Мартенски бебета 2019г. - Тема 2

  • 17 951
  • 583
# 570
Честита Нова година и от мен! Лека бременност на смелите мамчета!
Моето палавниче се опитва да говори, за няма и месец, речникът му вече е доста богат. Започна и да иска сам да прави пиш, като е в настроение, 😁 но след като е пуснал в памперса. За гърнето пази само 1-2 капки,но важното е желанието.
Не иска да махам стойката на ваната като го къпя. Като я сложа на земята пищи.
Мъж с характер ще е.
Вие къпете ли под душ децата или още ползвате корито?
Виж целия пост
# 571
Дори и като бебе я къпехме в коритото и изполивахме с душ слушалката. А от както стой права стабилно коритото не го ползваме.
Виж целия пост
# 572
След като проходи общо взето е под душа . Наредили сме му гумени играчки и едни кофички с дупки, до скоро голяма игра беше и истински кеф за всички къпането, но тука от една две седмици е започнал да се плаши от водата в чудо сме се видяли. Мислех, че само за косата протестира, но не. Пусна ли водата и се впива в мен и настава страшен рев. Дано бързо се върне към стария навик и да се къпе с кеф, че сега е истинско предизвикателство.
Виж целия пост
# 573
И ние сме седнали в коритото и с душ слушалката , а ако мием само дупето стои прав . 😁
Виж целия пост
# 574
Значи е време да махна изобщо ваната и да го вкарам с баткото в банята, за да види, че няма страшно от душа. Може и да му хареса.
Не харесва да пускам душа. С каната го мия, а той се пличка с малката кана.
Виж целия пост
# 575
Отдавна я къпя на душ слушалката права. Аз ги къпя двете с каката и пускам и душа и слушалката и кой където иска там се къпе.
Виж целия пост
# 576
И нашето корито взе да става излишно. Едно време обичаше да си цапка вътре, да играе с играчките, ама нещо му омръзна или намери ново нещо, за което да протестира и като дойдеше време за къпане започваше да се дърпа и да не иска да влезе в банята. Иначе по цял ден влиза и излиза от нея, чисти с мопа, с четката за тоалетна, с гъбата бърше... Та му предложихме - в коритото или под душа и вече доволен няколко седмици се къпе там. Още не съм го махнала от банята, защото не знам какво ще му хрумне след някой ден, като гледа, че Ева я къпем в корито Grinning
Иначе много ми харесва колко бързо попиват малките от по-големите. Ева стана на 6 месеца. Започнах на обяд да я слагам на гърне след хранене. В началото реакцията й беше същата като неговата при първите опити - рев, пищене и изправяне. Матео като си беше у нас ги слагах заедно - тя на гърне, той на адаптора. Седи и го гледа право в очите, няма рев, мирна и кротка Grinning Засега само пуска газове, но аз и на това се радвам Joy Та е много по-лесно. Но в момента, в който той се размрънка за нещо, тя ВЕДНАГА подкарва втора цигулка Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 577
Честита Баба Марта! Честит Март месец! Месеца, в който преди цели две години домовете ни се напълниха с нашите слънчица. Нека всички пораснали дечица и техните семейства да са много здрави!
Отдавна никои не еписал. Явно ежедневието ни е погълнало. Доста от нашите мартенчета сигурно са тръгнали на ясла. Ние решихме за сега да изчакаме. Борбата с памперса е оспорвана, но все още аз съм губещия Sad . Гледайки моето детенце не мога да повярвам кога минаха две години и колко пораснала е тя. Когато пожелае разбира и прави всички. Започна да си обува горе долу обувките и да си събива чорапите и клинчетата. Всеки ден речника й се увеличава и комуникацията става все по-добра. Комични моменти не липсват. От два месеца се опитваме да я учим да казва 2, че ще става на две. И с игри и с обяснения. Но нейния отговор винаги е 3. Явно още от сега бърза да порасне Simple Smile (шегичка). Косата още й е слаба място. Дори още не можем да я връзваме на една опашка. Иначе е голяма хуна. Не се спира на едно място и за миг. Децата си избира с кое иска и с кое не да играе. Времето се стопли и иска постоянно да е по площадките.
Виж целия пост
# 578
Честита Баба Марта и от нас Hug да сте много здрави и щастливи всички. Малката живот и здраве тръгва на 16 на ясла. Иначе в много гушкава, постоянно ме целува или гушка, не говори много. Мама, тати, кака, Пепа и бебе, това е. Като и кажа "кажи вода" тя казва " мааамооо" и така. С памперса и ние сме до никъде, надявам се с помощта на сестрите в яслата да го премахнем и него.
Виж целия пост
# 579
Здравейте и от нас ! И ние с памперса сме на никъде 🤷‍♀️ Ще започва ясла началото на Април. Думите в речника му са много ,но повечето не са обичайните които повечето деца казват ами са например -  грах , чаша , гащи , чорап 🤣 
Ние чакаме бебче , и постоянно му говоря, че имам бебе в корема , че ще става батко и е толкова сладък , идва и ми милва и целува корема. 🥰 Доста е див , не стои на едно място , има много сила и енергия ... общо взето ми спира тока.
Виж целия пост
# 580
Честита Баба Марта! Аз с такова нетърпение подготвях първото празнуване на рождения му ден в яслата (на 09.03), а той от петък е със сополи. Всъщност вече и двамата са. Та не знам дали ще му минат до тогава. Чудя се дали все пак да не направя празненство, дори и да е след датата Thinking То само една торта разрешават да се внесе, но им пускат музика, танцуват... абе весело им става. Той много обича децата от яслата. Днес му ги показвам на снимки (педагожката качва какво интересно правят) и той ги знае всичките по имена. Някои са му по-трудни, но аз му разбирам, защото знам как се казва детето Grinning Например Алекс е Аес. Даже има едно момиче Ивайла (Лайла), чието име повтаря и на лягане, и на ставане Joy Много се радвам, защото вече не само той ме разбира, а и аз все повече разбирам какво иска да ми каже. Дори да не говоря на него, пак ме слуша и разбира. Напр. казвам, че трябва да сложа чорапа на радиатора, защото е мокър и после виждам, че той го е сложил Heart Голяма душичка е! Е, имаме си своите моменти на бебешки пубертет Joy Ако съм пропуснала да ви похваля книгата "Скъпи, провалих децата", то сега ви я казвам. Не винаги успявам да се сдържа да не му се скарам Disappointed Чувствам се ужасно после, защото той толкова се разстройва Disappointed Наистина се вижда огромното огорчение и болка в разплаканите му очички. Ужасна съм! Има толкова търпеливи майки, които винаги подхождат с толкова любов към децата си, а аз за части от секундата се превръщам от майка в Горгона медуза Disappointed Наистина ще проваля добрите деца.
Виж целия пост
# 581
Привет на всички! Май се оказахме малко несериозни. Изобщо не се пише в групата.
Има ли дечица които още не се тръгнали на ясла? Как се развиват децата Ви? Отървахте ли се от чудовищете памперс? Поникнаха ли им последните кътници? Разкажете някоя интересна случка.
Виж целия пост
# 582
Привет на всички !
Влади е на ясла от Май месец , адаптира се много бързо. Без памперс е от 3 седмици, зааега се справя отлично , освен че понякога ака в гащите ,но се надявам ,че скоро и това ще мине. Не иска да пикае прав ,което затруднява излизанията ни навън , но се надявам скоро и с това да свикне. 🙂 Аз съм бременна в 8ми месец ии ми е пълна лудница , защото бъдещия батко е доста див , не се спира....
Виж целия пост
# 583
Валерка е без памперс от година почти. За жалост ПАК не бяхме приети на ясла, а съм пуснала документи от началото на миналата година..... Ще видим другия месец. Много е щурава и много ИНАТА... Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия