Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да сваля креатинин,уреа и пикочна киселина

  • 4 355
  • 5
Здравейте съпругът ми е с креатинин 520,уреа 19 и пикочна киселина 400.Моля ако някой знае как и с какво да се понижат тези показатели.Благодаря предварително .
Виж целия пост
# 1
Тези показатели най-често са завишени при метаболитен синдром или диабет. И обикновено човекът е с наднормено тегло, особено около корема. Ако при съпруга Ви положението е такова, решението е да ограничи въглехидратите - хляб, сладко, картофи, ориз, плодове, бира и всякакъв друг алкохол. Знам, че ще му кажат да не яде месо, яйца, но това са остарели и неправилни (и неефективни) съвети. Храната му трябва да бъде зеленчуци, месо, яйца, зехтин, масло - основно това. Въглехидратните храни и алкохолът трябва да са в малки количества и по изключение, за разкош.
Виж целия пост
# 2
Простете, че споря Cioccolata, но на човек с пикочна киселина 520 да го насочите да яде високо мазнинно - нисковъглехидратно може да го убие. Има някой хора /не изследвания/ които понижават показателите си с този начин на хранене, но преди да се стигне до това има сериозен пик. Някой пък имат сериозно повишение и риск с космически стойности на пикочната киселина при такова хранене. Човек с такива стартови показатели може сериозно да пострада. Въобще не бих правила подобни експерименти!

Към авторката: как се храни мъжът ви? Пълен ли е? Пие ли?
Лекарствата са ясни - лекар ви ги е изписал. Добавки са: магнезиев цитрат, чай от коприва, вода с домашен ябълков оцет, пектин, чай от шипка. Не започва да се налива, а плавно ги вкарва и увеличава дозите.

Храненето е средиземноморска диета. Ниски въглехидрати и ниски мазнини.
Виж целия пост
# 3
Затова казах, че това са остарели схващания. Както и да е, информацията е налична, четете. Но най-вече на английски.
Виж целия пост
# 4
В крайна сметка тия с остарелите схващания ще лекуват тия с модерните схващания, като им откажат бъбреците.
Виж целия пост
# 5
Rosica Cvetanova, не сте написали каква болест е установена при съпруга Ви. Лекарствата, диетата и други медицински мерки ще се съобразят с диагнозата. Дано вече да сте посетили лекар по бъбречни заболявания (нефролог).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия