За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 604
  • 754
# 735
Свински дроб на скара...кисне ли се в пр.мляко, за да е крехък или...?
Виж целия пост
# 736
Свински дроб на скара...кисне ли се в пр.мляко, за да е крехък или...?
Отстранявам всякакви жилки, след това накисвам в прясно мляко за 1 нощ, много добре го подсушавам в домакинска хартия и го мяткам където му е място   Simple Smile
Виж целия пост
# 737
Скрит текст:
Свински дроб на скара...кисне ли се в пр.мляко, за да е крехък или...?

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/06/blog-post_14.html


По тази рецепта можеш да направиш дроба на скара. Подсуши го добре, а скарата намажи с мазнина или сланина.
Виж целия пост
# 738
Още един глупавичък въпрос Simple Smile.Мога ли сега да си набера лозови листа,за сърмички?Как да ги обработя?Късничко се сети Тутка- Бутка,ама да питам .
Виж целия пост
# 739
По принцип може ,но са твърди ,груби ,вземат се пролетта крехки. Има много начини, но тези е добре да се попарят и после реши-в буркани или фризер.Във фризер е ясно, в пликове подсушени малко ,в буркани аз правя  нещо като марината, варя вода, сол , оцет че и малко захар да имат вкус а не да са трева.И стерилизирам малко,но и повече не вреди.
Виж целия пост
# 740
Лозовите листа ги правя само с копър и сол. Завивам едно в друго по 10-12 листа слагам копър и 1 л. сол и варя! Само че май е малко късничко.. То изобщо има ли още зелени листа? Тук пред блока са жълти вече...
Виж целия пост
# 741
Какви салати правите с праз и ряпа?
Виж целия пост
# 742
Какви салати правите с праз и ряпа?

Витаминозна салата

С праз лук правя картофена салата.
Виж целия пост
# 743
Още един глупавичък въпрос Simple Smile.Мога ли сега да си набера лозови листа,за сърмички?Как да ги обработя?Късничко се сети Тутка- Бутка,ама да питам .
По  принцип можеш, но това действие, както са ти казали другарките по тема, се извършва пролет, когато са свежи и меки.
Всяка година замразявам, късам от една лозичка , тя и друго не ражда, от вилата, измивам под печаща вода всяко листо и ги завъртам в центрофугата за зеленчуци, за да са възможно най сухи. Слагам ги едно върху друго,  примерно по 20 бр, завивам ги на ролка и ги подреждам в найлонови пликчета, в пликче по 60-80 листа. Мяткам ги във фризера и съм готова за зимата. Правя повечко, моето семейство обича лозовите сарми.  Когато ги размразявам не ги попарвам повече, защото те са точно като попарени, меки и хубави.
Виж целия пост
# 744
Какви салати правите с праз и ряпа?
миналата година някой беше пуснал салата от сварени яйца и праз.. но не помня какво още имаше.
Ряпата я настъргвам, заедно с моркови + лимон, олио, сол...

Заповядайте в новата тема, моля https://www.bg-mamma.com/?topic=1149161
Виж целия пост
# 745
Благодаря за  съветите!Да аз знам,че младички се събират и затова реших да попитам.Имам една лозница,цялата още е зелена,ама листата и са твърди и груби.Ще събера малко да пробвам какво ще стане,ама мисля малко да ги изкисна във вода,че са я пръскали лятото.Нали се събират първите крехките и преди пръскане.После ще ги попаря и каквото стане.Според вас повече ли да ги държа във врялата вода или пускам и вадя веднага.Мен и вкуса ме притеснява,ма никъде,не намирам да продават лозови листа.
Виж целия пост
# 746
Във всеки хранителен магазин би трябвало да се продават. Някъде при бурканите с кисели краставички, боб, зеле...
Виж целия пост
# 747
Според мен не се занимавай излишно. Жилите на листата ще са много неприятни.. ама ти си решаваш де.
Виж целия пост
# 748
Щом са пръскани,не ги гответе,а и ще са много жилави.
Виж целия пост
# 749
.....................ама мисля малко да ги изкисна във вода,че са я пръскали лятото

Изобщо не го мисли, както ти е писала Doli, щом са пръскани не стават, абсурд! Ни вода, ни гореща ни изкисване ще свърши работа. е си купиш от суперите в буркани, колко са хубави, не зная, ама ще нещо ще стане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия