Лидл 130 - Августовска отпускарска

  • 79 227
  • 1 288
# 930
Не знам. Така гледах и казваха да се избягва, вреден бил, пълнеело се, заболявало се и т.н. Преди взимах един хляб на кръгли филийки на Елиаз или не помня производителя, там си пише, че има и престанах. Минах на друг да взимам. По принцип на мен ми е забранено пълнозърнест, имам гастрит, колит и не съм добре със стомаха. Та ям типов тип -Здраве, пише без  глутен на опаковката и затова го взимам него, уж по-здравословно си мисля.
Виж целия пост
# 931
Лесно се разпознава - безглутеновите теста седят твърди, степани, киселяви. Примерно както са ръжени, лимецови и др. Ако е пухкаво и има гъвкавост, значи има глутен, но това си е нормално за пшеницата. И не, глутенът не е вреден, но някои хора имат по-голяма или по-малка непоносимост към него. Другите нямаме нужда да го отбягваме.
Виж целия пост
# 932
За да е без глутен, трябва да е без пшеница в него... та това че не пише изрично че има, не значи и че няма глутен. Освен ако е някакъв вече много специален, дето няма нищо общо със стандартните хлябове. Ама както е написано и в предния пост, това си е за хора с непоносимости, те нормален няма как да ядат.
Малко се преекспонира колко бил вреден тоя пуст глутен, край вече голям дявол го изкараха... ами те преди години така говореха и за маслото, та давай маргарин да си купуват хората тогава. Утре може да кажат и друго че от него се мре, кой ги знае.
Виж целия пост
# 933
Глутенът е нещо, което се съдържа в житото - ако в хляба има пшеница, значи има глутен. Май се отнася за повечето зърнени култури.
Виж целия пост
# 934
Маргарина е доста по-вреден от маслото, ама хората си го хапват. Глутена е вреден само за хора с такава непоносимост.
Виж целия пост
# 935
Момичета, уж ви попрочитам, но ако наскоро сте обсъждали, вероятно съм изпуснала, та, ако не е много нахално, може ли да споделите впечатления за "чопъра" на Силвър Крест. Днес се сдобих с него(подарък ми е) и си спомних, че преди време сякаш го обсъждахте с добро.
Виж целия пост
# 936
Джасте...много е добър. Леми си го купи от предно пускане и оня ден пак го хвали и препоръчва. Ако не бъркам, тя и пилешко си мелеше в него за кюфтенца...
Виж целия пост
# 937
Маргарина е доста по-вреден от маслото, ама хората си го хапват. Глутена е вреден само за хора с такава непоносимост.
Това казвах и аз, днес едно изкарват вредно и хората купуват друго, утре не се знае кое ще нарочат...

Кажете за сметаната дали става, да знам да се опитвам ли изобщо да я разбивам или да търся друга някаква.
Виж целия пост
# 938
Ясно, май съм била в заблуждение. Благодаря. Ми като това слушам и това вярвам. Не, не е такъв хляба дето купувам, но пише без глутен, значи... май нещо ям и аз не знам какво, но не киселее. На други също съм виждала да пише и не са скъпи и специални.
Да питам сега, май пак ще съм смешна, ама тоз протеинов хляб какво чудо е. Полезно ли е, за диета ли е, по цената ясно, че е хубав, ама какво му е специалното. При нас има такъв и в Лидъл днес видях мисля. Взех от него и да ви кажа доста засища, ама цената му 4 лв мисля за 6 филийки малки. Ако обаче си заслужава.. ще купувам не постоянно, но по-често.  
Виж целия пост
# 939
За протеиновият хляб и протеиновите блокчета, знам само че съдържат повече калории от нормалните храни и това ги прави подходящи за хора, които се занимават активно със спорт. Но не съм чела какво съдържат.
Виж целия пост
# 940
Лесно се разпознава - безглутеновите теста седят твърди, степани, киселяви. Примерно както са ръжени, лимецови и др. Ако е пухкаво и има гъвкавост, значи има глутен, но това си е нормално за пшеницата. И не, глутенът не е вреден, но някои хора имат по-голяма или по-малка непоносимост към него. Другите нямаме нужда да го отбягваме.
глутен се съдържа в житните култури, не само в пшеницата.
колкото е повече в брашното, толкова то е по-пухкаво.
Виж целия пост
# 941
Тете, благодарско много за бързото включване. 🤗
Виж целия пост
# 942
Тете, благодарско много за бързото включване. 🤗

Леми като дойде ще каже и тя. Ама сега е заета....и мен за чушките не ме отрази 😆
Виж целия пост
# 943
Аз пропуснах био хляба от предната седмица. Като видях срока и се отказах. Сега какъв протеинов има? Бях си взела преди 3 месеца от един с черен стикер и паста тогава, но и той със същия дълъг срок на годност. Леко киселяв вкус има както казват дамите. Една филийка ми остана, държа го в хладилника и нищо му няма. Калориите не са повече мисля, богати са на фибри и засищат прилично.

Скрит текст:
Например със зеленчуци на пара или пилешко + салата. Имам в моя режим и хапвам почти ежедневно. Нито се подувам, нито пълнея и на стомаха ми се отразява добре. Попадала съм на пълнозърнест с квас на тукашна фирма и беше с 5 дни срок, но наистина хляба си киселееше и на петия ден в хладилника почти половин филия мухляса. Текстурата му е ронлива.
На мен са ми вкусни точно тези по-твърдите и със семена, но хората предпочитат мекия като памук хляб и се мръщят. Любима ми е Вита и редовно си хапвам от тях. На тостове с котидж, с домашна разядка от патладжан, чушки и чесън, с авокадо и яйце... Blush

За сравнение ето какво имам в хладилника, не мога да се включа за калориите в белия хляб. Ям рядко и не съм се интересувала.



Пападопулус е от Гърция, нямаше нещо от типа на Вита и взех него. На вкус е ок, мирише си на ръжено брашно, но пак е гъбичка. Подобен е и на Живена, който има в Лидл, последния е идея по-добър. Ами за мен са компромисен вариант, трябва да се пробва и прецените кое ви допада
Иначе съотношение цена-качество, Фитнес на Вита е съвсем приличен. Купувала съм за проба и протеиновия от Кауфланд, но поради срока не повторих. На Алнатура био съм вземала също, обаче пък ми беше странен на вкус. Не можеш да разбереш сладко или солено ядеш. Grinning
Виж целия пост
# 944

Кажете за сметаната дали става, да знам да се опитвам ли изобщо да я разбивам или да търся друга някаква.

30%-ната течна готварска сметана на мен ми се разби перфектно. Преди това беше 4часа в хладилника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия