Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с издаване на болничен по време на бременност

  • 231
  • 5
   Здравейте! Бременна съм в 16 седмица и посетих ЖК на 05.08.2019г. , тогава всичко беше наред, освен ниското кръвно, което на момента не ме притесни особенно много. Вчера по време на работа кръвното отново ми беше ниско, и може би в резултат от ужасната жега ми причерня и припаднах. До момента само ми беше причернявало от време на време, дали заради топла вълна или миризма... Днес посетих лекаря, който ми води ЖК и той се опита да ми обясни, че понеже на последната женска консултация съм нямала никакви проблеми и пуснатите изследвания след нея също са с добър резултат, нямало как да ми даде болничен до следваща ЖК. След дълги убеждения, че няма как да стане и дълго настояване от моя страна се разбрахме да му дам отсрочка до утре "да бил измислил нещо".
  Следователно реших да се чуя с личната ми лекарка с надеждата, че тя би могла да ми издаде болничен, но уви, тя е в отпуск до края на месеца, а нейния заместник няма как да ми даде достатъчно дълъг болничен.
  Та сега въпросът, мами, е някой бил ли е в подобна ситуация, знаете ли какво мога да направя, за да избегна проблеми както с моето, така и със здравето на бебо....?
Виж целия пост
# 1
Следящия те лекар май изобщо не е в час.Той така или иначе повече от 14 дни болничен няма право да ти даде.Искай му директно направление за ЛКК.От там се издават болничните по време на бременност до 45 дневния болничен,който трябва да ти го издаде следящия те лекар.ЛКК дава болнични по 30 дни и се ходи всеки месец (направление може и личната да ти дава,не е нужно да е следящия те лекар).
Виж целия пост
# 2
Ползвай отпуск за сега ако имаш . Първо се издава 14дневен болничен . Работодателя няма да ти гледа изследванията . Много жени , които са добрр излизат в болнични .
Виж целия пост
# 3
Не е задължително да се издава 14 дневен болничен.Може директно ЛКК да се мине.
Виж целия пост
# 4
Хиляди благодарности, момичета! За момента съм отпуск докато се решат нещата с болничния. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Няма логика АГ да ти отказва болничен. Понякога ако работи в здравен център, в който няма лкк комисия не може да ти издаде първичен болничен. Тогава е редно да те прати някъде където го правят - поликлиника или спешен АГ кабинет в големите болници. Аз имах подобен проблем и ме препратиха. Но чак да ти откаже, защото  не си поискала по време  на предишната консултация. Ако те препратят към спешен кабинет ще се наложи да се водиш 3 дни в болница.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия