Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Повръщане на обикновено мляко и запек с антирефлуксно

  • 196
  • 17
Много се извинявам ако има такава тема, но наистина нямам много време да разгледам. Имам доста ревливо бебе... Малката госпожица се роди по-рано в 32г.с. Здрава е всичко ѝ е наред. Освен това че чреди месец сменихме Хип комбиотик1 с Фризо вом, защото връщаше на всяко хранене дори след хранене вода, но от Фризо вом се запече много. Водихме я на гастроентеролог сменихме млякото с Аптамил АР пак остана запечена... Взехме Лактана био прочетох много хубави отзиви днес ѝ дадох за пръв път и пак връща. Когато иска да ака и се напъва не си напъва дупето и затова връща по редките млека. Вече наистина не знам какво да правя да я оставя ли на това мляко пак ли да ѝ давам АР вече не знам. Ако има някой с подобен случай моля споделете Вие какво решение сте намерили. Weary
И отново се извинявам ако има такава тема Hands Pray
Виж целия пост
# 1
Аз в тази ситуация я оставих на Лактана и чаках да седне на 6 месеца. После спря да връща. Освен ако не е с рефлукс. Моята дъщеря не е порвъщала на фонтан, не си изяждаше порцията, но винаги връщаше. Лактана ни оправи запека, бяхме стигнали до клизми на всеки 3 дни.
Виж целия пост
# 2
Има рефлукс(бебешко повръщане) не ГЕР  наддава си много добре, но когато и давам АР много трудно ака сама. И ние правим клизми, но като ѝ дадох Лактана био и час след храненето започна да връща вода.
Виж целия пост
# 3
Вариант е да продължиш да даваш АР в комбинация с лактулоза, докато се регулира. Друг вариант е да я оставиш на Лактана за няколко дни и да видиш дали ще оправи запека.
Пак казвам, ако не е на фонтан и наддава добре, не е страшно толкова. На каква възраст е бебето?
Виж целия пост
# 4
На 4м. Некоригирана възраст иначе на 2м. Реално
Виж целия пост
# 5
Синът ми беше с рефлукс, хранех го с Хумана АР и при захранването (ранно), слагах във всичко по една-две лъжички от млякото. На 8 месеца мина на домашна храна (обща), намачкана, а не пасирана и два пъти на ден мляко - сутрин в 6,30 и вечерното(нощното) в 21,30-22 часа. Към годинката спря да повръща. Никога не е имал запек, дори докато беше на памперси акото му беше много меко и неоформено.
Виж целия пост
# 6
На 4м. Некоригирана възраст иначе на 2м. Реално
Казва се 4 реални и 2 коригирани месеца.

Сега по същество... Не си прави експерименти с бебето. Бебето е недоносено и е най-добре ВСЯКА смяна на мляко да се обсъжда с неонатолог и/или детски гастроентеролог.  
Запекът и повръщането са много често срещани при недоносените. Ако на Хип Комбиотик не се е запичала, според мен мини на Хип АР.
Виж целия пост
# 7
На 4м. Некоригирана възраст иначе на 2м. Реално

На такава възраст всички повръщат. Гастроентеролога ти дава АР формула и ти казва ще го израстне... ти се прибираш и чакаш да порастне. Като се върна назад, точно така се случи Simple Smile Като започнахме със захранването се пооправиха нещата, а като седна съвсем спря да връща. За смяната на млеката е вярно, не ги сменяй. Щом наддава, остани си на Лактана да се оправи запека първо.
Виж целия пост
# 8
Както вече са ти дали съвет и аз ще повторя пък дано да го направиш.
Сменяй млякото само след консултация с педиатър или гастроентеролог. Сменила си 4 вида за много кракто време.
Виж целия пост
# 9
Всяка смяна е консултирана с детски гастроентеролог, в болницата в която се роди детето не съм си правила никакви експерименти на своя глава. Когато сме давали обикновено мляко а не АР детето не спира да връща вода, затова отново потърсих гастроентеролога и тя ми каза да я оставя на АР до захранването. Благодаря за съветите на отзовалите се.
Виж целия пост
# 10
Ако повръща само водата, просто при да я даваш.🤣
Виж целия пост
# 11
Голям смях няма що аз не ѝ давам вода!
Виж целия пост
# 12
Голям смях няма що аз не ѝ давам вода!
Защо не даваш вода?
Виж целия пост
# 13
По съвет на педиатъра.
Виж целия пост
# 14
Герганаа, запека оправи ли се вече?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия