Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разгонено куче!!

  • 941
  • 11
Здравейте!
Имам Джак Ръсел Териер женска , вече е в края на 8-мия месец.
Аз в момента съм в чужбина по работа заминах преди месец. За кучето се грижат майка ми и сестра ми. Попринцип е спокойна и много послушна , но малко след като заминах е станала много нервна неспокойна излизала е от вкъщи и се е расхождала с някакво друго кученце което намерила наскоро и се е прибирала след час два.
Днес ми се обадиха ,че от сутринта е излязла и още не се е прибрала което е нехарактерно за нея ,тя излиза ,но все пак се прибира винаги а вече е късно и още я няма.
Та въпроса ми е възможно ли е да се е разгонила и да е тръгнала след другото куче и ,ако е така дали ще се върне?
Чувала съм ,че на тази възраст се разгонват и си променят характера ,но не съм много наясно моля ви кажете какво мислите.

П.С Живеем в едно малко село и външната порта се затваря само с бутане и тя си я отваря сама и така излиза ,но винаги се прибира и си играе пред вкъщи.
Извинявам се за дългия пост просто исках да съм конкретна за да може да разберете притесненията и въпроса ми ,защото много си я обичкам и ме е страх ,че няма да я видя повече.


Виж целия пост
# 1
Може много неща, не само "да се е разгонила". Като нищо, ако се върне ще е бременна, какво смятате да правите с кученцата? Защо я пускате да скита сама по улиците?
Освен, че може да забременее, може да я блъсне кола, да я прибере някой друг, да я натровят. За животните няма нищо хубаво извън пределите на дома/двора.
Виж целия пост
# 2
Ако държите на това куче, не го пускайте да се разхожда така.
Виж целия пост
# 3
Не знам дали женските като се разгонят ходят след друго куче, като че ли това е по- характерно за мъжкия като надуши разгонена женска.

Много е възможно някой да я е прибрал, след като е породиста и млада, съответно кротка.

След като знаете, че е излизала веднъж защо не укрепихте портата, то каква ли и укрепа- едно 5 кг кученце колко ли сила има... говоря за нещо такова

Виж целия пост
# 4
Кастрирайте животното,за да не се налага да изхвърляте новородени кученца. Поне това направете,пълно е с нежелани по улиците.
Виж целия пост
# 5
Извинявам се, ама това е адски несериозно отношение към собственото ви куче. Ако е разгонена и някой по голям на размер левент я оплоди , та тя няма да може да роди след това. 😡 Останалите опасности вече са ги написали преди мен и няма смисъл да се повтарям.
Виж целия пост
# 6
Моля ви не ме опреквайте аз се грижа добре за кучето си. Просто докато оцъствам се наложи да я поверя на грижите на майка ми на село.Жената е 67 годишна аз нея ли трябва да опреквам ,че е избяло кучето не е станало по нейна вина тя също много се натъжи немога да я обвиня ,защото с каквито възможности е располагала е гледала кучето ми.
Разбирасе ,че ,ако бях там нямаше да позволя това да се случи!
Виж целия пост
# 7
Не те упрекваме,даваме ти практични съвети. Всички тук желаем най-доброто на животните.
Виж целия пост
# 8
Аз пък те упреквам, защото е супер безотговорно отношението ти към кучето- ако си го гледаше добре да беше взела предпазни мерки да не излиза от двора. Това твойто ми прилича на " абе квото такова". Нали го беше поверила на майка и сестра- тя къде е? Защо И тя не е взела мерки? Една такава ключалка за врата е 3-5 лв, да не говорим, че дори не мога да си представя джак ръсел да си отваря само порта?! И това да се е случило инцидентно разбирам, ама два три пъти и вие да си я карате ей тъй не го разбирам, извинявай!
Виж целия пост
# 9
Никой,друг не спомена,че не е ок да се пуска с мъжко!При първо разгонване не трябва д аима бременност след 1 годинка и 6 месеца може!!
Виж целия пост
# 10
Изобщо не е ок да ражда.
Виж целия пост
# 11
Кучето трябва да се кастрира и да стои вкъщи, в безопасност. Бог знае какво му се е случило. Ако близките Ви не се грижат добре, когато Ви няма,търсете кучешки хотел, за да го настанявате там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия