15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 23 454
  • 191
# 105
Стсват и топени сиренца-аз правя по 2 едно срещу друго с ъгълчетата в едно пликче от кора.И обикнпвено сирене става ,само да се подсуши добрв,изобщо всякакво.
Виж целия пост
# 106
Панираният ми кашкавал винаги е бил пълна катастрофа. По тази причина от няколко години не го бях правила, но покрай вас пак се пробвах.
Направих го на кубчета, завих ги с малко кора, колкото да не се разтекат + яйце. Но този път пържих хапките по друг начин. В едно по-плитко джезве сложих много олио и ги пусках като бухтички. Бързичко стана всичко. Много хубави станаха, дребният каприз няколко омете.

Хей, сиренца дали ще станат по тази схема? От тези, триъгълните? Много ми харесват панирани по заведенията, но са ужасно мазни и тежки, а в нас не съм пробвала...
Аз съм ги правила на топчета с малко сладко от боровинки в тях за малко ги слагам във фризера - брашно, яйце, галета. Малко си е играчка, по-лесно ми се получи като добавих извара за да не ми лепнат. Чудя се дали като ги овалям не мога да ги замразя за да имам готови?
Виж целия пост
# 107
Стават и сиренца! Но като яло на мен ми остават листите вътре сурови. Иначе държат кашкавала да не се разпадне, но не ги докарвам нещо.
Виж целия пост
# 108
Нагоре прочетох, да е леко замразен кашкавала. И гледам снощи едни готови хапки за паниране в камерата и се сетих, че точно те не се разтичат и не ми се разпадат. Ще си направя същите домашни и ще ги метна в камерата да си имам за спешни случаи - те са колкото кибритчета, с най-проста галетена панировка, само не знам спойката може ли да е яйце или не е ок за дълбоко замразяване.
Виж целия пост
# 109
Нагоре прочетох, да е леко замразен кашкавала. И гледам снощи едни готови хапки за паниране в камерата и се сетих, че точно те не се разтичат и не ми се разпадат. Ще си направя същите домашни и ще ги метна в камерата да си имам за спешни случаи - те са колкото кибритчета, с най-проста галетена панировка, само не знам спойката може ли да е яйце или не е ок за дълбоко замразяване.
И аз се замислям да си направя такива заготовки, правя едни хрупкави тиквички на фурна, които вместо в яйце ги топвам в кисело мляко и след това в галета, картофени люспи за пюре и пармезан, та ако не става с яйце, може би с мляко да е ок?
Ще чакам още мнения.
Виж целия пост
# 110
Панирани ролца от раци в паста "Патафри"

Разбивате едно яйце, отваряте една бира, наливате си щедро в голяма халба и сипвате мааалко количество при яйцето. Добавяте сол и брашно до прилична гъстота - да не е рядко като тесто за палачинки, а по-скоро като за кекс.
Потапяте ролцата в панировката и пържите до златисто от две страни, като междувременно пийвате биричката.
Виж целия пост
# 111
Doris, мисля, че няма да се получи с тиквичките, ще омекнат.
Виж целия пост
# 112
Печен миш маш
5-6 нарязани печени или сурови чушки,нарязана глава лук,сирене,4-5яйца,мазнина,сол.
Виж целия пост
# 113
Doris, мисля, че няма да се получи с тиквичките, ще омекнат.

Аз не обясних добре, посочих тиквичките заради факта, че вместо яйце ги топя в мляко, защото в един пост имаше съмнение зали е добре да замразяваме панирани сиренца или кашкавали, топнати в яйце.

А за тиквичките съм съгласна във фризера след като се извадят омекват и на нищо не приличат после Simple Smile
Замразявам само на кубчета и слагам в супа или мусака за свежест.
Виж целия пост
# 114
Разбрахме се. Simple Smile
Иначе ползвам замразени тиквички и за мързеливо суфле/запеканка/.
То не е чак за 15 минути, но си е лесничко. Тиквички на кубчета се запичат с малко мазнина. Като омекнат се смесват с копър и натрошено сирене и всичко се залива със смес от яйца, брашно и кисело мляко. Отгоре може да се добави кашкавал.
Виж целия пост
# 115
Последната запеканка я правя по малко по-различен начин, дори още по-бърз и мързелив. Стържат се тиквичките на ренде, соля, отцеждам хубаво, нямат нужда от предварителна термична обработка. Обърквам с две-три разбити яйца - според количеството на тиквите, мнооого натрошено сирене, може и малко копър. Пека за двайсетина минути (не е 15, както се каза вече Simple Smile) и накрая отгоре дозапичам с настърган кашкавал за хубава коричка.
Виж целия пост
# 116
Картофен огретен
3-4бр сварени намачкани картофи,3-4 яйца,100гр кашкавал,100гр сирене,250мл прясно мляко,сух чесън,кимион,сол,50гр масло.
Виж целия пост
# 117
Картофен огретен
3-4бр сварени намачкани картофи,3-4 яйца,100гр кашкавал,100гр сирене,250мл прясно мляко,сух чесън,кимион,сол,50гр масло.

Hug
Дай още малко инструкции - за печенето. С яденето ще се справим, обаче
Виж целия пост
# 118
Пече се в предварително загрята на 220'С фурна,може и с вентилатор.За 10-15мин е готов

Кюфтета с доматен сос Flowers Tomato
С някои предварителни заготовки е възможно да се получи за 15мин.
Имах предварително направен домашен доматен сос и кайма от джолан разбъркана с лук,яйце и подправки.В тенджерка с малко мазнина сложих нарязана глава лук,две скилидки чесън,нарязана наситно печена червена чушка,от каймата направих малки кюфтенца ,които овалях в брашно и ги сложих при лука да се позапържат леко.Изсипах доматеният сос,повря 5мин и е готово.
Виж целия пост
# 119
Марокански кус-кус (нищо общо с българския, който е вид дребна паста) - не се вари, залива се с вряла вода и се оставя да набъбне 2-3 минути, после се разбърква със струйка зехтин.
Тази вечер беше с натрошена риба тон от консерва, накълцани пресни домати, маслини, риган. Надали отнема и 15 минути, но е най-вкусен добре изстуден - хубаво е да се предвиди време за престой в хладилника (може да се приготви и изстуди кус-кусът първо и да се добави останалото непосредствено преди сервиране).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия