността нещата да останат недоизяснени или недоизказани.
Виж целия пост
# 772
Мaрги, не са ни казали да имаме електронен дневник в този сайт.
Ще проверя.
Виж целия пост
# 773
Утро, съберете се няколко майки и се срещнете с класната.
Виж целия пост
# 774
Ами като няма Школо, имате ли вайбър група на класа? Можете там да и напишете, че тъй като децата явно не могат да свикнат да записват домашното или се разсейват, тя да Ви го праща всеки ден като съобщение или да го написва на дъската, за да му правят снимка.
Виж целия пост
# 775
Момичета, на 52 стр. сте. Ще помоля за нова тема. Simple Smile
Виж целия пост
# 776
Ами като няма Школо, имате ли вайбър група на класа? Можете там да и напишете, че тъй като децата явно не могат да свикнат да записват домашното или се разсейват, тя да Ви го праща всеки ден като съобщение или да го написва на дъската, за да му правят снимка.

Сега проверих - училището няма регистрация в Школо.бг.

Имаме ФБ група на родителите плюс класната.
Ама там е работата, че никой не смее нищо да постави като въпрос.
Все аз трябва да се набивам на очи.....
Виж целия пост
# 777
Заповядайте в
[/size] Новата Тема  
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия