Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добри треньори по плуване във Варна - басейн Приморски!

  • 71
  • 1
Здравейте, момиче на 17 години съм. Имам гръбначно изкривяване и лекарите ми казват да се запиша на плуване, а и също така мисля, че е добър спорт, затова и един мой приятел се нави да ходим, но не знаем при кой да се запишем. Ако някой знае добри треньори по плуване във Варна за басейн Приморски моля да пише. Simple Smile
  Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Много мразя така. Учили лекарите, че плуването помага, казват го на пациента и приключват до там. Не насочват къде да отидеш, с какви специалисти да се консултираш, къде да ги търсиш. Оправяй се сам.

На твое място бих се допитала до специалистите в този център  - https://waterway.bg/ - имат кинезитерапевт.
Също и тук http://www.dmsgd-varna.com/novini_details.asp?id=62.
Независимо, че са за бебета  и за деца до 17 г.  със заболявания, предполагам, че ще ти дадат професионална насока.
Допитай се в болницата, отделение по физиотерапия и рехабилитация. Във Варна има клиника с традиции - https://www.svetamarina.com/index.php?go=c&id=30. Може би личният лекар може да ти даде направление за консултация с такъв лекар. На дъщеря ми й бяха дали конкретни упражнения да си ги прави в къщи точно в такова отделение. Направиха й обстоен преглед на изкривяването, макар и леко, но я болеше  - от лекар и рехабилитатор, коментираха и направиха комлпекс от упражнения, като ги изтренираха там, за да я научат да ги прави правилно. Трябва да те научат и каква стойка да заемаш, особено в седнало положение, за да не продължиш да изкривяваш гръбнака.  Питай ги тях за треньори по плуване. По-вероятно е да знаят.

Плуването е прекрасен спорт и решава доста проблеми. Но на тебе не ти трябва добър треньор, който да те подготвя за състезания, а такъв, който да разбира от рехабилитация, за да ти помогне с проблемите, да ти дава конкретни упражнения във водата. Ти имаш проблем за решаване, върху който трябва да се работи, а като го оправиш, тогава си плувай за удоволствие.
Питай в самия басейн, кой от треньорите е учил рехабилитация. Във ВИФ мисля, че учат. Обясни какви проблеми имаш да решаваш и да те насочат към подходящ човек.

Потърси и лекар невролог или физикална медицина, специалист по мануална терапия. Те оправят  проблемите в гръбнака. Ето какво намерих във Варна и мисля, че е добър вариант: http://todorov-doctor.com/services.php  За съжаление НЗОК не поема лечение чрез мануална терапия и трябва да плащаш, но парите си заслужават.

Не изоставяй този проблем, дори да е лек,а го решавай по правилния начин, че води до сериозни болки и други проблеми. През гръбнака минават много нерви и изкривяването ги уврежда на по-късен етап. Дори и да се налага да плащаш, по-добре сега.  Докато си млада, костната система може  по-лесно да се оправи. После става трудно.

ПС Ето една статия на една от водещите специалисти у нас по мануална терапия. Преди няколко години тя вдигна ММ на крака и го оправи, научи го как да кляка и вдига предмети, за да не се получи отново проблем. https://m.offnews.bg/news/Interviu_66/D-r-Marieta-Karadzhova-5-o … lr=&order=ASC Пише за 2 школи - в София и във Варна!
Цитат
Основната причина е заседналият начин на живот, тъй като голяма част от хората работят седнали зад бюро по цял ден. Единственият съвет, който мога да дам, е да има повече движение. И то не ударно само в събота и неделя. Трябва да бъде равномерно разпределено през седмицата. Работещите на компютър задължително трябва да стават и да се раздвижват на всеки час. Хората трябва да знаят как да седнат, така че да не се натоварва гръбнакът. Сега липсва и профилактиката в детските години – имаше упражнения за децата, те непрекъснато преминаваха на прегледи за сколиоза при училищните лекари. Сега хората с изкривявания идват при нас най-често, когато вече са започнали усложненията и е вече много по-трудно да се реагира, за да се облекчи болката.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия