Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детето се връща в неделя

  • 73 414
  • 3 157
За дамите, които ми писаха и звъняха през последните дни, ето и развитието към момента.

На 31.07 мъжът ми имаше краен срок за нещо, което не изпълни. При което му казах, че отказвам повече да отглеждам малкия и се разделяме. Първоначално не му се повярва, изглежда мисли, че взаимната ни зависимост един от друг в бизнеса ще ме накара да преглъщам до безкрай. За съжаление - негово - това изобщо не е така. Казах му, че съм човек с дебилно търпение за неща, които не ми дреме или преценявам, че са рационално решение за момента, но има неща, с които не мога и не желая да правя компромиси, така че край.

Два дни по-късно все още си мислеше, че се бъзикам. Само че аз вече бях започнала да се държа с него "служебно", никакви разговори извън работата, ходих на бар сама и т.н. На третия ден наобяд ме попита дали сериозно ще го зарежа, ако не направи Х. При което потвърдих, казах, че изобщо не съм си правила майтап и да почва да се ориентира.

При което дадох три варианта:
1. Излиза си с детето на момента.
2. Детето остава при 600лв бабата, даваме издръжка, а ние се фокусираме върху бизнеса, издърпваме реализиране на продукцията напред, за да може да си възстановя парите и да остане и за него, като се отделя да е самостоятелен родител да има поне с какво да плаща наема и да го храни това дете докато си стъпи малко на краката.
3. Прави Х, за което срокът му беше 31.07 и детето и той остават вкъщи при условията посочени преди.

Последва отказ на вариант 1 и 2, след 2 часа беше направил Х.

Детето и момата англичанка (МА оттук нататък) се прибраха в неделя без да кажат на половинката, малкият говорил със съседските деца по фейса. Вчера МА се обади и покани половинката на пица, ако съм искала и аз да отида. Говорихме с половинката по темата. Казах му, че много съм й събрала на този боклук, че ми е писнало от лъжите и лицемерието й и изобщо не желая да я виждам и да продължава този фарс, особено ако няма да се проведе разговора по същество, за който държа - взиманията, издръжката, други неща свързани с детето (прави 10, да си дойде за рождения му ден, матурите май месец догодина и т.н.). Половинката не иска да се разправя с нея, защото за момента ще се съгласи с всичко и после пак ще си прави каквото си ще. Ок, съгласих се, но предупредих, че при това положение изобщо не може да разчита на мен да поемам задълженията му към малкия както досега, ще си гледам здравето и спокойствието заради забременяването, почвам да си правя ремонт на бъдещата детска стая и т.н, с което той се съгласи.

Разместиха му, обаче, смените, и хоп, пицата се превърна в бързо безалохолно днес на обяд. Добре, че не отидох. Първо, уж малкият спял, да се чуят като стане. Това в 10. В 11.30 МА се обажда и прави сцена, къде бил, откога го чакали в центъра. Питам го, казвай последно да идвам ли с теб или не, не искам да я виждам, но ако кажеш идвам. Не, да остана. Сутринта първият въпрос бил дали ще ходя, после малкият бил щастлив, че нямало да ме има мене, искал да си говорели като "семейство". Казвам, то хубаво, ама малкият дава ли си сметка, че ще живее с мене и няма как да не ме вижда 🤣🤣🤣. Отиде, няма и час по-късно се прибра. Почнало се пак старите работи - колко бил добре и щастлив малкият, че не е при мене, ето, бил качил 5 кг и т.н. Утре са на гости у Свекито, намекнало се да ги закара, стои там с тях и да ги върне после. Та се наложило да обясни, че няма да им се получи интригата, никъде няма да ходи, като са на гости да се оправят, има автобуси и таксита, и да не се пробват с разни схеми да почват пак да натискат да се разделя с мене в името на детето, защото няма да стане.

Детето трябва да се върне в неделя наобяд, ама да го вземел ако искал в понеделник, че щял да плаче за нея и т.н. Като че ли й прави удоволствие, че малкият се мъчи, егати човекът. Половинката й казал, че не желае да разговаря и да се вижда с бившата тъща, за да си го вземе, така че да ни го издаде в неделя наобяд.

Малката подробност е, че по новите правила мен просто няма да ме има вкъщи тогава, ще си бъда целият ден на базата. При връщане плаче много, хипервентилира, гледката е ужасна. Този път мъжът ми ще си го утешава. Вечерта ще се прибера за един душ и ще отида да пия бяло вино при приятелка и не ме интересува ще плаче ли, ще чупи ли, да се оправят.

И да, до момента никой не му е казал, че поне още 5 години ще го гледаме ние.

Изобщо, няма такава сага.

Работата по наше дете започна, така че тепърва ще има циркове, особено когато малкият докладва на майка си и бабите, че почва ремонт на бъдещата детска стая.
Виж целия пост
# 1
Joy Joy
Нова порция

Maй не можеш без нас : ))

П.П. Деца не се правят с изнудване и ултиматуми.
Виж целия пост
# 2
Ще следя с голям интерес, признавам си.

Особено ми е интересно това за работата по ваше дете, която е започнала.

Извън това, нищо неочаквано.
Виж целия пост
# 3
Ще следя с голям интерес, признавам си.

Особено ми е интересно това за работата по ваше дете, която е започнала.

Извън това, нищо неочаквано.

Това ли е най-интересното в цялата работа? Че животът за него продължава, с нова жена и ново дете?
Виж целия пост
# 4

Сигурно цялото нещо има някаква напоителна предистория.
Така написано е една голяма каша, интриги, драми, фирми, бизнеси, аз, тя, той, то, баби, дядовци и пр.

Цитат
Утре са на гости у Свекито, намекнало се да ги закара, стои там с тях и да ги върне после.

Впечатляващо е свекито, с главно "С"  Party
Виж целия пост
# 5
Не. Друго ми е интересно. Ти си го отрязала, започнала си да се държиш служебно и той е клекнал, така че ти също си отстъпила. Чудя се как двама човека правят секс (за дете се иска секс все пак) по задължение след като са прекрачили толкова граници, които не би трябвало да пресичат. Някак по задължение. Това ми е интересно.

Дейлили, има. Голяма предистория. Виж предните й теми.
Виж целия пост
# 6
Ти пък, какво интересно, на тия години, намираш в правенето на деца? Mr. Green
На мен ми е интересно що за безумец е Муньо?
Да не смее да каже на детето, че няма да се връща с майка си, а ще остане при "врага" още 5 години?
Виж целия пост
# 7
Струва ми се, че не е добра идея да се забременява от човек, който вече има едно дете, но не може да се справи с него и с бившата.
Виж целия пост
# 8
Струва ми се, че не е добра идея да се забременява от човек, който вече има едно дете, но не може да се справи с него и с бившата.

Това се бистри от няколко седмици, авторката на темата не мисли така, и това не се коментира.
Виж целия пост
# 9
Аз залагам, че Нещото Х е необезопасен секс.
Виж целия пост
# 10
Толкова ли е непрежалим мъжът на авторката?
Общият бизнес сигурно може да се ръководи и без да са обвързани.
Виж целия пост
# 11
Хай, аз от самото начало държа само един курс, така че няма никакво клякане. Беше даже поканен да си ходи. Но сам си реши да остане.

Сексът никога не ни е бил проблем на нас, не ни мисли.

Ева+, нямам представа защо я заключиха. Никой мод не ми е писал. Имах работа и като опитах да отговоря на последните въпроси беше вече врътнат ключа.

АбсурТ, да си носят кръста. Колкото повече крият от него, толкова по-зле става. На мен не ми е проблем да му кажа, но защо?
Виж целия пост
# 12
Даскалке, добре завърнала се!
Давай смело по плана за бизнес и бебе.
Дано всичко е наред.
Муньо ще си остане Муньо, но поне да ти е благодарен.
Все пак издържаш детето на МА и му даваш работа.
Виж целия пост
# 13
Нееее, не обикновения секс. Необезопасения секс имах предвид. Това "след два часа беше направил нещото Х" точно така ми прозвуча, а и последвано от "аз ще си гледам спокойствието по бременността и ще ремонтирам детската стая", съвсем на тази мисъл ме наведе. Та, ако Нещото Х е заплождането (извинявам се за директния изказ), евала на тоя мъж, който го умее по команда. Е, по ултиматум всъщност, но то е все тая в случая.
Виж целия пост
# 14
О, боже не!!! Пак ли ти бе, жена? Не ти ли омръзна да пускаш теми на килограм?!? Потърси помощ, сериозно говоря, това твоето е болестно състояние!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия