Машина за хляб - 65 тема

  • 43 104
  • 739
# 105
Благодаря
Както писах, аз ползвсм машината почти само за месене.
Хванах на 200лв Мюлинекс ОW6101, но още й с3 чудя..
Ти доволна ли беше от твоята?
Виж целия пост
# 106
И от двете машини съм много доволна.
Виж целия пост
# 107
Здравейте,

По принцип рядко излизам извън рецептите от книгата (хлебопекарна Мулинекс, отпреди 10 години), но днес ми се наложи да пека ръжен хляб, с изцяло ръжено брашно. Не намерих подобна рецепта за времето, с което разполагах, та  импровизирах от рецепта за бял хляб - 450 г ръжено брашно с 270 мл вода с течна сметана. Плюс 3 с.л. масло, 2 ч.л. захар, по 1 ч.л. мая и сол. Пекох за 1 кг хляб, добре опечен - висока степен. Добавих и 60 г сирене.

Ядохме го, но не стана както трябва. Почти не се надигна и отдолу се появи около 1 см клисав слой. Такова досега с бях хляб не ми се беше случвало.

Аз че ще търся рецепти за изцяло ръжено брашно - ще търся, то е ясно. Не съм чела назад темите, съжалявам. Но ако можете да ме насочите защо се получи това?
Виж целия пост
# 108
Здравейте. Ще съм благодарна за  рецепта за безлутенов хляб без мляко за хлебопекарна, но не с готова смес. Дъщеря ми е на 8 г и и наскоро и бе предписана такава диета, Тя обожава белия хляб и сега сме пред сериозно предизвиктество. Позволено и е  да яде хляб от лимец с квас, но проблемът е , че не го харесва. Опитвам се да направя безглутенов хляб у дома, но едиствено готовите смеси се доближват до това , което и допада. А аз не съм убедена в полезноста на тези смеси . За това ще съм благодрана ако някой сподели опит кои безглутенови брашна в какви пропорции най-добре се комбинират.
Виж целия пост
# 109
Привет на всички. Много моля някой да даде отзиви за хлебопекарните на Тефал ? Добри ли са, защото за сега само тази марка ми хареса, но нямам ни най-малка представа дали това е най-доброто, което мога да получа ? Ето и моделите, които ми харесват

https://www.tefal.bg/Уреди-за-готвене/Хлебопекарни/Bread-of-the- … 6118/p/7211001928
и
https://www.tefal.bg/Уреди-за-готвене/Хлебопекарни/Home-Bread-Ba … 6101/p/7211001929
Виж целия пост
# 110
Здравейте ! Blush И аз да се похваля с новата си придобивка, сдобихме се с Тефал, модел с една бъркалка Heart Ето и снимка на втория опит с нея, че първия свърши много бързо Grinning

Виж целия пост
# 111
Здравейте и ние се сдобихме с машинка Muhler(1500гр.) за Коледа. Това е първия ми опит за пълнозърнест(ръжен). Малко е рошав, но е много вкусен Grinning
Виж целия пост
# 112
за много години на всички хлебари !!!  Laughing

Здравейте и ние се сдобихме с машинка Muhler(1500гр.) за Коледа. Това е първия ми опит за пълнозърнест(ръжен).
Скрит текст:
Малко е рошав, но е много вкусен Grinning
пробвай да направиш няколко сполучливи хляба с бяло/типово брашно. тогава премини на опити с други брашна.
Виж целия пост
# 113
Аз направих. Първият ми беше обикновен бял, точно по книгата с рецепти на машината, но се получи влажен. Втория го направих по друга рецепта и стана перфектен
Виж целия пост
# 114
Втория го направих по друга рецепта и стана перфектен

хммм... не съм го опитал  hahaha
Виж целия пост
# 115
А да попитам козунак на програма за хляб ли се прави или на програма за сладкиш? И каква е разликата, защото в книжката ми не е посочено?
Виж целия пост
# 116
А да попитам козунак на програма за хляб ли се прави или на програма за сладкиш? И каква е разликата, защото в книжката ми не е посочено?
Аз съм правила на програма "Сладък хляб". Имаше конци, беше вкусен, но безформен. Предпочитам на програма "Тесто" да замеся и да втаса, после оформям, оставям  да втаса в стаята и пека.
Виж целия пост
# 117
А да попитам козунак на програма за хляб ли се прави или на програма за сладкиш? И каква е разликата, защото в книжката ми не е посочено?
прави се на най-дългата програма. обикновето е за френски хляб. програмата за сладък хляб би трябвало да е по-къса.
трябва да е дълга програмата защото тестото за козунак е доста тежко и му трябва повечко време за да втаса. даже се случва да не втаса както трябва , но се пече защото програмата не може да знае кога точно тестото е втасало. за това според мен е най-удачно тестото да се меси в машината , но да се сплита, втасва и пече извън нея.
Виж целия пост
# 118
Здравейте и ние се сдобихме с машинка Muhler(1500гр.) за Коледа. Това е първия ми опит за пълнозърнест(ръжен). Малко е рошав, но е много вкусен Grinning

И аз съм вече с такава.
и първи опит за хляб:
Виж целия пост
# 119
И аз започвам Simple Smile С Горение съм Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия