Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Некоректни строители/Некачествени строителни дейности/Черен списък

  • 12 228
  • 64
Здравейте,
Отварям нова тема, тъй като старите "черни списъци"  са заключени, а мисля, че ще е полезно да споделим конкретни строители и строителни фирми, които са се отнесли некоректно, или работят некачествено, такива има много, нека се предпазим Simple Smile
Ако коментарът ми може да се премести към съществуваща активна подобна тема, моля администраторите да се погрижат.

Бих искала да споделя опита ни с "големия" строител - Иван Кованджиев. Проектът, по който се опитахме да работим с него, включваше изграждане от основи на нова конструкция към съществуваща къща и благоустройство на един от етажите на къщата - поставяне на гипсокартон на стени и таван, полагане на под и изграждане на малка баня.
След обстойно обсъждане какво и как точно искаме да бъде изпълнено, се съгласихме да работим с него без коментар на финансовите измерения на начинанието от наша страна, срокът за изпълнение също той сам си го определи - 3 месеца, единственото ни желание беше да се работи качествено. Осигурихме му 1/5 от определения от него бюджет, за да започне.
В началото, на думи, създава впечатление за професионалист от дълго време в бранша, придържащ се към и прилагащ добрите практики. Оказа се човек без хора, без машини (изкопните дейности сами ги организирахме и заплатихме отделно), един месец се бори да сложи гипсокартон на стените на половината помещение върху нестабилна конструкция, неспазващ договорената технология, с множество дефекти. За този един месец бяха свършени некачествено приблизително 5%-8% от цялата работа, най-лесната част, защото тепърва предстояха по-сериозните строителни дейности, 1/4 от цялата сума му беше дадена. Не посмяхме да разчитаме на него за истинското строителство и взехме решение да приключим работата си с Иван Кованджиев.
Повече от месец след това го търсихме, за да направи някаква равносметка на свършената работа и получените пари, естествено оказа се, че както стените му бяха криви, крива му излезе и сметката - спрямо първоначалните суми по договор, разминаванията бяха в пъти в негова полза, разбира се, не сме получили пари обратно от него.
Надявам се коментарът да е бил полезен, опитала съм се максимално обективно да изложа фактите, без емоционалната натовареност, която носят.
Виж целия пост
# 1
Докладвам за некоректни майстори в гр. Бургас! Бяха наети за външна изолация от три апартамента, но взеха парите и избягаха! Казват се Станислав и Валентин +359877161000
Виж целия пост
# 2
Сигнализирам за Фирма Ремонтира - БГ /Керамо  https://remontira.bg/vsichko-za-remonta- скъпи и некачествени бояджийски услуги. Лоша организация, текучество на неуки "майстори" , а  качество, срок, професионализъм - обратно пропорционални на лъскавия им сайт, който заблуждава с калкулатора си за цените!
Виж целия пост
# 3
Да дам и аз моето негативно мнение за фирма Щрангове.бг .Изграденият от тях нов хоризонтален водопровод и канализация прокапаха, все пак дойдоха,но решиха само част от проблемите .Ако след майстор ти трябва майстор явно си сбъркал с майстора.Преди да направя грешката да им се доверя ,търсих мнение за тях,но нищо не намерих- за мое съжаление.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, знаете ли за фирма Каризма Ч ООД. Строят обект в обеля 1 на акт 15 е сградата. Харесва ми сградата...спрях се на апартамент, но ме е страх дали ще вземат акт 16. Приказвам снимки от сградата. Благодаря.
Виж целия пост
# 5
Здравейте,
По препоръка на познат се свързахме със Самед 0888060199 , който имал уж строителна фирма и ни обяви двойна цена в сравнение с майсторите, които работят в София заради което  помислихме, че работи качествено и бързо. Нито договор, нито документ ни издаде за работата си. Всеки ден водеше различни "майстори" над 10 различни човека минаха през апартамента ни, кой от кой по-зле работеше. Дори ни завлекоха с материали, защото незнаеха кое след кое се използва и съсипаха скъпите неща които бяхме взели с немарливата си работа. Инструменти все искаха от нас и не си носеха, което беше върха на сладоледа. Постоянно Самед ламтеше за пари за да ги получи и да избяга, дори не завърши ремонта и в момента започнаха да се рушат нещата от дейността му. Не се доверявайте на този човек.
Виж целия пост
# 6
Най-големите измамници са фирма Естаком ООД с управител Лиляна Милушева. В играта са мъжа й Емил Михайлов и дъщеря йм Лора Михайлова! Вече 11 години не завършват блок в Люлин 2 при платени 100% апартаменти от собствениците. За затвор са!
Виж целия пост
# 7
Момичета, има ли някоя дама от вас, която живее в Люлин 2? Предложили на мъжа ми много изгоден апартамент на етап груб строеж. Ние сме от провинцията, но може би някоя мама ще помогне. Строежът е в Люлин 2, улица Ицхак Грациани, ако се застане с лице към стадион Арена се падал първия строеж в ляво. Понеже бил започнат преди 11 години се замислих дали не енякаква измама. Има ли някоя от вас информация за фирмата строител ЕСТАКОМ  ? Ако някоя мама може да снима обекта ще съм безкрайно благодарна. Знам, че на етап груб строеж някои сгради са си съвсем завършени и обитавани, но все пак искам да проверя.
Най-големите измамници са фирма Естаком ООД с управител Лиляна Милушева. В играта са мъжа й Емил Михайлов и дъщеря йм Лора Михайлова! Вече 11 години не завършват блок в Люлин 2 при платени 100% апартаменти от собствениците. За затвор са!
Май за точно този обект става дума и в моя пост, сега си давам сметка Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Бягайте далеко от фирма "Водоснабдяване – София"  с управител Пламен Лунгулов, София 1113, България
ул. “Незабравка” 25!!!  Телефоните им са 024110404; 0889044352 , сайт http://sfvoda.com/ , e-mail; sfvoda@gmail.com .
Същите са и ВОДОСНАБДЯВАНЕ СОФИЯ 2000   , гр. София 1113, район р-н Изгрев, ж.к. Изток, Тинтява No 12, вх. Б, ет. 3, ап. 11 , ЕИК 202883113   .
Извършват водопроводни услуги, смяна на щрангове, ВиК услуги, подмяна на противопожарна система, пломбиране на водомери, други водопроводни дейности.
Платили са реклама и гугъл ги изкарва на видно място, хората си мислят, че са коректни, но след тях е потоп. Не махат докрай и оставят опасна стъклена вата в мазетата, която после дишате. Появяват се едни груби и нагли младежи с вид и поведение на биячи, не подписват договор, а ви го дават след като са взели парите, но в него пише съвсем други неща. Слагат най-некачествените тръби, въпреки, че сте се разбрали за други, качествени тръби и след това тече от тях, но те заплашват и нищо не можете да направите. Но преди това ви омайват колко добре ще направят всичко, а после казват, че лъжете и така сте се разбрали. 
В сайта им пише, че "Водоснабдяване – София"  с управител Пламен Лунгулов извършват най-качествените ВиК услуги, с цена цена от 80 до 140 лв., но истината е друга. Вземат адски скъпо, за крайно некачествен ремонт.
Цитат
В наше лице Вие ще откриете дългосрочен партньор, който ще поддържа ВиК системата за дълъг период от време. Ние не се сравняваме с никого, защото знаем, че единствено нашата компания може да Ви предложи най-качествената услуга в тази област. Ние сме това, което другите ще бъдат след време!
Хора, не се лъжете!!!
На тези измамници трябва да им забранят да извършват смяна на щрангове, за да не се парят и други хора.
Виж целия пост
# 9
Здравейте,
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕКОРЕКТНИ фирма "Волф груп" в Бургас.
Бъдете внимателни с "майсторите", които пускате в къщите си и помислете преди да им плащате преди свършена и одобрена от вас работа.
Виж целия пост
# 10
Здравейте на всички във форума.
Искам да изкажа изключителното си възмущение от строителна фирма Новият дом ООД начело на което стои лицето г-н Владимир Стоянов, която има идентично име на друга фирма със сайт Тhe New Home. Не е нормално да строиш блок вече 4-та година,както не е нормално да завършваш други блокове преди него - до колкото съм подочула фирма "Констракшън B" също е негова и вече има съвсем готов блок(поне визуално). Моля ,имайте в предвид това име и проверявайте физическото лице,което стои зад фирмата,тъй като не пречи да си отвори още някоя фирма с капитал от 100 лева....
Виж целия пост
# 11
Категорично не препоръчвам Михаил Василев от Добрич. Работи в София и Добрич. Взе сви уговорените пари, а не си довърши ремонта! Отделно много обещания, малко работа, непрекъснато просене на пари, при положение, че няма напредък...
Виж целия пост
# 12
здравейте,търся някой опарил се от фирма БЕЛВЮ ПРОПЕРТИ ООД.Става въпрос за новопостроена кооперация в кв.овча купел,ул.Бързарица
Виж целия пост
# 13
Добавям фирма за ремонт на покриви в черния списък - Стани строй (http://stanistroi.com). Наскоро правиха ремонт на покрива на сградата, в която живея в София. Още в началото ми направиха лощо впечатление, защото в сайта си твърдят, че правят безплатни огледи и започват работа без авансово плащане, но и двете се оказаха лъжа - посещението за оглед е 60лв и искат авансово плащане. В следствие на ремонта се появи теч, който забелязахме около месец по-късно. Своевременно се обадих във фирмата за рекламация (тъй като в договора дават дълъг гаранционен срок - 7г). Помолиха ме да се обадя по-късно и оттогава не отговарят на обажданията ми. Принуден бях да се обърна към друга фирма да отстрани проблема, който Стани строй остави след себе си...
Виж целия пост
# 14
Фирмата се казва "МИШЕЛ-МИХАИЛ ДОЙЧЕВ" , гр. Варна

Не препоръчвам на никого, дори на мой враг тази фирма. Ето малко факти натрупани от собствен опит.

1. МЪРЗЕЛИВИ работници. Просто не работят. За три дена не успяха да си довършат работата, а съседите постоянно ми казваха, че ги гледали  как просто седят и не работят. Аз също бях с тях и дори , когато ги наблюдавах те пак не работеха.

2. Изнудват за пари чрез различни похвати и целенасочено бавят работата. Дори използват заучени игрички с чужди хора, държавни чиновници и т.н.

3. Първоначалната оферта? Не беше спазена. Първоначалната цена-също. Накрая излезе 5 пъти по-скъпо. Това не е нормална фирма. Това е някакво мутренски изпълнение.

4. Шефът има 5 жени и накрая ще остане сам. Той е милионер. Много не му пука. Нито за служителите му, нито за клиентите му. Има две фирми.

5. Служителите му са пенсионери, алкохолици и комарджии. Трудно се работи с тези хора, макар от първия до последния ден да бях учтив и да се грижи за тях(закуски,обяд,кафе,добро отношение,без да им се бъркам в работата и без да им правя забележки дори , когато не работеха).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия