Колко пари харчите на месец за храна

  • 85 456
  • 2 236
# 2 145
Закуска: макарони/кускус, юфка, попара със сирене, пържени филийки, палачинки /катми със сладко, домашна баница/солен кекс и т.н., препечени филийки с масло+сирене/кашкавал/топено сирене, домат/лютеница, колбас/варено яйце/пастет, принцеси с кайма/кашкавал/сирене и яйце, овесени ядки/мюсли с мляко /прясно или кисело/, овесена каша,....Плодове и чай/кафе/айрян...
Как така няма какво да се закусва, ако не е от баничарницата?! Ако ще е тестено, поне да е домашно приготвено.
Виж целия пост
# 2 146
ясно че има какво да се закусва. темата е за цената. дали излиза по-евтино приготвянето на всичко това и шетането окло него ?
и не е идея да се рекламират баничките за сметка на домашната закуска, но ако за прицеси ми трябва половин кг. кайма, доматени пюре, лук, яйце, кашкавал и хляб и пускане на фурна и миене на съдове  , а към тях ми трябват нарязани зеленчуци и напитки ...
ми се вижда цената съотносителна.
Виж целия пост
# 2 147
Всичките тия закуски излизат по-мало от 20лв за 4души. Сигурна съм.
Баница една тава: 1,60кори+1.00 4яйца+ 4лв /0.5 сирене+1лв 1кис. мляко+ малко олио и масло. Във всички случаи излиза под 10лв, а това е храна за повече от 4човека т.е. могат да закусят и ще остане за закуски в училище или за следобедна закуска...
И с останалото е така.
Виж целия пост
# 2 148
Всичките тия закуски излизат по-мало от 20лв за 4души. Сигурна съм.
Баница една тава: 1,60кори+1.00 4яйца+ 4лв /0.5 сирене+1лв 1кис. мляко+ малко олио и масло. Във всички случаи излиза под 10лв, а това е храна за повече от 4човека т.е. могат да закусят и ще остане за закуски в училище или за следобедна закуска...
И с останалото е така.
Къде е тва яйце по 25ст????
А токът за печене ,времето за приготвяне,измиване на тавата все разходи.
Виж целия пост
# 2 149
Не държа сметка на никого за личния му бюджет. Но няма да допусна детето ми да си храни с вредни храни. Баничарници, дюнер и ресторанти предлагат бърза и вредна храна. Качествените заведения са с високи цени и не гарантират прецизен подбор на продукти. Заради мързел не бих навредила на здравето си. Обичам да избирам продуктите и да експериментирам с храна.
Виж целия пост
# 2 150
При нас е толкова - от кварталния магазин, в Лидл също мисля бяха по толкова. Ама не са био, свободни кокошки и т.н. Wink
Виж целия пост
# 2 151
Viviana91 ако пазаруваш в супермаркети избора ти на продукти според мен е също толкова непрецизен.
Виж целия пост
# 2 152
0,18 лв. са последните, които купих на промоция.
Виж целия пост
# 2 153
Домашна баница с качествени продукти излиза по-скъпа от купешка баница. По дадените по-долу продукти:
Кори за баница 1.60 (ако се купят пълнозърнести или без консерванти е доста по-скъпо);
Яйца - 5 броя по 0.4 (от свободни кокошки) = 2 лв.;
Сирене - 0.5 кг. × 10 лв. (под тази сума не съм намирала качествено сирене) = 5 лв.
Масло - около 150 гр. = 2 лв.
Кис. мляко 1 коф = 1.20 лв.
Почти 12 лв. Излизат около 5 порции колкото купешките, т.е. една порция 2.50 лв. домашна  баница при цена на купешка баничка 1.20-1.30 лв.
Без да се смята труд и ток за печене. Но от качествени продукти, а не брашно, вода, съмнителна мазнина и извара.
Подобни са сметките и за множество други закуски. И домашен пастет да се направи е по-скъпо, защото не се слага в него кожа, рога и всякакви отпадъчни продукти ...
Виж целия пост
# 2 154
Не пазарувам от хипермаркети, а от специализирани магазини или производители. Особено рибни, месни и млечни произведения. Храната е основна предпоставка за здравето ни. Не я подценявайте. Никоя пекарна не може да надмине домашни погачи, сладкиши или млечна баница. Познавам сладкари и зная какви вредни съставки съдържат прескъпите им торти. Кощунство е, особено за деца. Блатове от фризер и вносни кремове- полуфабрикат.
Познавам жени, с висок стандарт. Поръчват си дори таратор и картофена салата.😅 Децата им се хранят с фаст фууд. На 17г. са с висок холестерол.
Виж целия пост
# 2 155
И защо сравняваш най-евтиното масово купешко с най-скъпото домашно? Трябва да се сравняват еднакви нива. В индустриалните банички и сирене е трудно да се намери, дори и имитиращ продукт, и мазнината може да е всякаква, по-евтина от олиото, за яйца пък да не говорим, че рецептата не включва такива. За брашното да не отварям дума, защото там и някоя, убедена, че се храни суперздравословно и сама си прави всичко, не си ли засяла, ожънала и смляла житото сама, най-вероятно ще е от многото, които си купуваме нискокачествени брашна, понеже България изнася почти изцяло висококачествената пшеница и такава не се използва в родното масово производство.
Виж целия пост
# 2 156
Правя си 95% от храната вкъщи, пазарувайки от супермаркети, т.е. готови неща много рядко купувам.
Но, съгласете се, не може винаги и всичко да приготвяш сам. Аз също дадох пример с банички с айрян купешки, защото бяхме за седмица на море и там нямах условията да приготвям закуски. Белла също не живее в България и когато е там, може и тя да не може да приготвя всичко сама и да се налага да купи нещо. Така че не бих гледала толкова примера с баничката, не знаете дали не е било решение зза 2 седмици, докато е в Бг.
Виж целия пост
# 2 157
Aз правя баницата в голямата тава на фурната и стига за вечеря на трима и закуска на двама. Покрай нея отиват и 1,5 - 2 кофички кисело мляко, зависи дали ще се пие айран или ще се яде просто мляко
Като себестойност излиза
кори - 1,50
яйца -  4*0,25 - 1 лв
кисело мляко - 1 лв
масло около 70-80 гр - 1 лв
сирене 300 гр* 10 лв =3,00 лв
ток и вода айде да е около 1 лев, ама не ми се връзва чак толкова
----------------------------------------
Тотал 8,50 лв + 2*1 лев за киселото мляко = за 10,50 имаме и вечеря, и закуска
Знам много други закуски под 2лв на човек. Сандвичи, макарони, варено яйце със сирене и масло. Купуваме от ферма свински пастет - 6лв е кутията, само от месо и му личи, трябва да се изяде за 2-3 дни, защото си променя вкуса.
 Като ме няма детето закусва кисело мляко с банан или друг плод, или пък мюсли, корнфлейкс.
Относно модерните фурни да вметна, че има такива , които работят с качествени продукти и продават на нормална цена, и такива, които слагат гръмки имена на хлябовете си, а са пълни боклуци.
Хляб купувам или на Вита тухличките, или от близка пекарна, където ръженият си е ръжен, белият си е бял и цените са съвсем нормални 2лв и 1,40лв . Понякога правя лимецов у дома, но то е повече на соден кекс, отколкото хляб.



Виж целия пост
# 2 158
кукумицинка, проблемът на българските брашна е предимно в завишеното ниво на пестицидите в зърното.
Има и качествени български био брашна, а който им няма доверие - има вносни доста качествени брашна, вкл. био сертифицирани.
Виж целия пост
# 2 159
ясно че има какво да се закусва. темата е за цената. дали излиза по-евтино приготвянето на всичко това и шетането окло него ?
Да, зебележително по-евтино излиза. И човек може да се нахрани с нещо по-добро от тесто, каквото всъщност са произведенията дори на най-супер пекарната.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия