Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кола, закупена в Швеция

  • 92
  • 1
Имам въпрос, понеже много се увъртяхме в умуване и не стигаме до отговор.

Един човек отива да купува кола в Швеция, за да я продаде в България. Обаче друг човек от Испания харесва колата и иска да я купи веднага след докарването й в Бг. Какви са стъпките? Не искат регистрация веднъж в Бг и втори път в Испания. Т.е. с какви документи и какви са изискванията шведската кола да мине през България и да стигне до Испания, за да се регистрира там направо?
Виж целия пост
# 1
В рамките на ЕС е, вътрешнообщностна доставка. Купен е от Швеция, дали за БГ или Италия или Гърция или Испания ще отиде, няма значение.
Какъв е проблемът?
Единствено би следвало да се съобразят специфичните изисквания за регистрация в съответната държава - в старите членки няма как да се регистрира кола, която вече е бла свалена от отчет с екологичност под някакъв праг. Ако, обаче е с валиден ТЩФ (немски примерно) няма да има проблеми, с други думи, тя отговаря зза изискванията за екологичност. Ако , обаче сертификатът е изтекъл (а обикновено такива коли се продават, защото е скъпо да се вкарат в приложимата норма на екологичност), трябва да се провери дали в съответната държава където ще се регистрира няма пречка.
В БГ , знаяем , такива пречки няма.
В Испания - не знам, проверете.
Иначе за логистиката - ако има номера, си минава границата, ако е на транспорт - с превозен документ, ЧМР.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия