Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 7

  • 59 005
  • 762
# 525
Лошият човек е като въглена – ако не те опари, ще те очерни.

 Анахарсис
Виж целия пост
# 526
Виж целия пост
# 527
Виж целия пост
# 528
Повечето хора по-скоро са убедени, че са нещастни, вместо да поемат риска да бъдат щастливи.

Робърт Антъни
Виж целия пост
# 529
„Най-много страдания в живота ни причиняват не тези, които мразим, а тези, които обичаме.“ – Шилер

„Дори да обиколим света в търсене на красотата, не я ли носим в себе си, не ще я открием.“ – Ралф Уолдо Емерсън

"Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек." - Виктор Юго
Виж целия пост
# 530
Старай се да останеш човек дори там, където няма хора.

Гилел Стари (I в. пр. Хр. -  I в. сл. Хр.)
един от най-авторитетните мъдреци в Талмуда
Виж целия пост
# 531
КОГА ЖЕНАТА ОТИВА В ЧУЖДИ МЪЖКИ РЪЦЕ?
категория: Изкуството на любовта
– Жената, сине, отива в чужди мъжки ръце, кога сърцето ти й е далече, кога й мълчиш с очи и не я галиш с ръце и с душа. Кога уж с тебе върви, а сама сеща себе си.

– Ако я обичам, тате? Не стига ли?

– Не стига, чедо. Сама жена си в постеля да замръква дълго не я оставяй! Да ти не топли друг мястото и да няма де ти сам да легнеш и да ти се напълнят ръце и сърце кога у дома си дойдеш.

Любовта, сине, цялата е огън и жар! Ако не я топлиш, замръзва и веке не е същата, мигар в нощите да спи в постелята до тебе.

– А как се топли обич?

– С блага дума, чедо. С грижа. Кога похвалиш премяната и сготвеното на софрата. Кога забележиш тъгата в усмивката и я разтушиш.

Да гледаш и да видиш, да слушаш и да чуеш тряб’а. Време да й даряваш.

Да ти е мъжка думата, каквото й речеш, на две да не става, ама и хатър да й не чупиш!

Обичта инат не трае. Товар от двама по-леко се носи, затуй в живот по двама крачат.

Женското сърце, сине, не е като мъжкото. Мъжете една севда носим в гърди до живот, като първата веке не любим! И втора, и трета да ни топли ложето, като първата втора обич си нямаме!

Жената, чедо, дълго търпи, много обича, ама очи ти, ако дълго й не бляскат отпреде, чезнат, сърце й след друга светулка тръгва топлинка да си дири!
Виж целия пост
# 532
КОГА ЖЕНАТА ОТИВА В ЧУЖДИ МЪЖКИ РЪЦЕ?
категория: Изкуството на любовта
– Жената, сине, отива в чужди мъжки ръце, кога сърцето ти й е далече, кога й мълчиш с очи и не я галиш с ръце и с душа. Кога уж с тебе върви, а сама сеща себе си.
.......

От дека е тая истина и красота, моме ?
Виж целия пост
# 533
Валентина Йоргова, " Гласове в тихото"
Виж целия пост
# 534
Един плаче за жена си, друг от нея, трети... за чуждата.
Виж целия пост
# 535
Цитат
- Какво пишеш?
- Пиша писмо - до децата си и някой ден, ако не забравя, ще го пусна. Защото вече забравям. Забравям за какво влизам в друга стая, забравям къде са ми очилата, забравям кога трябва да пия лекарствата и най-вероятно ще продължавам да забравям. Но им пиша как винаги ще помня първото "Мама!", първите стъпки, първите сълзи и ехото от звънливия им смях. Човек забравя само вещите, понякога и времето, но никога, никога не забравя как, кого и защо е обичал...

Рая Видинска
Виж целия пост
# 536
"Това се оказва много ефикасно и действа до ден-днешен. И разбира се, е внимателно обмислено. Хората, които работят в индустрията на пъблик рилейшънз, не са там случайно. Те се опитват да внушават „правилните“ ценности. Всъщност те имат концепция каква трябва да бъде демокрацията: тя трябва да бъде система, в която „специалната класа“ е обучена да работи за собствениците — хората, които притежават обществото. Останалата част от населението трябва да бъде лишена от всякаква форма на организираност, защото организациите причиняват само неприятности. Хората трябва да седят сами пред телевизорите си и в главите им да бъде набивано посланието, че единствената ценност в живота е да имаш повече предмети за потребление или да живееш като това богато семейство от средната класа, което ти показват, и да имаш прекрасни морални ценности като хармонията и „американската мечта“. Няма какво повече да се иска от живота. В главата ти могат да се въртят мисли, че би трябвало да има и други неща в този живот, но като гледаш телевизия — а тя не ги показва — започваш да се убеждаваш, че си луд, щом мислиш така. И след като организирането не е разрешено — а това е страшно важно — няма начин да откриеш дали наистина си луд, или само така ти се струва.

Това е идеалът. Огромни са усилията, които се полагат, за да бъде той постигнат. Очевидно зад него стои някаква концепция. Една от тях е концепцията за демокрация, която споменах. Проблемът е в „обърканото стадо“. Трябва да избегнем гнева му и опасността да бъдем стъпкани. Трябва да отвлечем вниманието му. Хората от стадото трябва да гледат Суперкупата, комедии или филми с насилие. От време на време трябва да ги призоваваме да скандират безсмислени лозунги от типа на „Да подкрепим нашите войски“. Трябва да бъдат постоянно наплашвани, защото, ако не са достатъчно уплашени и ужасени от всички видове външни, вътрешни и какви ли не още дяволи, току-виж започнали да мислят, а това е много опасно, защото те не са подготвени да мислят. Затова е важно да се отвлича вниманието им и да бъдат изолирани един от друг."

Ноам Чомски - "Медиите под контрол"
Виж целия пост
# 537
Дори и най-прекрасната маймуна е безобразна.

Хераклит
Виж целия пост
# 538
От фб :

Животът е поразително точна система, която води хората в точното време и място, за да се случи нещо. Дори да си мислим, че нищо не се е случило, това няма значение.
За света е достатъчно присъствието ти на определено място, което веднага означава – отсъствието ти на всички останали възможни места. Места, на които със сигурност някой ще има нужда от теб, а теб няма да те има. И нещо се случва. Няма вариант, в който „Нищо не се случва, благодарение на мен.”
Виж целия пост
# 539
. „Какъв е смисълът да пътуваме? Смисълът е да можем да се завърнем после у дома…..Да се завърнеш на мястото, откъдето си тръгнал не е същото, като това никога да не си го напускал.“ – Тери Пратчет
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия