Машина за хляб - 65 тема

  • 43 075
  • 739
# 15
Заменяла съм около 1/4 от водата в рецептата с мляко, прясно или кисело. Получава се чудесен хляб и мисля, че може да се приложи към всяка рецепта.
Виж целия пост
# 16
Вела, с кисело или прясно мляко ти харесва повече. И слагаш ли яйце?
Виж целия пост
# 17
И двата варианта стават вкусни и се харесват у дома. Не мога да избера. Използвам класически рецепти без яйце.  С яйце имам друга рецепта, но отдавна не съм я правила.
Виж целия пост
# 18
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?
Виж целия пост
# 19
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.
Виж целия пост
# 20
Хлябът ми започна да залепва за казанчето и трудно се вади, ако не съм  намазала обилно с олио още преди пускането на машината. За смяна ли е вече казанчето?
добави 1-2 с.лъжици брашно в тестото.
всъщност следи си консистенцията му. пощипвай го.  Laughing
Виж целия пост
# 21
Забелязах, че хлябът с квас се вади по-лесно от казанчето, когато постои след печенето в него  15-20 минутки.
Виж целия пост
# 22
и хлябът с мая се вади по-лесно след като престои няколко мин. след изпичането му.
но щом е залепнал вероятно проблема е друг.
Виж целия пост
# 23
Заменям част от количеството вода с айрян в рецептата за пълнозърнест хляб със семена от книжката с рецепти на Силвър крест и става чудесен хляб
Може ли рецептата?
Рецептата е следната: 150 мл.айрян или негъсто кисело мляко, 150 мл.вода, 1 ч.л сол, 1 с.л краве масло, 1 с.л олио (може и само  с краве масло или само с олио) 240 гр.пълнозърнесто брашно,240 гр.бяло брашно, 1 с.л захар, 6 гр.суха мая, 60 гр.микс от семена. Програма 1 за хлебопекарна Силвър Крест, тегло 1 кг
Виж целия пост
# 24
Надраскано ли е казанчето? На Мулинекс ми залепваше за бъркалките, но за казанчето не ми се е случвало, а от 2009 до сега съм сменила няколко казанчета, че и машината.
Изобщо не е надраскано, затова се чудя. В горната част залепва хлябът и ако не съм намазала с олио, го вадя или на парчета, или хващам казанчето с две ръкавици, обръщам го и започвам да го блъскам силно по дъска за хляб, докато се отлепи. Преди изобщо не беше така, изваждаше се лесно.
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning
Виж целия пост
# 25
Много благодаря, I am the same, ще го пробвам още утре. Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Бонго, имаш предвид да правя по-твърдо тестото ли? Ще пробвам, благодаря. И ще го пощипвам Grinning

това аз го имам в предвид. за него незнам.
Виж целия пост
# 27
Разбрах, разбрах Grinning наздраве и дано подейства Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 28
няма да подейства, разбира се. заради умишлената грешка  hahaha
Виж целия пост
# 29
Здравейте! Имам хлебопекарна (от скоро) и най - малкият грамаж хляб е 1000g. Проблемът е, че това количество ни е много. Бих искала да правя 500g хляб. Имам програма на пекарната, която позволява сама  да прорамирам какво да се случва. Може ли да ми дадете съвети какво да направя?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия