Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сега на теста две чертички, а лято 2020та- бебета за всички- Бебеправене- Тема 359

  • 19 882
  • 716

Анкета

Заглавие на следващата тема:

Опции:
Добре дошли на всички НОВИ в БЕБЕПРАВЕНЕТО!People Baby

Може да ни се представите като споменете информация за това кои сте вие, на колко години сте, от колко време опитвате, колко е дълъг цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца и всяка друга информация, която смятате, че ще ни е полезна, за да ви опознаем! Дано темичката ви донесе късмет и много положителни емоции!


"За нашата надежда и борба                                              
Слънчев лъч през пролетта изгрява,
някои от нас преместиха се вече.
природата за нов живот назрява,
борим се за мъничко човече.
Вчерашния месец беше за отскок,
а този чакаме истинския бебешки поток.
Друго важно е да се спомене,
листа с вписванията в групата расте!
Много изчакващи и бебеправещи са тука,
подкрепа даваме при всяка несполука,
за щастието огромно място сме оставили,
положителни щом са тестовете,които сме направили,
Бившите членове на гости приемаме радушно,
Ръсят,хвърлят торбички с прашец като градушка.
Бъдещи мамчета,Благодарим Ви от сърце!
Надеждата да уловим нашето яйце расте.
Нека за всички влезли тука,има радост и сполука-
да видят две черти и чуят в себе си още едно сърце да тупка!"

Автор: KantarionПолезни теми:
Тестове за овулация
Графики на БТ
Отчетни за забременелите момичета
Автоимунен тиреоидид на Хашимото
Бременна ли съм
Добавки и витамини
Изследване на хормони
Стойности на ЧХГ
Защо Не Мога да Забременея

След много опити за забременяване, започват да изникват въпроси като „Защо не мога да забременея?“. Можете да опитвате, опитвате и опитвате отново, но да не успявате да постигнете бременност.
Ето няколко причини защо вероятно се случва така и какво можете да направите за този проблем.
Проучванията показват, че 85 % от двойките, които практикуват редовен, незащитен секс – забременяват през първата година на опитите, а останалите 15%  имат някакъв „проблем“. В крайна сметка, ако не успявате с опитите, вероятно сте объркани и се чудите къде грешите. Вероятно сте толкова притеснени и мислите, че единствената възможност да забременеете е чрез лечение за безплодие. Много е важно да не се сравнявате с други двойки, а да подходите спокойно към проблемите и да не се отчайвайте. Разбира се е необходимо да се консултирате със специалист, който да ви помогне.
Ние всички познаваме двойки, които например са с наднормено тегло и са успели да забременеят лесно, или пък двойки, които пият много или дори пушат много, или които са възрастни и все пак забременяват без проблем дори и от първият път. Вгледайте се в ежедневието си и начина си на живот и потърсете лекарски съвет, така със сигурност ще успеете да се сдобиете с мечтаното бебенце.
Знаете ли кои са най–честите причини, поради които двойките не могат да имат бебе, и които не са свързани със сериозен здравословен проблем? В следващите редове ще откриете някои причини за вашето трудно забременяване и отговор може би на този така важен въпрос за вас – Защо не мога да забременея?
– Имате проблем с килограмите?… Трябва да отслабнете?
Ако имате наднормени килограми, това може да възпрепятства способността ви да заченете бързо. Проучванията показват, че здравословното тегло е ключът – не само за самото зачеване, но и за спокойна бременност и здраво бъдещо дете. Когато става въпрос за зачатие, жени с повишено тегло спрямо техният ръст и възраст може да имат нередовни менструации. Допълнителното тегло съответно може да причини и нередовни овулации. В ин витро практиката повишеното тегло при жените намалява значително шансовете за бременност.

Ако забременеете, когато сте с наднормено тегло, рискът от усложнения като спонтанен аборт, диабет и преждевременно раждане – са значително по–високи. Знае се, че метаболитните промени, които се случват по време на бременност са толкова интензивни, че шансовете да се развие метаболитен синдром или диабет при наднормено тегло на родилката са много големи.

– Пушите ли?
Пушите!? А въпросът защо не мога да забременея е във вашата глава?! Спрете цигарите, защото в тях няма нищо полезно. Пушенето очевидно засяга общото ни здравословно състояние, но в частност проучванията показват, че то може да повлияе отчасти на лигавицата на матката, което да направи имплантирането на оплоденото яйце проблем. Пушенето вкарва и много токсини и това също намалява шансовете за забременяване. При мъжете пушенето допълнително уврежда ДНК в сперматозоидите и често е голям фактор за безплодие и не бива да бъде пренебрегвано. Повредените сперматозоиди е малко вероятно да доведат до бременност и ако все пак оплодят едно яйце – има по–малка вероятност да се развие хубав ембрион, а това увеличава шанса за  спонтанен аборт.

– Правите ли секс в точното време?
Няма смисъл да си задавате въобще въпросът „Защо не мога да забременея?“, ако пропускате точният ден за забременяване! Ако опитвате да забременеете от известно време, вие сте се поинтересували вече от това кога е най–подходящото време за това всеки месец. Дори ако правите секс два или три пъти седмично, шансовете на яйцеклетката да срещне сперматозоиди, ако не е точното време, са учудващо ниски. Вие трябва да научите повече за себе си и за собствения си цикъл. Защото, както може би сте прочели, трябва да правите секс около 14 ден от първия на последната менструация, за да има шанс да заченете (това са приблизителните дни при среден менструален цикъл от 28 дни). Кога съм в овулация? По въпроса сме писали много, можете да прочетете. Следете промените в цервикалната слуз, купете си тестове за овулация или си следете и измерете базалната си температура.

– Имате поликистозни яйчници, инсулинова резистентност или друг здравословен проблем?
Някои хормонални проблеми могат да попречат на вашите опити да заченат като например инсулинова резистентност и поликистоза на яйчниците. Двата проблема често са свързани. Симптомите на тези проблеми включват неправилен или липсващ мензис, наднормено тегло, акне, окосмяване и т.н. Тези здравословни проблеми трябва да се открият и лекуват, за да се избегнат усложнения и проблем с забременяването и бременността.

– Отлагали сте дълго майчинството?
Годините минават неусетно и отговорът на вашия въпрос – Защо не мога да забременея?, може би се крие точно тук! Разбира се, че е добре да забременеете, когато сте готови за деца, или когато срещнете партньор, от който искате да имате деца. Но трябва да имате предвид, че биологическата възраст за забременяване също е фактор. В много медицински проучвания се смята, че женският фертилитет настъпва след навършване на 40. Реалността обаче е друга? Плодовитостта на повечето жени започва да спада значително между 35 и 39 години. 20–те години е най–доброто време да се опитате да забременеете до 35. И докато вие може да искате да изчакате няколко години, вие трябва да се съобразите със спецификите на възрастта. Ако сте опитвали да заченете повече от шест месеца и сте над 35, то е най–добре да се обърнете към специалист.

Ние само очертаваме няколко реални причини, поради които да не можете да забременеете. Важно е да седнете и осъзнаете, че трябва да потърсите колкото е възможно по – бързо помощ от специалист и да не губите време в стремежа да имате мечтано бебе.
Стара тема

Списък на бъдещите мами

Нашите бебчета
Виж целия пост
# 1


Късмета да помага на:  
    
Flowers Cherry Blossom BornToBeHappy МЦ - 31.07, О - 17.08, Т - 30.08                
Flowers Cherry Blossom fillme МЦ - 30.07, О - 16.08, Т - 31.08        
Flowers Cherry Blossom Mvacheva      О-18.08,   Т - 01.09.
Flowers Cherry Blossom rave МЦ - 04.08, О - 20.08, Т - 04.09        
Flowers Cherry Blossom Iveta_19   МЦ - 08.08, О - 21.08, Т - 05.09.
Flowers Cherry Blossom mis.hle МЦ 08.08, О. 24.08, Т 05-06.09.        
Flowers Cherry Blossom ivied МЦ 08.08, О. 24.08, Т 05-06.09.        
Flowers Cherry Blossom margolotta      О - 22.08   Т- 06.09.
Flowers Cherry Blossom Emsi1002 МЦ - 13.08, О - 26.08, Т - 09.09        
Flowers Cherry Blossom Audrei МЦ - 15.08, О - 29.08, Т - 12.09        
Flowers Cherry Blossom RenettaTo МЦ - 15.08, О - 30.08, Т - 13.09        
Flowers Cherry Blossom yanna777 МЦ - 15.08, О - 01.09, Т - 15.09        
Flowers Cherry Blossom D1d3t0      О -02.09,   Т - 17.09.
Flowers Cherry Blossom sergeeva11      О - 04.09, Т -18.09.
Flowers Cherry Blossom Gerryka МЦ - 22.08, О - 05.09, Т - 20.09.
Flowers Cherry Blossom Kaylinnn   МЦ -27.08,О - 10.09, Т - 24.09.
Flowers Cherry Blossom Жасмин МЦ - 28.08, О - 13.09, Т - 27.09.
Flowers Cherry Blossom tickles МЦ - 28.08,   О - 15.09, Т - 28.09
Flowers Cherry Blossom anetooo MЦ - 29.08.,  О - 15.09.,  Т - 29.09

и на всички други дето не са дали дати или пък само четат Simple Smile

п.п. мерси Джули за темата и много ме разсмя с първия пост Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Прекрасна тема, juIIIiana! Дано да донесе много късмет на всички момичета! Flowers Four Leaf Clover
Аз от днес сутринта си имам гостенка (неканена и нежелана), придружена от ужасни болки в корема и кръста Sad
Виж целия пост
# 3
Да сме много бременни и щастливи през Септември!
Виж целия пост
# 4
Честита нова тема! Heart
Късмет на всички! Hands Pray
Да имате по 2 чертички!
Виж целия пост
# 5
Джули, страхотна тема 💗
Да носи късмет на всички. Стискам палци на всички да не дочакат.
Виж целия пост
# 6
Запис и от мен. Нека ни е на късмет Flowers Four Leaf Clover
Виж целия пост
# 7
Дано моето заглавие ми донесе
късмееет !

Честита нова тема, снимките са ВЕЛИКИ !

Виж целия пост
# 8
Гледам резултатите от гласуването и виждам супер много неизвестни имена, които никога не са са писали в темата. Гърлс, включете се, не се страхувайте, обещаваме да ви дарим само с любов (освен ако не сте дъ Т-и гърл).
И май Теди е там. И пак ще се завърне. Нова тема- ново Теди Laughing
Виж целия пост
# 9
Честита нова темичка, дано да ни е късметлийска и да я напълним с много положителни тестове! 😊🍀🍀🍀
Виж целия пост
# 10
Джулс, благодаря за новата тема! Всяка следваща я правиш по-хубава от предната! Heart

Пожелавам на всички Септември да е много бебеносен и да има повече бременни, отколкото имаше през Август! Heart
Виж целия пост
# 11
Супер темичка. Включвам се да си следя.. днес разбрах, че моя приятелка е бременна с близнаци момче и момиче. Много се зарадвах! Всъщност явно масово наборните ми /29-30 години/ са бременни. Много често виждам познато с  коремчета.
Виж целия пост
# 12
Чудна тема! Някой по-назад беше попитал за мен. Еми.. всичко приключи, тази сутрин изкървих и си продължава като цикъл.
Виж целия пост
# 13
Лилак, ужас! Продължаваш напред, това е Sad
И следващия път никакво ранно тестване,няма смисъл от такива мъки.
Виж целия пост
# 14
jullliana, страхотна тема Flowers Hibiscus
Дано поне три от нас да се похвалят с положителен тест този месец Hands Pray
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия