15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 23 469
  • 191
# 120
Къде го продават? За първи път чувам.
Виж целия пост
# 121
Във всеки по-голям супермаркет (моят в момента е от Кауфланд), както и в разните био магазини.
Виж целия пост
# 122
И на Женския пазар в арабските магазини.
Впрочем, на каква цена го купувате? На мен ми казаха 7 лв. на Женския, но не помня кг или половинка.. newsm78
Виж целия пост
# 123
Около 7 лв. е цена за кг.
Виж целия пост
# 124
И аз отдавна се каня да си купя такъв кус кус. В Кауфланд беше около 3-4 лв., ако е половин кг, значи пак толкова се получава за килограм.
Виж целия пост
# 125
Да, и на Женския го има. С плънките може да се експериментира всякак.  В Магреба го правят като манджа - топъл със задушени зеленчуци и/или месо (кускусът е отдолу като канапе), но нас повече ни харесва студен и с по-леки вкусове.
Виж целия пост
# 126
Ориентировъчно какво количество е необходимо за четири порции?
Виж целия пост
# 127
Зависи колко сте ящни, но поема вода и увеличава обема си подобно на ориза - около 1:2. Според мен 300 грама са достатъчни, ако не пестиш плънката (и тя да е поне 300-400 Simple Smile). Доста носи на подправки и зехтин, сух е малко безвкусен.
Виж целия пост
# 128
Благодаря. Ще опитам да го приготвя.
Виж целия пост
# 129
Моят е от Лидл, но го пускат много рядко. Иначе ми е идеален за гарнитура, заливам го с бульон, много добре върви с месо със сос - кебап, кавърма вместо стандартен варен ориз.






Към всякакви салати съм слагала, с пиле, зеленчуци, табуле, - не съм пробвала с риба тон, но никога не е късно Simple Smile

Но нямам спирачка и избягвам много да го купувам Simple Smile

п.п.
Първата снимка е с обикновен кус кус, добавям с арабски
Виж целия пост
# 130
От кускуса се сетих да предложа макарони с риба тон или с песто и бекон. Аз ползвам фусили, защото имам усещането, че по спиралата се задържа повече сос.
Виж целия пост
# 131
300 г кус кус неприготвен си е едно огромно количество. Гледам в една моя рецепта съм писала 100 г , но го ползвах за гарнитура с печени зеленчуци.

А на горната снимка първото не е арабски кус-кус, а обикновен, според мен.
Виж целия пост
# 132
300 г кус кус неприготвен си е едно огромно количество. Гледам в една моя рецепта съм писала 100 г , но го ползвах за гарнитура с печени зеленчуци.

А на горната снимка първото не е арабски кус-кус, а обикновен, според мен.

Да, снимката е от нета, само исках да демонстрирам различни ястия, с които поднасям арабският кус кус. Hands V
Виж целия пост
# 133
Каква е разликата между арабския и обикновения?
Виж целия пост
# 134
Обикновеният е вид паста, не знам точно защо се казва така в България. От кулинарна гледна точка разликата е, че той задължително се вари (като всяка паста). Технологично - прави се от брашно.
Арабският е по-близо до булгура като техника на производство, но е по-фин. Прави се от натрошено зърно. Току-що прочетох как в Египет го ядат най-вече като десерт - със захар, канела, ядки и стафиди и мислено излязох от темата за 15-минутните вечери Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия