Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Запор?

  • 390
  • 1
Здравейте.Незнам дали тема е за тук ако не е моля да бъде изместена.Накратко.Имам запорирана сметка.Всеки месец ходя до банката от която си тегля заплатата(имам частично вдигане на заплатата)На последната заплата попитах банкерката колко ми е намалял заема(по мои изчисления трябва да е намалял с поне 1000лв)удържат ми от заплатата 150лв. И какво беше учудването ми.Вместо да намалява заема то се увеличава.При питане на банкерката къде отиват тези 150лв тя ми каза,че съдия изпълнител си взема колкото му трябва и другата отива и тя не знае.Та питането ми е.Къде отиват аджеба тез пари?Ако някой знае да ми обясни.Благодаря.
Виж целия пост
# 1
Отидете пр ЧСИ/ДСИ, наложил запора, поискайте справка за дълга и ще разберете. Зависи в какъв размер е дългът. Първо се погасяват дължими всякакви такси, адвокатски хонорари и каквото е начислено преди издаването на заповедта за изпълнение, последна е главницата. Върху нея тече законна лихва, която набъбва с всеки ден просрочие. В момента това е около 10% на годишна база.
Говоря малко наизуст, защото нямам идея с какъв характер е задължението, но обикновено това е начинът за погасяване. За повече информация питайте в кантората на съдебния изпълнител, а не банката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия