Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Припознаване на дете

  • 999
  • 6
Здравейте ! Имам следния въпрос! Разбрах ,че имам дете наскоро ,което е на 2 годинки ! Със майката имахме забежка или не знам как да се изразя ! До сега нито един от двамата не знаеше понеже тя си имаше приятел когато се виждахме и тя е разбрала съвсем случайно при някакви изследвания на детето  ! Знам ,че сигурно много хора ще ме хокат ,но сега със майката искаме да сме заедно ,като тя има сключен брак! Въпроса е какво трябва да стане за да сме заедно освен да се разведе? Мога ли да припозная детето и трябва ли да се прави тест за бащинство ??
Виж целия пост
# 1
По такъв важен въпрос се обърнете към адвокат. Мисля, че трябва да водите дело, в което се изисква тест за бащинство.
Виж целия пост
# 2
Не съм сигурна, че се разбира току така и случайно.
Да, трябва да се заведе дело от нея, защото детето се води на съпруга на майката. Тя трябва да докаже, че детето не е от него, което другояче освен с днк-тест не виждам как ще стане. А после ще го припознаете
Виж целия пост
# 3
Обърнете се към адвокат, защото ако не се лъжа претенциите за произход на детето родено в брак са до навършване на 1 година от узнаването за раждането му (в случая съпругът на жената е узнал за раждането вероятно непосредствено след самото раждане).
Виж целия пост
# 4
Оспорване на бащинство

Чл. 62. (1) Съпругът на майката може да оспори, че е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до изтичането на една година от узнаване на раждането.
(2) Майката може да оспори, че съпругът и е баща на детето, като докаже, че то не е могло да бъде заченато от него. Този иск може да бъде предявен до една година от раждането.
(3) В случая по чл. 61, ал. 2, ако оспорването на бащинството на втория съпруг бъде уважено, за баща на детето се смята първият съпруг. Първият съпруг и майката могат да предявят иск за оспорване на бащинството до една година от узнаването на решението, но не по-късно от три години от влизането му в сила.
Виж целия пост
# 5
Първо направи един ДНК тест да се увериш, че е така. Да не е решила, че не иска да е с мъжа си и хоп - "абе май на тебе прилича". ДНК тестът така и така ще нужен, но по-добре отначало да знаеш резултата, а не след като са станали циркове.
Виж целия пост
# 6
Внимателният прочит на разказа Ви дава следната информация: към момента на "забежката" тя имала приятел, към днешен момент има съпруг, но към момента на раждането - не давате данни.
От това зависи по кой път да тръгнете и въобще дали имате полезен ход.
При всички случаи си направете частна ДНК експертиза преди да пристъпвате към правни действия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия