Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фентъзи и фантастика – тема 18

  • 1 833
  • 146

Анкета

коя книга избирате за фантастика 2018

Опции:

* Може да изберете максимум 5 опции.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1114167.720 - старата тема  17

https://www.rulit.me/books/bg/1/date - Рулит

https://chitanka.info/ - Читанка

Запис. Нова тема. И нова анкета.

(До 5 имена можете да посочвате в анкетата)
Виж целия пост
# 1
Мерси за термичката, Лорд Сняг! ☺️
Виж целия пост
# 2
Няма проблем. по-добре рано отколкото късно.

изчетох  Небостъргачът и продължението на денят на Трифдите. Нощта на трифдите не ми хареса, твъред по холивудси ми звучеше, вероятон защото е писано от друг автор и в нея трифдите играят само поддържаща роля.
В първата част ужасът от слепотата е съвсем реален. А трифдите не са органичен противнк.

Виж целия пост
# 3
Само две книги съм чела Земното ядро и Игрите на глада. Джон как четеш толкова бързо? Аз по-бавно чета
Виж целия пост
# 4
Благодаря за новата тема Simple Smile
Аз все още дочитам Крилете на Масклин на Тери Пратчет - третата от Бромелиада. За мен трилогията е много сладурска и интересна, въпреки че е ранна творба. Харесвам ранните му творби, харесвам и първите за Диска, затова понякога се дразня, когато някой вземе да обяснява как Фантастична светлина и Цветът на магията не са добри книги. Съгласна съм, че някои от следващите са по-добри, но въпреки това и те са интересни... За Масклин ще коментирам повече, като я довърша.

Наваксах с Др.Стоун и сега го следя седмица за седмица - струва ми се, че мангата не набляга толкова на историята, колкото на това да възбуди интерес към науката у младите читатели. Все едно, че е от онези научнопопулярни предавания, предназначени за юноши... Е, искаше ми се да е нещо по-сложно и задълбочено, но и така е приятна.
Виж целия пост
# 5
Станция 11 също е антиутопия и е хубава
Виж целия пост
# 6
Говорите за постапокалипсис, да ви похваля “Лебедова песен” на Маккамън. Много ми хареса, за два дни я прочетох. Като започнах не можах да я оставя.
Виж целия пост
# 7
Джон, благодаря за темата.
Препрочитам си пак "Играч първи" и се размечтах нещо... онлайн класна стая имаме, виртуални турове имаме, ма пусто как ми липсва една триизмерна симулация на учителя за началото на учебната година! От месец не мога да се оправя и кашлям, все едно чаршафи дера, а това не е особено вдъхновяващо в час.
Виж целия пост
# 8
gaрагамела, тайлоу хот пробва ли? или - АСС?
има ли много прах в стаята ти? ако да - погрижи се да няма. понякога и от праха се кашля.

хриси, различните хора, четат различно бързо. Аз например чета средно 100 страници за час, но много хора четата 1 книга, цяла седмица. Въпросът е до бързината, с която осмисляш. Един  програмист,   чиито поглед само бяга от единия край на екрава до другия ще се изсмее на моята скорост-


Меган, благодаря, записвам си Лебедова песен.

Хепи, станция 11 само я отпочнах и се отказах. Определено и не ми хареса. Първо имаше прескачане във времето, с което аз не се разбирам, второ твърде мудно ми започна действието, дори не можах да стигна до бедствието, а сигурно съм изчел поне 20 страници.
Виж целия пост
# 9
Джон, от възпален синузит е, ще се изчисти, но вероятно поне още месец ще откарам така.
Виж целия пост
# 10
 за синузита мога да ти препоръчам нещо - нагорещявай  торбички с морсак сола и ги слагай на бузите. Парни инхлации също вършат работа. Синузита се активизира от студа

И определено гледай около теб да не е прашно, праха много влияе. На два пъти съм допускал около мен да се натрупа тежка прах, и после кашлях, все едно имам пневмония. изчистих - и за ден кашлянето спря.


Скрит текст:
Сара Конър  и Джон Конър, бъдещят спасител на човечеството
Виж целия пост
# 11
Запис Scream
Виж целия пост
# 12
Grammar Nazi here Simple Smile "МарсиАнецът" е книга, която страшно ми хареса и сбърканото заглавие в анкетата ми вади очите.
И за да не разводнявам темата, да похваля и тук трилогията на Мариам Петросян "Домът, в който...", която не се радва на голяма реклама, а я заслужава много. Издава се от Хермес, книгите са "Пушача", "Дневникът на Чакала" и "Опустели гнезда".
Историята е за тийнейджъри инвалиди в детски дом, но определено не е типичната тийн книга, нито пък това, че са инвалиди, има голямо значение. Разбрах, че авторката не е съгласна на екранизация, защото в един филм физическите недостатъци на героите ще ни се набиват в очите, а в книгата това не е важно. Домът е странно място с особени правила, което променя обитателите си и им влияе до степен да изпитват страх от външния свят и да очакват края на пребиваването си там с ужас. А с още по-голям ужас го очакват възпитателите и учителите, защото всеки випуск веднъж на седем години завършва с кръв и мистериозни събития.
Поредицата не е от най-лесните за четене в началото, объркващи са прякорите на героите (които, като при индианците, в детството са едни, после се променят), но впоследствие увлича много, а езикът е прекрасен.
Виж целия пост
# 13
Джон, от възпален синузит е, ще се изчисти, но вероятно поне още месец ще откарам така.
Ккакво казват лекарите? И аз бях така, но имах запушване на носа поради счупване, оперираха ме и сега....ДИШАМ
Виж целия пост
# 14
аз преди години бях така, казаха ми с топлина да се лекувам. Слагах електрическ дюшечета на скулите, също   нагрявахме торбички  с морка сол и ги слагах на скулите, а през зимата ходех с шал. За седмица всчко утихна..

няко автори не са съгласни на екранзации. Робин Хоб е казала, че трудно би се съгласила на екранизация по нейна книга, защото ще държи всичко да е като по книгата. Може би така е по-добре, видяхме какви простоти се сътвориха в Игра на тронове - сериала, както  Мечът на истината


Скрит текст:
Катрин Брустър, бъдещата съпруга на Джон Конър
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия