Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 81 074
  • 879
# 585
Сестра ми ми го разтопи по невнимание и ужасно ме е яд. Бетер роднина го чувствам и много си го пазя. Става за ползване все пак. Иначе аз заключвах плота и го слагах отгоре, и няма проблем.
Виж целия пост
# 586
Моят керамичен плот е двойка и използвам подобна стъклена  дъска, която идеално пасва и защитава кукъра  https://mallbg.com/home/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0% … 11537_148993.html.
Виж целия пост
# 587
И моят плот е двойка, не съм се сетила да слагам такава дъска и аз адаш. Мъжът ми разтопи капака, работи уреда, но за всеки случай имам чисто нов неотварян от един черен петък!
Виж целия пост
# 588
И моят плот е двойка, не съм се сетила да слагам такава дъска и аз адаш. Мъжът ми разтопи капака, работи уреда, но за всеки случай имам чисто нов неотварян от един черен петък!
  Веднага след като купих Инстанта , взех от тези дъски , по препоръка от фейсбук групите и фал не е имало.
Виж целия пост
# 589
Много ми е трудно да намеря рецепти с точни инструкции за моя уред: Instant Pot DUO EVO PLUS
Масово са за други типове и не мога да разбера какво и как да направя.
Къде търсите рецепти? (ако някой си сподели и топ 3 рецепти за ТОЧНО тоя уред, ще съм много благодарна!
Виж целия пост
# 590
ТОЧНО за този модел не мога да помогна, но рецепите повечето са за програма Pressure, която е универсална и всички потове я имат. Следваш инструкциите, натискаш копчето на програмата и нагласяш минутите и start, това е. Дори и в книжката (поне в моята) рецептите не са за конкретна специална програма. Спокойно! 🙂
Топ три при мен напоследък, много добре ми се получават - телешко варено, ориз със (сложете каквото искате тук), паста.
Виж целия пост
# 591
Аз бих се научила как се мърда това централното копче. Останалото е еднакво за всички модели. Преди малко обядвах с гъби с ориз. Всичко задушавам на програма Соте, ориз:вода 1:1,2. После програма ориз. Буквално натискане на 2 копчета. Не е сложно, просто го разучете.
Виж целия пост
# 592
[quote  паста.
[/quote]
Е как паста,и макарони ли варите в инстант пот? Моя е дуо.
Не ми се получава цитата
Виж целия пост
# 593
Правя редовно различни видове паста в пота, най-бързата вечеря. Любими са ни пица паста - фузили, кайма, гъби, нарязан шпеков салам, маслини, готов доматен сос, дом, пюре, вода и подправки за 4 минути на pressure, и после малко настъргана моцарела отгоре; паста по тоскански с пилешко, сушени домати и спанак; или caccio e Pepe с черен пипер и пекорино. Правя ги или с нормална паста, или с такава от брашно от леща, нахут или грах за по-малко въглехидрати, и пак се получава долу горе добре. При интерес ще пусна източниците на английски или превод на рецептите.
Виж целия пост
# 594
Много ще съм благодарна за тази рецепта: паста по тоскански с пилешко, сушени домати и спанак;
Иначе моят пот няма минути, трябва да избера програма, примерно ориз, супа и т.н или поне аз не виждам как аз да си избирам минути.
Виж целия пост
# 595
И аз искам рецептите, звучи вкусно Simple Smile
А тези пасти, нисковъглехидратните от къде ги купувате, вкусни ли са?

Правя редовно различни видове паста в пота, най-бързата вечеря. Любими са ни пица паста - фузили, кайма, гъби, нарязан шпеков салам, маслини, готов доматен сос, дом, пюре, вода и подправки за 4 минути на pressure, и после малко настъргана моцарела отгоре; паста по тоскански с пилешко, сушени домати и спанак; или caccio e Pepe с черен пипер и пекорино. Правя ги или с нормална паста, или с такава от брашно от леща, нахут или грах за по-малко въглехидрати, и пак се получава долу горе добре. При интерес ще пусна източниците на английски или превод на рецептите.
