Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Преместване в чужбина..

  • 488
  • 1
Здравейте  ,  става въпрос за следното . Предстои ми преместване в чужбина,(Германия) при приятеля ми  , който е българин, но от 9 години  живее и работи там . Става въпрос за град Щутгарт . Не знам език и  там със сигурност ми предстои посещаването на училище по немски език . Разбира се в мен се пробуждат 2000 въпроса и тревоги . Приятелят ми естествено е до мен и ме подкрепя , но все пак ми се ще да обменя опит с някой, който наскоро се е сблълсквал с това ново начинание. 
Кое училище по немски бих могла да избера там ? Препоръки и идеи за по- бърза адаптация?  Неща , които са ми необходими , като документи , предполагам преведени и легализирани ?
И всякакви неща , които биха ми били полезни Simple Smile много благодаря
Виж целия пост
# 1
Здравей, във форума има немска тема, в нея на 1 страница са синтезирани доста основни , важни и полезни въпроси, с линкове и разяснения за българи, които се местят в Германия или са от скоро тук.
Ето линк :
https://www.bg-mamma.com/?topic=1125176
Приятелят ти със сигурност вече много неща е научил и знае за основни документи, които биха ти потрябвали.  Не се безпокой, 9 години са много, няма как той да не се е ориентирал. Училищата по немски са разнообразни, във връзка с бежанците се организираха много нови предложения и интензивни курсове. Ако ще следваш тук, има изключително добри предложения за бъдещи студенти - курс, завършващ със сертифициращ изпит. Ето някои от възможните опции :Deutschkolleg Stuttgart, VHS (volkshochschule),  ifa (Institut für Auslandsbeziehungen) и мн. други.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия