Хитринки за всякакъв случай - 21

  • 43 221
  • 742
# 480
И аз мия гъбите с брашно, става бързо и лесно!
Виж целия пост
# 481
Аз ги мия по същия начин, но с брашно, стават белички и чисти.
Да не би брашното да полепва по мръсотията и да се маскира ?
Ами не. Току що ги измих и вече са нарязани в тенджерата, няма мръсотия Rolling Eyes Освен това, не съм го измислила аз, прочетох го някъде, опитах и прецених, че работи.
Виж целия пост
# 482
Работи, да, и аз така ги мия, с брашно.
Пресни картофи чистя с гъба за съдове с грапавото.
Виж целия пост
# 483
Пресни картофи чистя с гъба за съдове с грапавото.
Аз пък пресни картофи мия с тези ръкавици, купила съм си две и си ги слагам и двете, така работя с двете ръце и става много бързо.
Виж целия пост
# 484
Аз пък ги беля гъбите🍄

И аз ги беля, не ги мия.
Виж целия пост
# 485
Гъбите най- добре да се почистват със суха четка за гъби, което е в сила основно ако са диворастящи. Всеки досег с вода води до загуба на аромат. При култивираните, това не е особено на място, тъй като те така или иначе почти нямат ароматна специфика в сравнение с диворастящите.
Виж целия пост
# 486
Преди години, гъбите ги миех с брашно, после ги белех, а сега си купих четка за гъби (утре ще я снимам, от Кауфланд за някаква смешна цена беше).
Редактирам-ето я четката
Скрит текст:

Виж целия пост
# 487
Аз изплаквам гъбите в няколко води и готово. Това да беля гъби ми звучи като виц. Не намирам никакъв смисъл.
Виж целия пост
# 488
Гъбите най- добре да се почистват със суха четка за гъби, което е в сила основно ако са диворастящи. Всеки досег с вода води до загуба на аромат. При култивираните, това не е особено на място, тъй като те така или иначе почти нямат ароматна специфика в сравнение с диворастящите.
Не само, че губят аромата, а и се напомпват с вода и вкуса им се променя драстично.  Много, много рядко мия диворастящи гъби, една-две от общото количество, определено разликата между измити и не  е огромна. Само трюфели мия, при тях не се отразява.
Виж целия пост
# 489
Аз ги беля само, ако не са съвсем пресни. Иначе според мен се изхвърля част, която си е съвсем годна за ядене. Това по нагоре за аромата на култивираните гъби съм абсолютно съгласна - те нямат хубав "горски" аромат, а и гъбите в голяма част са вода, така че няма и как да попиват допълнително (чувала съм тези митове като причина да не се мият гъби).

За пресните картофи също не виждам смисъл да се белят. Те пресните се препоръчват за печене така или иначе. Аз също ползвам грапавото на гъбата за миене, а ако са дребни в плик с вода и сол.  Наскоро се светнах, че точно малки пресни картофчета като ги измия с гъбата гледам даже да ги надраскам, после ги кипвам за няколко минути и ги друсам в тенджерата докато не се напука кората - стават много хрупкави така.
Аз изплаквам гъбите в няколко води и готово. Това да беля гъби ми звучи като виц. Не намирам никакъв смисъл.
Виж целия пост
# 490
Дали са мити или не гъбите, има значение за това, как ще бъдат приготвяни. Естествено, че ако се пълнят, задушават в масло или пекат, вода не им трябва и тогава не се мият. Тогава ги изчетквам или ако са едри, ги беля. Но за манджа мия гъбите.
Виж целия пост
# 491
Здравейте! Днес мих фурната от квартирата (местим се в друга) с Медикс за фурни. Ами падна едно търкане, час и нещо и няма и няма измиване. Имам чувството, че тази фурна не е мита от както е купена. Предложения за почистване без много търкане? И случайно някой да има печка Беко с 4 керамични котлона? На тази са се изтрили надписите по копчетата и не знам как ще я разгадавам. Търсих в нета за модел, понеже няма ни един стикер, ами няма такава, явно е доста стар модел.
Виж целия пост
# 492
За фурната пяната на ДМ или Сано. Но имай предвид, че Саното е ужасно силен препарат. Само с домакински ръкавици се борави с него.
Виж целия пост
# 493
Соленка, книжка с инструкции ии няма ли? Аз така поспасих надписите на фурната на старата квартира. Копирах страничката където беше описано кое копче за какво е, изрязах картинките и ги налепих с ц200 и водоустойчив лак. Но фурната ми беше бяла и не си личеше.
Виж целия пост
# 494
За фурна също пяната на Apta. Напръсква се обилно леко загрята фурна, пада всичко. Също работете с ръкавици, всички такива препарати са агресивни, защото съдържат натриева основа заради мазнините.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия