Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Виновна съм, признавам! А сега?!

  • 8 878
  • 204
Здравейте! Не пиша често тук, но за сметка на това, чета непрекъснато!
Ще ви разкажа какво се случи в моята връзка и къде сбърках. Приятелят ми е разочарован доста, замалко да се стигне до раздяла, а аз не искам да го губя, заради моите глупости. Много го обичам!
Заедно сме от 1г. и 7м. Живеем заедно от декември 2018г. Всичко вървеше перфектно, нооо в последния месец имаме проблеми.
Той никога не е бил от ревнивите, ама никога, не и видимо де, а се случи така, че изревнува от някакъв тъп чат с колеги (в цяла група в месенджера, в която сме около 25-30 човека). Не е отварял чата ми, но самото пищене го в накарало да си мисли, че аз нарочно пиша там, за да го накарам да ревнува, което не е вярно! Скарахме се за това, отмина.
Две седмици по-късно го помолих да седнем да си поговорим за това, че работи много и почти не можем да се видим. Оказа се, че е сам и има много проекти за кратки срокове и каза, че го прави за нас и няма да продължи, кой знае колко дълго. Казах “окей, приемам!” Помислих си, по-добре да работи, а не да е в кръчмите и да се налива с бира... даже все още съм на това мнение. Окей, приех го.
И идва момента в който се издъних много хубаво.
Покрай работата си, беше мноого изморен и както казах, почти не си обръщахме внимание. Една вечер реших да проверя лаптопа му, при положение, че знаам мноого добре, че той мрази да му се пипа. Това си му е личното пространство. Нормално е да не иска да му се рови там без позволение. Защо реших да го направя?! Хмм .. реших, че има някоя мадама на хоризонта, защото се държеше “странно”. Оказа се, че се е държал “странно”, както го наричам аз, защото е работил много и е бил скапан просто. Ееее не видях абсолютно нищо в този лаптоп. Буквално влезнах в скайпа и вайбъра, видях само с кой са му чатовете иии не съм и чела чатовете. Но факт, нямаше абсолютно нищо съмнително!
Къде идва проблемът..?! Той е разбрал същия ден, че съм му гледала чатовете и цяла седмица, питайки го какво му е, ми казваше “нищо”. Не му вярвах, личеше си.  Вчера го попитах по -настоятелно и той ми каза, че знае за лаптопа. Опа! Обясних му всичко. Попитах го дали е мислил за раздяла, а той каза “ДА”. Попита ме дали съм бременна (тъй като правехме опити напоследък), казах му, че не съм и го попитах “защо?! Искаш да ми кажеш “довиждане” ли” ? И той каза “Да”. Е хораа, повярвайте ми, сринах се. Плаках много. Осъзнах какво губя! Не искам да го губя, заради моите глупости! Извиних му се не знам колко хиляди пъти, каза “няма нищо, спокойно! Няма какво да крия! Просто лично пространство.”
Стана му жал, почна да ме прегръща и успокоява и след час и половина разговори останахме заедно. Питах го няколко пъти, дали не прави компромис с това, дали ме обича още и дали не го прави, саамо защото му е станало жал. Отрече всичко и каза, че ме обича.
Въпросът ми към вас е, далии може наистина да е останал с мен от жал и компромис. Искрено се надявам да не е така и наистина да ме обича, но си ме чопка отвътре. Ако един човек не е щастлив с някой, ама му стане жал за другия, ще прави ли компромис със самия себе си?! Моля ви, кажете какво да правя? Ясно е вече, че няма да си помисля да му гледам лаптоп, телефон или каквото и да било. Имам му доверие! Просто не знам какво да правя в момента? Дали от съжаление в с мен?! Как да му се извиня подобаващо, как да му докажа, че му вярвам и че няма да правя и мисля глупости...?
Благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Че се и чувстваш виновна пред нестабилен ревнивец. Големи обяснения, голямо чудо.
Не знам как се виждаш с тоя, не че те оправдавам за ровенето.
Виж целия пост
# 2
Чувствам се виновна, да. Та  аз съм виновна! Както каза и ти, няма оправдание за това...
С него съм, защото го обичам и сме минали доста с него. ... кофти ми е доста и не знам как да му се докажа...
Виж целия пост
# 3
Е за какво толкова си виновна, нали си се извинила, я стига.
Виж целия пост
# 4
Че съм го разочаровала. Така каза той. Защото мразил да му се навлиза в личното пространство... а аз го направих
Виж целия пост
# 5
Явно за вас голямата любов се мери в постоянно доказване и дебнене кой ще сгафи. Помоему, хора, които се обичат не си въртят такива номера.
Виновна си, добре. Освен да му се примолиш да те накаже както реши...
Виж целия пост
# 6
По-скоро имам усещането, че те е пробвал. Ревнивите хора, имат нужда да им се потвърждава по хиляда пъти, че другият ги обича и иска да е с тях. Или по-скоро, иска да те е страх, че ще те напусне.

Неговите цупни заради един общ чат какво са? Същата работа - съмнения и влизане "в личното пространство".
Виж целия пост
# 7
Всъщност добре е, че са се случили тези неща преди по-сериозна стъпка. Т.е. опознавате се и се вижда на какво държите. Ако твоят характер и разбирания са като неговите, бори се за връзката си, поговорете, оправете се.

Но ако има сериозни разминавания, не знам има ли смисъл.

Давам пример със себе си. Аз съм човек, който приема цялата техника за предмети, които ни служат. Като ми потрябва нещо, хващам най-близкия телефон или лаптоп и го ползвам. Мъжът ми също. Не бих могла да живея с човек, който ще ми се цупи, че си играя с играчката му. За мен тези приказки за личното пространство са пълни глупости. Щом в това пространство има място за всевъзможни приятели и приятелки, значи не е лично.
От друга страна уважавам разбиранията на всеки човек и ако така се чувства добре, не бих му се навирала. Но разбира се няма как да живея неговия живот, а ще си намеря друг, с който си пасваме.

С една дума - ако решите да сте заедно, задръжте с правенето на бебе, рано е.
Виж целия пост
# 8
Дървото се превива докато е младо.
Пробвал е да видидали може да те мачка и е разбрал, че може.
Дай да ти гледам на ръка, за да ти кажа, че голямо щастие те чака. Един мъж много те мисли.
Виж целия пост
# 9
Е за какво толкова си виновна, нали си се извинила, я стига.

Държала се е като глупава гъска (сори, не я обиждам - констатирам). Следващият път, когато му влезе в личното пространство (по какъвто и да е било начин), отношенията им ще свършат. Не защото има какво да крие, а защото недоверието го обижда и го кара да се пита дали тя самата е достойна за доверие. Особено след женските и номерца.
Това, че този път и се е разминало показва, че наистина я харесва много. Но следващия път ще и покаже вратата. Също и ако не се спре с номерцата. Имам предвид тъпите женски номерца, а не нормалните разногласия между интелигентни, пълнолетни индивиди.
Имала е късмета да намери свестен човек, който няма нужда нито да бъде нечия собственост, нито иска домашен любимец. Или ще му стане равноправен партньор, или ще се разделят.

За мен тези приказки за личното пространство са пълни глупости. Щом в това пространство има място за всевъзможни приятели и приятелки, значи не е лично.
За един мъж не са глупости. Това, че има приятели (и от двата пола) съвсем не означава, че същите са автоматично такива и за гаджето му. Нито пък "играчките" му.

По-скоро имам усещането, че те е пробвал. Ревнивите хора, имат нужда да им се потвърждава по хиляда пъти, че другият ги обича и иска да е с тях. Или по-скоро, иска да те е страх, че ще те напусне.
Идеален пример за "женско номерче". Мъжете не си служим с тях (намираме ги за тъпички) и ненавиждаме опитите да ни ги прилагат. Защото мразим да ни имат за идиоти.

Дървото се превива докато е младо.
Пробвал е да видидали може да те мачка и е разбрал, че може.
Пълни глупости.
Виж целия пост
# 10
Тъпички, женски, но прилагани и от мъже. Личен пример даже имам.
Виж целия пост
# 11
Ти си сгафила, но пък и той те е юркал заради някакъв чат. Мисля, че си имаш скрит ревнивец. Дано да греша.

Спираш да се самоизмъчваш, след като сте обсъдили и решили проблема. Имай достойнство, не му се моли, не се самонаказвай. Ако иска да е с теб, нека сте заедно, ако не - прав му път.

За мен лично не е ок постъпката ти, понеже уважавам човек дотолкова, че да му гласувам доверие. Ако ще се дебнете и следите, нямате дълго бъдеще заедно.

Защо му рови в лаптопа? Ревнуваш ли го? Ако да, защо? Повод давал ли е?
Виж целия пост
# 12
За един мъж не са глупости. Това, че има приятели (и от двата пола) съвсем не означава, че същите са автоматично такива и за гаджето му. Нито пък "играчките" му.
Говори от свое име. Както казах - намерила съм си човек с моето мислене, за него играчките му са точно такива - играчки. Ползваме ги всички и няма никакви претенции.

Който иска лично пространство да си живее сам. Щом нещо е в моя дом е мое. Точка Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 13
Тъпички, женски, но прилагани и от мъже. Личен пример даже имам.
Наличието на съответните първични полови белези не прави някого мъж. А изключенията потвърждават правилото.
Мъжете също тъпеем, но по други начини.
Виж целия пост
# 14
Ако има нещо по-гадно от ревнива и ровеща жена, това е психопатен ревнивец, комуто не остава нищо, освен да се съмнява и мачка. Авторката си се хресва такава - виновната жертва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия