Искам да изкажа разочарованието си от дерматологията във ВМА - това е една машина за пари без да се анализира внимателно проблема на пациента и да се лекува както трябва.

Първо за да стигнете до клиниката по дерматология минавате през кабинета на първи етаж - там е  Д-р Венцеслав Тодоров, който дори да нямате нужда ще ви насочи за вземане на биопсия, за да получат пари от здравна каса. Диагнози, които елементарно се поставят по други методи, той ги прави с биопсия, тоест ще ви режат немалко парче от кожата и ще бъдете с превръзка поне седмица и после остава голям белег.

След това Д-р Венцеслав Тодоров ще се опита да ви хоспитализира формално, без да лежите в болницата, но да се водите на отчет в клиниката им - отново за пари по здравна каса. Ще ви принуди и да си платите за избор на екип, а екипа там е съставен само от стажанти. Може сами да видите на сайта на болницата: 1,2 лекари и 10 стажанти:
https://www.vma.bg/%D0%95%D0%BA%D0%B8%D0%BF-2.html

Екипа изобщо няма опит и не умее да поставя коректно диагнози и да провежда лечение по кожни болести. Най-много да ви се влоши състоянието вместо да се подобри.

Екипа е много горд с това, че прави "лекарска комисия", която е напълно псевдо история, където шефа им Д-р Весел Кантарджиев само говори и всички останали го слушат. Т.е. мнението е само на 1 човек и то по документи, понеже до момента сте били преглеждани само от стажанти и каквото са записали те по листите това е. Стажантите нямат опит и няма как да поставят добра диагноза и да проведат сносно лечение. А и са доста натоварени заради множеството пациенти, които пък са там заради "имиджа" на болницата ВМА. Има пациенти от цялата страна и доста военни.

Не ви се дават резултатите от изследвания до деня за получаване на епикриза. Ако искате някакъв диск с резултати е супер сложно да го получите. Молби се пишат, чака се с месеци решение и тн.

Сигурно в клиниката по дерматология към ВМА има поне 2 пъти повече записани пациенти за хоспитализация от броя на действителните легла, просто защото леженето в клиниката е формално.

Всичко е така направено, че се вижда, че този екип доктори не ги е грижа за пациента, не го изслушват дори, а само се интересуват как да източат здравната каса.

По-добър вариант е да отидете на нормален кожен доктор, а не в тази псевдо клиника. Процесите и манталитета във ВМА са ужасни. Не ходете там, ще ви се влоши състоянието, отколкото да се подобри.
Виж целия пост