Виж целия пост
# 596
Живея в Германия и тук ги има навсякъде и са на поносими цени. Истинската паста ми е по-вкусна, но  и заместителите стават, само при някои рецепти в пота се е случвало да им дойде много времето и да се разварят, но с проба-грешка ги нагодих.
Основно ползвам американски сайтове за рвцептите и ги променям при нужда за нашия вкус.
Това е рецептата за тосканската паста
https://tastesbetterfromscratch.com/instant-pot-tuscan-chicken-pasta/
Вариант без паста
https://www.pressurecookrecipes.com/instant-pot-tuscan-chicken/
Пица паста
https://simpleandseasonal.com/crockpot-express-pizza-pasta/
В пинтерест съм си събрала стотици рецепти и не ми доскучава, но горните го въртя ежемесечно.
Разгледах този ИП Дуо ево плюс, много добре изглежда. От pressure Cook бутона не може ли да се задава само време, или винаги е през програма?
Виж целия пост
# 597
Моята рецепта е за Болонезе.😂 Запържвам си каквото искам на соте - лук, чесън, каймата, овкусявам мноооого добре, например 2 с.л. италиански микс подправки на 500гр кайма, сол, червен/черен пипер. Слагам доматения сок/пюре, отгоре макароните и доливам вода да ги покрие. Тук е малко на проба-грешка, защото не трябва да е много, ама и да в достатъчно, понеже поема. Разбърквам леко и по принцип дават в пота времето да е наполовина на това, което е посочено на кутията на пастата. Аз ги оставям малко повече след това, понеже забравям. После добавям малко течна сметана, чедър, настърган пармезан по желание. Това е една калорийна бомба, обаче е супер comfort food. Утре ще го правя пак, хубавото е, че като престои, става още по-вкусно, пастата поема соса.
ММ веднага усеща, че не съм сложила пшенични макарони, още с първата хапка. Казва, че не са вкусни, а аз не правя разлика. От леща и от грах съм взимала.
Виж целия пост
# 598
Аз правя Телятели Карбонара.
Загрявам мазнината на Saute,  слагам нарязана скилидка чесън, добавям бекон, нарязан на кубчета, черен пипер и малко вода. След това подреждам телятелите и доливам вода, колкото да ги покрие. Пускам "Pressure coоk"  за 4 минути(Аз знам че правилото е половината от времето указано на опаковката+1минута). След края на програмата, изпускам налягането и добавям течна сметана.
Слагала съм сметаната предварително, но кипи.
Предполагам, ако се остави налягането да падне само, че ще се разварят. Ще опитам тези дни да пусна на 3 минути и да оставя така, да видим какъв ще е резултата.
Виж целия пост
# 599
NBM, с DUO EVO PLUS може да си нагласяш минутите. След като избереш програма, с копчето в средата си задаваш минутите чрез завъртането му. Най-добре изгледай някое видео в Ютуб, за да добиеш представа.
Вече почти година от закупуването на ИП, отново заявявам, че това са ми най-добре вложените пари. Готвя ежедневно в него и всичко става бързо и вкусно.
Последно правих цяло пиле (прибл. 1500 гр.) Намазах го добре с марината и го оставих за няколко часа в хладилника. След това сложих решетката на дъното на купата и пилето върху нея. Сипах малко бира и вода. Зададох Pressure Cook - Low 55 мин. Извадих го перфектно сварено. Намазах го с масло и отново с марината, и го сложих във фурната да се запече за 15 мин. Най-вкусното печено пиле, което сме опитвали.
Спагети: на програма Sote запържвам един ситно нарязан морков, половин глава лук, 2-3 скилидки чесън. Добавям 200 мл. доматено пюре или пресни доматки ситно нарязани. Изключвам Sote-то. Слагам половин пакет спагети, добавям малко сол и разбърквам. Доливам вода, колкото да ги покрие. Включвам Pressure Cook - Low за 8 мин. Вадя веднага след сигнала за край на програмата.
Понякога добавям и малко топено сирене.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия