Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам нужда от помощ с болен роднина

  • 12 862
  • 587
# 165
Момиче, тази работа няма да стане така, както я мислиш. Без пари да се дадат пък хептен не става. Преди време съм работила социална работа и съм видяла какво ли не. Значи, в държавен дом места принципно няма. Би могло да стане, ако направиш дарение някакво за дома, но това е по- скоро изключение. Попитай джипито какъв е редът за настаняване в психиатрично заведение, личните лекари знаят това. Но той трябва да е съгласен и да подпише лично информирано съгласие. Ако искаш принудително, това е най- трудното. Трябва да докажеш, че е опасен и за себе си, и за околните. Това става ако е извършил престъпление, а той не е.
Ако мислиш да го настаниш в болница и да не го вземеш, така не става. По закон, социалните заедно с полиция търсят живи роднини. И ще ви го върнат по живо, по здраво. Ако темата не е пързалка, здраво си загазила и трудно ще се отървеш. Трябва да говориш и с адвокат също.
И недей да злобееш, ти питаш, а хората тук се опитват да ти помогнат с информация. Друг въпрос, че не ти харесва.

Ако го оставя в болница и замина за чужбина и не се върна скоро?Пак казвам това е краен вариант...Хората как изостават на улицата роднини и тн.Не е редно,но животът е тежък,а и вуйчо да е мислил на времето!
Е нали ако заминеш, бабата ще е тук. Ще и го връчат на нея. Помисли и за нея също. Поразпитай приятели, близки, кой кого познава, как са се справили в аналогична ситуация. За настаняване, като за начало, попитай джипито, ще ти трябват медицински документи, които издава личния лекар.
Виж целия пост
# 166
Този вуйчо до колко е адекватен?  На колко е години?
Ясно е, че си много афектирана и приемаш този човек, като бреме, което всъщност е. Но се опитай да се успокоиш , за да може да вземеш адекватни решение и  мерки. Агресивен ли е, защото ако е може да го изведете с жалба за домашно насилие, което не си решава проблема.
В дом за стари хора наистина трудно ще намериш места, а и като чуят колко е проблемен едва ли ще го вземат. Няма ли как доброволни за известно време да го склонитр да влезе в психиатрията. Може пък да му помогнат и да стане една идея по-адекватен и сам да се обслужва. Това докато му търсиш дом, в който да го настаниш може и да ти е решение. А и ако сам се обслужва ще ти е далече по-лесно да го внедриш.

По Ничия земя преди няколко години даваха за някакъв център за хора с психични проблеми , които близките са изоставили и с пенсията от ТЕЛК ги вкарват там. Не знам дали няма да ти е вариант и нещо такова.

Колкото до НБУ, твоя работа е къде си решила да учиш, но според мен , когато финансово нямаш възможност не е ок да теглиш кредит за висше заведение, което не може да си позволиш нито ти, нито родителите ти. Какво му е на СУ не е ли вече толкова престижен? Въпросът е риторичен не ми отговаряй.
Виж целия пост
# 167
Добре де, а с вуйчо си говорила ли си? Кажи му, че искаш да продадеш апартамента и да си купиш по-малък, че ще вземеш баба си, но за него няма място и т.н. Може пък да се стресне.
Виж целия пост
# 168
Ако излезете с баба ти за два дни, дали
няма да започне да се обслужва сам?
Виж целия пост
# 169
И според мен човек на около 60г. би могъл сам да се обслужва.
Виж целия пост
# 170
Така и не разбрах, този вуйчо освен, че е 100кг и има страхова невроза, какви други болести има.
Виж целия пост
# 171
В първия пост авторката пише 200 кг. Ако наистина е близо до това тегло, нищо чудно да не може да се обслужва сам, вероятно е почти неподвижен.
Виж целия пост
# 172
Реално той няма физ.увреждания,
само психоматични. Ако удобно
симулира, е чист егоизъм и тормоз.
Виж целия пост
# 173
Млада девойко, ще ти се наложи да пораснеш. Без цел да те обиждам ще ти обясня защо правиш лошо впечатление. Лично мнение не ангажирам никого другиго от пишещите в темата. Значи след два месеца апартамента стана твой, но пък 2 хиляди кредит, ('който изплащам аз') е на майка ти. Интересно кой очакваш да го изплати, 90-ет годишната баба ли?

В момента не си с нищо по различна от роднината си. Хващай се здраво за работа изплати си кредитите и търси решения, не да се тръшкаш като малко дете, не искам и не съм длъжна. Нямам 800 лв и още други от сорта. Както си написала сама живота е тежък. На 26 имах 40 хил. спестявания, когато мама се разболя от РМЖ се грижих за нея 3 години, без да мисля къде и как ще живея и колко пари ще похарча, докато не работя.

НБУ имаше изпит по Български език в първи курс още ако не се лъжа, извадила си късмет, ако не са те скъсали.


Виж целия пост
# 174
Сравнявате майка с прибран от улицата алкохолик?
Виж целия пост
# 175
Нищо подобно! Сравнявам човек който действа и човек, който мрънка и иска да метне роднината в Пирогов и да се скрие в чужбина вместо да си спести някоя друга почивка, да изкара и плати едни пари!

Виж целия пост
# 176
. Значи след два месеца апартамента стана твой, но пък 2 хиляди кредит, ('който изплащам аз') е на майка ти. Интересно кой очакваш да го изплати, 90-ет годишната баба ли?

Вие изплащате кредит на майката на авторката ли?
Виж целия пост
# 177
Момичето си каза, че изплаща и двата кредита, брои по 4 стотака месечно, не очаква някой друг да го прави.
Виж целия пост
# 178
Не, това в цитат явно. Изплаща кредит на покойната си майка, казвайки, че кредитът е на майката, но апартаментът е на авторката. Демек изходящите са чужди, вземанията- мои.
Виж целия пост
# 179
Коментирам само следното несъответствие - Апартамента е мой! Кредита на майка ми /който изплащам аз.

Да,  цитат е последното, наклоних го защото функцията за цитат на сайта слага много white space и се разкъсва поста.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия