Oще от дълбока древност е известно, че минералната вода има целебни свойства, защото извира от голяма дълбочина. Най-подходяща за вътрешен прием е водата, която е слабоминерализирана. Провежда се дори питейно балнеолечение за борба с различни заболявания и хронични интоксикации. Първият човек, който въвежда възстановяването и лечението с минерална вода, е Хипократ. Има доказателства още от времето на древните гърци и римляните за това, че воините след битка използвали балнеолечение. По времето на Първото и Второто българско царство балнеотерапията също била доста разпространена по нашите земи, в сравнение със западните ни съседи.Всеки минерален извор е с различен химичен състав и съответно се отразява по различен начин на организма. Затова не подценявайте силата на водата. Пийте минерална вода с ниска минерализация и поне веднъж годишно посещавайте профилактично звената, в които можете да се подложите на балнеолечение. Нашата кожа е най-големият ни орган, през който посредством терапевтични вани и басейни организмът ни може да приеме множество полезни вещества и минерали.

Лечебният ефект на минералната вода е най-силен, когато водата е прясно бутилирана, затова ви препоръчваме продуктите на „Горна баня“. Минералният извор в софийския квартал „Горна баня“ е познат още от времето на траките. Първото изследване и описание на тази вода е направено още през 1887 г. Последвалите в годините анализи показват, че има постоянен физико-химичен състав и e микробиологично чиста. Това се дължи както на нейния дълбочинен произход (повече от 600 м дълбочина, което изключва всякакво външно замърсяване и повлияване от неблагоприятни метеорологични условия), така и на отсъствието на съставки, които с времето се променят. Експериментални изследвания с минерална вода „Горна баня“ показаха, че след нейното изкуствено замърсяване с някои бактерии, за период от 10 дни тя потиска развитието им и има „пречистващ“ ефект.  Бистра, без цвят и мирис, природно чиста и с отличен химичен състав, минерална вода „Горна баня“ несъмнено има благоприятен ефект върху човешкото здраве и се нарежда в челните позиции на минералните води в Европа. Ниската обща минерализация – 140,09 мг/л и подходящото съдържание на натрий (Na) – 28 мг/л, определят нейния благоприятен ефект при стомашно-чревни, бъбречно-урологични, жлъчно-чернодробни и други заболявания. Благодарение на ниското съдържание на флуор (F) – 0,22 мг/л, минерална вода „Горна баня“ се препоръчва за ежедневна употреба от деца и възрастни.

Когато водата се приема с лечебна цел, това трябва да става в определен  курс, с точно определено количество вода преди и след хранене. Трябва също да се вземат под внимание режимът на хранене, физическото натоварване и климатът за едно комплексно лечение.

Бутилиращата компания „Горна баня“ създаде специално за вас различни серии в удобни опаковки, за да се хидратирате всеки ден!


Посетете темата "Силата на водата", където имате възможност да спечелите страхотна награда - термочаша.
Можете да се включите с коментар до 30 септември включително.