Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Присъдени родителски права

  • 966
  • 26
Добър вечер! Искам да попитам някой сблъсква ли се е със съдебно решение за дете на 1г.9м.да се даде режим на лични контакти с бащата 1 и 3 седмица с приспиванетоот събота до неделя, 2 и 4 седмица от сряда до четвъртък. Юни и август по една седмица. Празнични дни четна и нечетна година редуване, рождения ден от 8ч.до 13ч.И съда разреши детето да пътува с бащата в чужбина. Много ще съм ви благодарна, ако някой е преминал през това, да каже какво може да се промени?Родителските права са на мен и детето живее при мен.
Виж целия пост
# 1
Здравейте, това че родителските права са при вас не означава, че детето става ваша собственост и няма баща. Детето има право и има нужда да общува с баща си, независимо от повода за раздяла и вашите емоции. Начинът за промяна на режима е описан в решението и основанието за такъв е подмяна в обстоятелствата при родителя, който иска промяна.
За да отсъди съдът така е много вероятно бащата да е читав, най-добросърдечно ви препоръчвам да не лишавате детето си от баща,това е най-доброто за него, ако бащата го е грижа. Такъв режим не се постига пред съд по от незаинтересован баща.
Виж целия пост
# 2
Нямам за цел да лиша бащата да е вижда! Това е добре за развитието на детето, за читавостта на бащата, няма да коментирам. Той е ангажирам 24ч. нон - стоп. Тя е много малка и има специфични грижи, той няма помощ. Аз съм загрижена за детето си, защото знам, как се грижи за нея, да не говорим за законите в България, въпроса ми беше дали някой се е сблъсква с това.
Виж целия пост
# 3
Не подскачай, а си събери ума за да е добре детето ви.
Няма кой да се е сблъсквал с дете на възрастта на твоето и с ТВОЯ мъж. Няма рецепта, вие двамата с бащата сте отговорни и от вас зависи как ще си отгледате детето, независимо разведени/разделени или не.
Пиши грамотно, няма структура "да е вижда" в българския език.
Имам в семейството деца с режим, по-големи са и от тази гледна точка ти казвам къде да внимаваш. Успех ти пожелавам.
Виж целия пост
# 4
Е те са му дали 4 нощувки в месеца + празници, какво още искаш да променяш? Ако е зает 24ч., очевидно, няма как да вземе детето в такива моменти.
Щом съда е решил така, значи има защо.
Виж целия пост
# 5
Това е по закон. При нас даже има право на цял месец през лятото, когато аз не съм в отпуска. Много зависи и какво сте вписали в исковата молба. Аз помолих да не е с преспиване през уикенда , тъй като е малка . Колкото до чужбина..... Сигурна ли си че това го има в решението. Не съм чувала до сега решение, в което ей така родителят, който не е с права да отглежда постоянно детето, да може да си го води в чужбина. По принцип се подава за всяко пътуване молба и се заверява пълномощно. То иначе може по всяко време да ти я вземе и драсне....
Виж целия пост
# 6
Да,това е решението, понеже имаме голям конфликт за чужбина и той има изгода да е заведе, аз много се притеснявам. Дъщеря ми е малка и аз смятам, че не би трябвало, всички на който кажа за определението на съда са изненадани. Той ни изпревари документално с исковата си молба за родителски права. Аз водя и друго дело срещу него и го спечелих, сега на двете дела отиваме на втора инстанция.Ако може да ми кажете някой добър адвокат да се консултирам, понеже битката е голяма.
Виж целия пост
# 7
Stasi, щом родителските права не са присъдени на бащата, той не може са вземе детето да живее в чужбина ако правилно съм разбрала страховете ти. Може да пътува с дъщеря си в чужбина и то във времето, отредено за лични контакти. Явно сте живяли заедно и за да не се отчужди детето са отредили доста либерален режим на виждане.
Това “предимство” за всяка втора и четвърта сряда защо е поискано? Предполагам бащата има ангажименти в чужбина или друго?

Виж целия пост
# 8
Не смятам, че иска да живее в чужбина с нея, но спора е от 1г.Той иска да е регистрира в Англия, за  да взема помощи и изкара английски паспорт, бащата е български гражданин с придобито английско гражданство, чрез нотаризация. Без мое позволение, съгласие и знание, подготви документи на английски с копие на акта на раждане, паспорта, случайно ги видях и веднага взех оригиналите. Започнаха се едни заплахи, ще се разделим(вече сме разделени), ще се обадя в полицията да те задържат, подпиши се на бял лист, подпиши и напиши защо искаш да направиш мръсно на дъщеря си, да не взема помощи.
Виж целия пост
# 9
На мен продължава да ми е странно как така толкова малко дете може да бъде изкарано в чужбина всеки път щом е с баща си....според мен се консултирайте с друг адвокат и си търсете правата....
Виж целия пост
# 10
Консултирай се с адвокат.
Пътуванията в чужбина не се обезпечават със съдебно решение, а с пълномощно или с отделно производство за заместващо съгласие.
Под право за излизане в чужбина се разбира само времето на лични срещи, което изключва регистрацията на детето в чужбина. Нощувките в сряда срещу четвъртък, ако бащата не живее близо и не осигурява на детето посещение в детска градина и училище в тези дни по-натам - е странно.
Щом бащата е завел дело, обжалвай. Ако имаш доказателства за намеренията му - дай ги на адвоката си.
За толкова малко дете рядко се дава такъв режим на лични контакти на бащата, освен при споразумение между родителите. Не губи време по форуми, а обсъждай с адвоката ти.
Виж целия пост
# 11
Няма как да замъкне детето в чужбина, без разрешението на майката. Поправете ме, ако греша.
Вероятно има разрешение "по принцип" да я води, но това не отменя факта, че ще трябва и майката да е съгласна?
Виж целия пост
# 12
Има как, нарича се заместващо съгласие.

Към авторката- има нещо много съмнително в твоя казус.
Това привременни мерки ли са ? В момента имате ли постановени привременни мерки, които да са действащи ?
Да не би да не си му давала да припарва към детето, след раздялата ? Никой съд няма да толерира такова поведение.
Иначе-да, детето е много малко. Щом съд така е решил, трябва да има сериозни мотиви.
Щом обжалвате, надявайте се на по- практически нормален режим. Това за седмицата е много неудобно за всички, защото е целогодишно. Не можеш да мръднеш , а и където и да ходиш- в сряда, обратно у вас. Безумно е. Дано да бъде отменено от втората инстанция. Успех.
Виж целия пост
# 13
Нали бащата не упражнява родителските права? Как ще вземе “детски” ? Ако все пак успее не подлежат ли на връщане с лихви щом са отпуснати неправомерно?
Виж целия пост
# 14
Родителските права са на мен, друго каквото съм искала е отхвърлено, а той каквото е искал всичко е постигнал. През времето в което сме разделени, когато е пожелал е виждал детето, същевременно твърди, че не му е давам. Нататък свидетел ката казва тя не му е дава, вие присъствала ли сте той да е вижда да, 4-5 пъти, защо казвате тогава, че не я вижда. Бащата пътува много в чужбина, с възможности. Определението на съда е замества съгласието на майката, бащата да пътува в чужбина с детето

Предвременните мерки бяха 1-3седмица на месеца и 2-4 седмица. И аз смятам, че е много съмнително, затова исках да попитам, някой дали се е сблъсквал
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия