Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Развод на 50

  • 4 218
  • 101
Здравейте,
  обръщам се към мамите, попреминали първа младост. А и към тези, чийто родители са минали през това.
След дълги години на отлагане, даване на хиляди "втори шанс", след 28 г брак, стигнахме до адвоката и делото за развод.
И се почувствах ужасно!
Почувствах се сама. Толкова сама, колкото никога до сега. Въпреки подкрепата и обичта на близките си, на приятелки, на детето (което е млад човек и отдавна не е дете).
Той продължава да ме манипулира - ще умреш като куче сама, като мен втори няма да намериш (ама аз от такъв бягам и няма и са търся), ние сме на почти 50, останало ни 10 години живот тя нашта щяла да се развежда, за кога, ще ти се смеят на акъла всички и т. н. и т. н.
Познавам си го, той е манипулатор. Особено когато е изплашен. След толкова години отстъпки как така си позволявам да сложа край, къде е "вторият шанс"? Но ми въздейства!
И се замуслих - ами ако е прав, ами ако наистина остана сама до края на дните си.
Аз съм силен човек, уж. И дори близките ми ми казват - ама ти от години си сама, той е на отглеждане у вас, даже не излизате заедно, на практика нищо няма да се промени.
Но се изплаших! Знам, че и това ще мине!
Но имам нужда за науча - как се справихте след развода на зряла възраст, как се разви животът ви, имало ли е момент в който сте си казала - по-добре да бях търпяла още 10 години...
Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Майка ми се разведе на 51. Много добре си живее и съжалява, че не го е направила по-рано.
Виж целия пост
# 2
Много малко му трябва на страхливия - да го сплашат, че ще умре сам.
Що не вземеш да се откажеш, и без това не си убедена в решението?
Виж целия пост
# 3
По - добре късно отколкото никога.
Виж целия пост
# 4
Ами изобщо не те разбирам. С пораснало дете да седиш и да слушаш тия глупости? Явно наситина доста те е потиснал този човек. Развод на 50 трябва да е повод за купон и излизания с приятелки, а не за седене и дъвчене пак на развода с мъжа, който явно се чуди как да те окошари до 70 годишна поне.
Виж целия пост
# 5
Приятели на родителите ми се разведоха преди време, жената беше около 55 годишна тогава. Накратко, че бързам – разводът ѝ се отрази изключително добре.
Виж целия пост
# 6
И майка ми съжаляваше, че дълго отлага.
Последните години от живота си си живя прекрасно! Излизания с приятелки, подреди живота си, работата й потръгна като никога до тогава! Радваше се на деца и внуци и сподели, че е трябвало още по-рано да го направи, да се освободи от товара.
Само напред и нагоре!
Виж целия пост
# 7
Според мен, няма да останеш сама - имаш си детето, имаш си близките и приятелите.
Действай и не позволявай да те мачка повече!
Виж целия пост
# 8
Много малко му трябва на страхливия - да го сплашат, че ще умре сам.
Що не вземеш да се откажеш, и без това не си убедена в решението?

Дренка, много лесно е да слагаш етикети! Нищо не знаеш за мен за да ме наричаш "страхлива". Хората, около мен знаят и ми се възхищават и ми казват - аз на твое място нямаше да се справя!
По-добре не коментирайте, вместо да нападате! В такъв момент всеки се нуждае от подкрепа. Упреците и обидите ги задръжте за себе си. Всеки дава това, което носи в себе си!
Виж целия пост
# 9
Хората не се възхищават, когато казват така, а се чудят защо правиш нещо. Имат предвид, че те не биха го изтърпели. Само превеждам.
Виж целия пост
# 10
Хубаво е да се подготвиш, че няма да чуеш само ласкави мнения, хората сме различни. И няма смисъл да палиш от нищо. Поставила си въпрос, отговорите няма да са само такива, които ти изнасят.

Как точно ти ги говори тези неща? Нали вече сте разделени? Още ли съжителствате? Ако не, значи вероятно това го чуваш по телефона или друг начин, по който комуникирате. Отрежи го отвсякъде. Блокирай номер, вайбър, фейсбуци, ако имате. Предупреди приятели и близки, че не желаеш да те информират каквото и да било за него. И край.
Виж целия пост
# 11
Ти сериозно ли - ,,по-добре да бях търпяла още 10 години,,? Ми добре. Човек каквото сам си направи...
ПП: съгласна съм с Бианка, че хората по-скоро ти се чудят на акъла да си трошиш здравето и живота с такъв, отколкото да се възхищават (поне аз на такова нещо не бих се възхищавала). Вече са ти отговорили как са се чувствали като разведени други потребителки.
Виж целия пост
# 12
Майка ми натам върви и я измъчват подобни мисли-за самотата и прочие.Но тъй като е голям работохолик и все си намира какво да прави,съм убедена,че ще и е по-добре сама,а реално няма да е сама,децата и ще сме около нея постоянно,надявам се и внуците,тъй че...
Жовеят от определено време разделени и тя кинстатира,че и е по-добре така.Аз имам баща,който не е лош човек,работлив,кротък,но не заемащ позиция вече 30г.,от там им идват проблемите(злата свекърва и зълвата).
Гледам я майка ми,тормози се,мн преглъща и е прощавала,двамата са си ок заедно,но проблемите от една страна им изтровиха живота.
Не е решила окончателно за развод,но се е консултирала с адвокат,баща ми все още се надява да продължат заедно(поне така е казал на мм,защото аз с него не комуникирам).През годините баща ми опита да таче на два стана,мажейки,залъгвайки нас,предавайки нас,но примката се затегна и нещата трябва да се решат кардинално.
Много се отплеснах,но...ако намериш смисъл да живееш,дали ще е работа,близки,пътувания и прочие,мисля,че ще ти е мн добре,може и да срещнеш друг човек(и това съм виждала да се случва),но не се вглъбявай как ще останеш сама,като моята свекърва,на която е фикс идея това(как ще си остане сама) и се захваща с неподходящи,само и само да не е сама.
Мисля,че спокойствието е много ценно.
Успех ти пожелавам !
Виж целия пост
# 13
Не сме разделени още, той отказва да се изнесе (работим с адвоката по този въпрос! Въпрос на време е!).
Колкото и да е сигурен човек в решението си, има моменти, в който те обвзема чувство на безтегловност. Не знам дали само при мен е така или с всички. Момичета, да задраскаш 28 години не е лесно. Прекарал си целия си съзнателен живот с някого. Не е ли нормално да си уплашен?
Виж целия пост
# 14
Не е въоросът колко години си прекарал, а как. Като те е страх от самота, търси друг мъж и така действай, не че е печеливша тази карта, ама вземи се изясни със себе си първо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия